“ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ”…

Ακολουθούν αποσπάσματα ρεπορτάζ [naftemporiki.gr] από τη χτεσινή σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων μετά της επιτροπής ειδικών – με κάποια δικά μου σχόλια:

…Στις συσκέψεις που έγιναν χθες, σημειώθηκε – και σε αυτό φέρονται να συμφώνησαν και οι επιδημιολόγοι – ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην χαλαρότητα των μέτρων και των ελέγχων, αλλά και στη χαλαρότητα των πολιτών και δευτερευόντως στο άνοιγμα των συνόρων…

Η αύξηση των κρουσμάτων ταυτίζεται χρονικά, απολύτως, με την έναρξη της “τουριστικής περιόδου” και το άνοιγμα των συνόρων, προ δεκαπενθημέρου. Το φοβερό “δευτερευόντως στο άνοιγμα των συνόρων” συναγωνίζεται σε γελοιότητα, αλλά και επικινδυνότητα [σύμφωνα με τη λογική τους πάντα] την άποψη του CNN ότι για την νέα έξαρση του ιού ευθύνεται η 4η Ιουλίου, αλλά όχι οι Black Lives Matter. Το σκεπτικό των δικών μας, με το οποίο …φέρονται να συμφώνησαν οι επιδημιολόγοι, είναι αδύνατο να ανιχνευτεί αλλού έξω απ’ το δόγμα περί μετατροπής του ελληνικού πληθυσμού σε σεφ και σερβιτόρους, γνωστό και ως “ο τουρισμός είναι η βαρειά βιoμηχανία της χώρας”.

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των συνόρων θα τις δούμε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και εικοσαήμερο. Σημειώθηκε ακόμα ότι είμαστε ένα βήμα πριν ανακοινωθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους χωρίς καμία εξαίρεση, απόφαση που ήδη έχει ισχυρούς υποστηρικτές, όπως για παράδειγμα τον Ηλία Μόσιαλο.

Παρακάμπτοντας την ανακολουθία μεταξύ “δευτερευόντως” και “επόμενου δεκαήμερου”, είναι αυτό το “χωρίς καμία εξαίρεση” που μου κάθεται περίεργα. Στην ήπια εκδοχή είναι ήδη παράλογο. Από που κι ως που πρέπει να φοράω μάσκα σ’ ένα τεράστιο χώρο με ένα άνθρωπο ανά 10 τ.μ.; και από που ο γελοίος πλεονασμός περί μάσκας και social distancing;
Στην άλλη τώρα εκδοχή, αν συνδυάσουμε το “χωρίς καμία εξαίρεση” με τα περί μασκών που “πρέπει να φοράμε και στα σπίτια μας” [ακούσθηκαν τις προάλλες επί αμερικανικού εδάφους, βλ. post ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ], και με τα περί …υποστήριξης του Ηλία Μόσιαλου
* , του αντιπαθέστερου των “ειδικών” που μολύνουν με την παρουσία τους την καθημερινότητά μας τους τελευταίους μήνες, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα.

* Ο εν λόγω έχει σπουδάσει Ιατρική, αλλά ο επαγγελματικός του τίτλος είναι: καθηγητής της πολιτικής της υγείας στο London School of Economics.
Κάτι που δεν ξέρω πόσοι θυμούνται, είναι η πολιτική καριέρα του ανδρός: υπουργός επικρατείας αρχικά, κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια, της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.

4
(Visited 114 times, 1 visits today)

Leave a Reply