ΥΠΕΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΖΟΥΜΑ…

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας υπήρξε απολαυστικός στον “δικό μας” Εν Λευκώ, των early ’00s, άψογα υποστηριζόμενος από τις μουσικές επιλογές της Κατερίνας Καφεντζή, μέλους της δημοσιογραφικής οικογένειας του τότε ΗΧΟΥ. * Συχνά υπερέβαινε τα εσκαμμένα, προκαλώντας αντιδράσεις εκ μέρους των καθιερωμένων ηλιθίων. Αυτός όμως ήταν ένας ακόμα λόγος για να τον συμπαθεί κανείς.
Οι ηλίθιοι αποτελούσαν, ήδη τότε, την πλειονότητα. Σήμερα, μετά από 20 χρόνια συστηματικής καλλιέργειας της κοινωνίας με πρωτοποριακές μεθόδους, βλ.
social media, αποτελούν τον κανόνα. Ο βαθμός στον οποίο ισχύει αυτό αληθινά ή φαίνεται να ισχύει δεν έχει σημασία: τα social media είναι …de facto καθρέπτης της κοινωνίας, ως εκ τούτου, εκείνο που μετράει είναι ποιος δίνει το πιο ηχηρό “παρών” σ’ αυτά. Κι αυτός είναι …οι ηλίθιοι.
Αυτό έχει πιθανώς διαφύγει από τον κύριο Τζούμα, που στηλιτεύεται σήμερα σαν
αναχρονισμός, από τα ζόμπι του political correctness και τις μαινάδες του ναζιφεμινιστικού κινήματος.
Προσωπικά, προσυπογράφω την ατάκα του, έχοντας υποστεί αναρίθμητες φορές
…φλύαρο bullying, οδηγώντας [ή και περπατώντας] από γυναίκες. Το πράγμα θα μπορούσε να έχει φτάσει στα πρόθυρα της …γυναικοκτονίας, αν “οι αρχές μου” δεν με εμπόδιζαν να ανταποδώσω.
Ως προς τον κύριο Τζούμα, η αξίωση να γίνει αντιληπτό το
απ’ “το Twitter” το φλεγματικό του χιούμορ, θα ήταν εξαιρετικά παράτολμη.

[Από Κωλοφυλλάδα Συντακτών:] Ορυμαγδό αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού Κωνσταντίνου Τζούμα για τις γυναικοκτονίες, την ώρα που η χώρα θρηνεί 15 γυναίκες μόνο μέσα στο 2021.
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός μίλησε σε πρωινή εκπομπή και μέσα από έναν παραληρηματικό λόγο υιοθέτησε πολλά από τα γνωστά σεξιστικά στερεότυπα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τις δολοφονίες στις ίδιες τις… γυναίκες.
Με προβληματικό ύφος ο Κωνσταντίνος Τζούμας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι γυναικοκτονίες οφείλονται στη φλυαρία των γυναικών, κάτι που τις κάνει… αφόρητες.
Πήρε δηλαδή θέση υπέρ του Μητροπολίτη Κοζάνης, ο οποίος προ ημερών είχε δηλώσει «εσείς οι γυναίκες δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;».
«Έχει ένα δίκιο ο Μητροπολίτης Κοζάνης όσον αφορά τις φλύαρες γυναίκες. Μιλάνε πολύ σε σημείο που εκνευρίζεσαι. Πιστεύω ότι οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα οφείλονται σε ένα βαθμό στη φλυαρία των γυναικών. Μιλάνε ακατάπαυστα. Θα μου πει τώρα, δεν μπορεί να γενικεύεις. Είναι αφόρητο πάντως», ισχυρίστηκε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σπάζοντας τα κοντέρ του μισογυνισμού.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι προκλητικές αυτές δηλώσεις του προκάλεσαν σφοδρά επικριτικά σχόλια στα social media με τα #Τζουμας και #γυναικοκτο
νια να κυριαρχούν.


* Η συγκεκριμένη περίοδος ήταν και η μόνη που τον άκουγα. Γενικώς, μη όντας λάτρης του ραδιοφώνου, ο μόνος ραδιοσταθμός τον οποίο έχω παρακολουθήσει συστηματικά ήταν ο Εν Λευκώ, τα χρόνια της συμμετοχής μου σ’ αυτόν.

3
(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Reply