2019 / REWIND / REPOST : ΚΛΙΜΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΧΟΡΔΙΑ…

Δημοσιεύθηκε στις 6/10/2019

Τα σημάδια είναι αρκετά για να αντιληφθείς την παρουσία ενός “πολιτικού” consensus, που φέρνει κοντά “ετερόκλητους” σχηματισμούς τύπου ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25, σε σειρά θεμάτων όπως το μεταναστευτικό και η κλιματική αλλαγή.
Διαβάζει φερ’ειπείν κανείς το προ ημερών άρθρο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στο mea culpa:
https://meaculpa.gr/constantinos-bogdanos/32157-i-gkreta-blaptei-sobara-ton-planiti
Ο άνθρωπος που καμάρωνε για τη σχέση του με το Clinton Foundation, απληροφόρητος και αδαής όπως η πλειονότητα του σιναφιού εντός του οποίου “κάνει τη διαφορά”, απαξιοί να αναπτύξει επιχειρήματα περιοριζόμενος στην κλασική τακτική: γελοιοποίησε τον αντίπαλο ή, αν χρειαστεί, δυσφήμισέ τον ως ρατσιστή και φασίστα.
Κατά τον κύριο Μπογδάνο, όσοι “εναντιώνονται” στις ανεμογεννήτριες είναι γραφικοί που τους …χαλάνε τη θέα. Όσοι δυσπιστούν στην αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων είναι υπηρέτες συμφερόντων. Όσο για την Greta, “βλάπτει σοβαρά τον πλανήτη”, γιατί βγάζει κακό όνομα στις οικολογικές ανησυχίες… Ο κύριος Μπογδάνος τη βγαίνει στην Greta …εξ αριστερών, θέλοντας να αποσυνδέσει τη “σοβαρή υπόθεση” Climate Crisis από τη γελοιότητα, αλλά και το …σκοτεινό παρασκήνιο [George Soros, Al Gore etc] που κρύβονται πίσω της.
Όταν, κάποια στιγμή θα γίνει αντιληπτό το κόλπο, αφού πρώτα γεμίσει η χώρα με “Αιολικά” τερατουργήματα, ο κύριος Μπογδάνος, κλασικός train jumper, θα ειναι απ’ τους πρώτους “πολιτικούς” που θα μιλήσουν εναντίον τους…
Στις γραφικότητες και τις ασχημίες που εκστομίζει κατά καιρούς ο κύριος Βαρουφάκης για το μεταναστευτικό και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας έχουμε αναφερθεί, όπως και στον μεταβαλλόμενο σε “οικοευαίσθητη” ουρά του, κύριο Τσίπρα. Είπαμε χτες για τις πρόσφατες δηλώσεις του [“οι μετανάστες είναι ευκαιρία”, βλ. post Ο ΓΙΑΝΗΣ Μ’ ΕΝΑ ΝΙ ΣΤΗ ΣΥΜΗ]. Όμως, πριν αλέκτωρ λαλήσει, η εκπληκτική κυρία Κοραή έσπευσε, εκπροσωπώντας την “φιλελεύθερη” παράταξη, να διαφημίσει το δικό της πολυπολιτισιμικό προφίλ:
http://newpost.gr/blogs/5d98b0804f5a73457108f411/oyte-ta-anoixame-kai-sas-perimenoyme-oyte-ta-peri-lathrometanaston-voithoyn
[απόσπασμα άρθρου στο New Post]
Το μεταναστευτικό – προσφυγικό ήρθε για να μείνει. Οσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει η ελληνική κοινωνία τόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστεί και θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών αφού και εκείνοι στο μεγαλύτερο μέρος τους εδώ θα μείνουν, δύσκολα θα υπάρξει δυνατότητα επιστροφής στις χώρες προέλευσης ή την Τουρκία.
Το ξένο και το άγνωστο προκαλεί τον φόβο. Η ενσωμάτωση ανοίγει το δρόμο να γνωρίσει ο Έλληνας τον άλλον, με τον πολιτισμό και την κουλτούρα που κουβαλάει όπως και ο άλλος να σεβαστεί τις αρχές και τους κανόνες της χώρας που τον φιλοξενεί.
Ούτε τα «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» ούτε τα περί «λαθρομεταναστών» βοηθούν. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στη Βουλή έδειξε αίσθηση του επείγοντος και του καθήκοντος, αλλάζοντας την εικόνα των χαμηλών αντανακλαστικών που επέδειξε η κυβέρνηση του τους δύο πρώτους μήνες, σε αντίθεση με την ετοιμότητα που είχε σε άλλους τομείς.
Είπε τα αυτονόητα. Αναγνώρισε την πολυπολιτισμικότητα η οποία θα χαρακτηρίζει την ελληνική κοινωνία όπως έχει συμβεί εδώ και δεκαετίες σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν φοβάται ότι θα μας αλλοιώσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες. Η ελληνική ταυτότητα είναι πολύ ισχυρό brand name διεθνώς και όποιος ανησυχεί ότι θα την χάσει τότε δεν έχει εθνική αυτοπεποίθηση.
Θα υπέθετε κανείς, καλόπιστα σκεπτόμενος, ότι το διακομματικό consensus αφορά ζητήματα τόσο θεμελιώδη [μεταναστευτικό, climae change…] που η διαφωνία θα ισοδυναμούσε με αμφισβήτηση νόμου της φύσεως. Ο αληθής λόγος της ομοφωνίας είναι άλλος, χυδαία απλός: εξετάσεις στα αφεντικά τους [των ελίτ] δίνουν οι άνθρωποι, ξέροντας ότι από δηλώσεις σαν κι αυτές κρίνονται και αξιολογούνται.

0
(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Reply