ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ …ΚΑΙ ΑΙΔΩ [ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ΚΑΥΣΩΝΑ]

Όσο κι αν θες να κρατήσεις χαρακτήρα, δεν σ’ αφήνουν. Είχα πει να μην ασχοληθώ άλλο με το μιντιακό όργιο για τον καύσωνα. Δεν έμελλε όμως να κρατήσει για πολύ.
Κάτω ο κύριος
Λάλος, διευθυντής της ΕΜΥ, δίνει μια ιδέα του ρόλου του σύγχρονου επιστήμονα – αδίστακτου promoter του κλιματικού αφηγήματος. Το τελευταίο εκπορεύεται από μια υπερεθνική ελίτ μετερχόμενη τρομοκρατικές μεθόδους – ανάμεσα σ’ αυτές [απόδειξη “επιστημοσύνης”] η απειλή που διαγράφεται για τον απλό πολίτη ή ειδικό που τολμά να αμφισβητεί το αφήγημα.
Το concept είναι γνωστό απ’ το ξεκίνημα της “πανδημίας” : όσοι θεωρούσαν τότε ότι υπερβάλλαμε, μιλώντας για τελική φάση ενός σχεδίου, η οποία “άπαξ και ξεκίνησε, δεν πρόκειται να τελειώσει” έχουν αντιληφθεί, ίσως, ότι δεν ήμασταν
τόσο γραφικοί.

[από
iefimerida.gr]

Ο κ. Λάλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα για τον καύσωνα που έχει… εγκατασταθεί σχεδόν όλο τον Ιούλιο πάνω από τη χώρα μας, και όχι μόνο, τονίζει ότι θα μας ταλαιπωρεί για τουλάχιστον μία ακόμη εβδομάδα. «Φαίνεται ότι αυτό το θερμικό κύμα από την Αφρική εξακολουθεί να μας βασανίζει και θα συνεχίσει να μας βασανίζει τουλάχιστον μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο» τόνισε ο Αντώνης Λάλος.
Αναφερόμενος στον καύσωνα που πλήττει τη χώρα εδώ και αρκετές ημέρες, ο κ. Λάλος είπε: «Το ρεκόρ που είχαμε το 1987 με τον καύσωνα, όπου για περίπου 12-13 μέρες οι θερμοκρασίες ήταν πάλι πολύ υψηλές, φαίνεται ότι θα σπάσει τώρα, καθώς η διάρκεια αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη»

Για το θερμικό κύμα από την Αφρική και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο, ο διευθυντής της ΕΜΥ είπε: «Φαίνεται ότι αυτό το θερμικό κύμα από την Αφρική εξακολουθεί να μας βασανίζει και θα συνεχίσει να μας βασανίζει τουλάχιστον μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο. Δεν φαίνεται κάποιος μηχανισμός, δηλαδή κάποιο σύστημα το οποίο θα έρθει από τη Δυτική ή από τη Βόρεια Ευρώπη που θα κινηθεί προς τα Βαλκάνια και θα διώξει, με κάποιον τρόπο, αυτές τις θερμές αέριες μάζες από την περιοχή μας, ενώ δεν έχει και κάποιο σοβαρό μελτέμι».
Τα γνωστά μελτέμια, που είναι ο… ανεμιστήρας της περιοχής μας, που βοηθούν να ξεπερνάμε τις καλοκαιρινές ζέστες, απουσιάζουν, με αποτέλεσμα να βγει έτσι όλος ο Ιούλιος, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάλος.

Για όσους αμφιβάλλουν, σκεπτόμενοι – δικαιολογημένα – “πώς είναι δυνατόν” ένας επιστήμονας σε υπεύθυνη θέση να ψεύδεται τόσο ασύστολα, να επισημάνω ότι ο καύσωνας του 1987, τον οποίο επικαλείται, και τον οποίο θυμάμαι με το νι και με το σίγμα, έστειλε στον άλλο κόσμο 1.300 ανθρώπους.
Το πιο “αστείο” απ’ όλα είναι ότι …ο αριθμός των νεκρών περιφέρεται από μίντια σε μίντια, σαν φόβητρο και χωρίς αιδώ. Χωρίς
ίχνος στοιχείου δηλ. για κάτι αντίστοιχο στις μέρες μας. Εκτός απ’ το μεμονωμένο περιστατικό προ διημέρου :


6
(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave a Reply