ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΓΑΖΑ;

Η είδηση εμφανίσθηκε μόλις στο Sky News. Φαίνεται πως η στιγμή έχει έρθει, και από τη “διεύρυνση των χερσαίων επιχειρήσεων” περνάμε στην κανονική διείσδυση του Ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

3
(Visited 69 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar October 28, 2023 at 11:26 pm

    Εντωμεταξύ για αιώνες οι Εβραίοι θεωρούνταν από τα λιγότερο αρειμάνια έθνη του πλανήτη, ότι έκαναν τη δουλειά τους με ύπουλους τρόπους κλπ. Who would have guessed?😲

    Reply
    1. Oannes October 29, 2023 at 6:57 am

      Μπορούσαν να κάνουν κι αλλιώς; από πογκρόμ σε πογκρόμ δια μέσου των αιώνων. Τώρα είναι αυτό που λένε βγάζουν τα απωθημένα τους.
      Τη μεγαλύτερη πλάκα την έχει η ταύτιση του αντισημιτισμού με τους Ναζί και τον Χίτλερ, από ανθρώπους που αγνοούν πχ. τι συνέβαινε στη Ρωσία καθ’ όλη τη διάρκεια των 1800s.
      Υποθέτω ότι, αν αφήσουμε έξω τα ευκόλως εννούμενα [περί περιούσιου λαού, δολοφονίας του Χριστού, συνωμοτικού κεφαλαίου, “Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών” etc], το “πρόβλημα” με τους Εβραίους είναι ότι, σε αντίθεση με άλλους λαούς που υπέκυψαν σε μικρότερα δεινά …αρνούνται να πεθάνουν.

      Reply
      1. stcigar October 29, 2023 at 9:00 am

        Κι αυτό το πράγμα με τον αντισημιτισμό ποτέ δεν το κατάλαβα. Όπου εγκαθίσταντο οι εβραίοι, έφερναν μαζί τους οικονομική και πνευματική ανάπτυξη. Ακόμα και στον ελληνικό χώρο η Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα ήταν οι πιο ανεπτυγμένες πόλεις επί τουρκοκρατίας. What’s wrong with that?

        Reply
        1. Oannes October 29, 2023 at 9:56 am

          …Μα αυτό ακριβώς είναι το wrong. Εξ αρχής [και εννοώ από αρχαιοτάτων χρόνων] αυτό είναι το πρόβλημα με τους Εβραίους και τους γύρω τους : η ζήλεια. Όπως και το ότι έχοντας επίγνωση της ιδιαιτερότητάς τους, όχι μόνο αρνούντο πάντα την επιμειξία με τους “ακάθαρτους” αλλά ήταν και οι μόνοι διαχρονικά που αρνήθηκαν να “ενσωματωθούν” [κάνοντας σκόντο στα της θρησκείας τους τουλάχιστον] σε κοσμοπολίτικες αυτοκρατορίες, είτε αυτή ήταν η ελληνιστική, είτε η ρωμαϊκή. To cut a long story short [μη μπλέξουμε με μεσαίωνες και τέτοια] και φτάνοντας στην εποχή της εκτίναξης του καπιταλισμού [19ος αι.], μέσω του ότι εκ των πραγμάτων, στη Γερμανία ειδικά, οι επιφανέστεροι εκπρόσωποι του είδους ήσαν Εβραίοι, το να είσαι Εβραίος ταυτίσθηκε με το να είσαι καπιταλιστής αιμοπότης. Ο αντισημιτισμός έβραζε κυριολεκτικά στη διάρκεια του 19 αι. σε Γερμανία, Γαλλία και Ρωσία ιδίως. Για διαφορετικούς λόγους σε κάθε χώρα, ήταν πάντως πανταχού παρών και βασική αιτία για το ξεκίνημα του περίφημου σιωνιστικού κινήματος.
          Ο οικουμενικός ξεσηκωμός για τους Παλαιστινίους σήμερα οφείλεται κατά την άποψή μου στο ότι ενεργοποιούν τα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά, όντας οι αδύναμοι της υποθέσεως. Στοιχείο το οποίο, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στους αιώνες της κακοπάθειας των Εβραίων, βρίσκεται σταθερά στην αιχμή της επικαιρότητας, χάρη στην επικοινωνιακή επιδεξιότητα των Αράβων [θυμίζω Αδελφούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι “παραδόξως” είναι ελάχιστα παρόντες στο δημόσιο διάλογο]. Ιδίως από τα late ’60s και μετά [Πόλεμος 6 Ημερών] οι Παλαιστίνιοι άρχισαν να λανσάρονται στα μίντια σαν ένα είδος εναλλακτικών Βιετναμέζων, με ό,τι αυτό εξακολουθεί να συνεπάγεται για τα “αριστερά” / “νεολαιΐστικα” κινήματα.

          Reply
          1. stcigar October 29, 2023 at 10:11 am

            There is no way I could have said it better myself👍👍

            Reply

Leave a Reply