ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Με δεδομένα : πρώτον, ότι το μέλλον αφορά σε μια από 2 εναλλακτικές μορφές φασισμού [παγκοσμιοποιημένος ή διασπασμένος σε εθνικιστικά κράτη κόσμος – καταλυτική και στις 2 περιπτώσεις η παρουσία της τεχνολογίας] και δεύτερον ότι, όπως από παντού ακούγεται, το μέλλον …είναι γυναίκα, μπορεί εύκολα κάποιος να “δει” το πρόσωπο του νέου φασισμού : όχι το “σιδηρούν προσωπείον” ενός Χίτλερ / Στάλιν, αλλά ένα πρόσωπο γυναικείο, καλοσυνάτο και ψυχοπονιάρικο.
Η πάντα κομψή, καλλιεργημένη κυριούλα, με τη στομφώδη φωνή και το ζεστό χαμόγελο, αναγγέλλει αυτό που κάποιοι ξέρουμε καιρό, και για το οποίο προετοιμαζόμαστε : η κλιματική αλλαγή αποτελεί το “απόλυτο”
free pass για πλήθος πολιτικών που, χωρίς αυτήν για πρόσχημα, δεν θα είχαν ελπίδα να περάσουν. Ακόμα και σε ένα κοινό “συστηματικά κατεργασμένο” απ’ τη μιντιακή προπαγάνδα.
Μέσω ενός βίντεο σαν το παραπάνω φαίνεται αίφνης
λογική η εμμονή των μίντια σε ζοφερές εικόνες / διηγήσεις για “πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα”, πολλά απ’ τα οποία [το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια] …απλώς δεν συμβαίνουν : αν ένας κόσμος τρομοκρατημένος από αφηγήσεις περί φονικού ιού και “επείγουσας ανάγκης για ένα εμβόλιο…έστω και πειραματικό” * ήταν πρόθυμος να θυσιάσει στοιχειώδεις ελευθερίες [πολλοί εξακολουθούν να το κάνουν] θα είναι ακόμα πιο πρόθυμος όταν διακυβεύεται το μέλλον του πλανήτη.
Η κυρία Λανγκάρντ ξεκινάει κάνοντας κάτι που για τον “ανώνυμο” πολίτη απαγορεύεται : αναφέρεται σε ζοφερούς τόνους στις περσινές “πλημμύρες, ξηρασίες, πυρκαγιές”, προαναγγέλοντας [!] εκείνες που έρχονται, για τις οποίες οι περσινές ήταν απλώς ο πρόλογος. Η
κλιματολόγος Λανγκάρντ θα δώσει σύντομα το λόγο στην οικονομολόγο, που μας ενημερώνει, τι άλλο, ότι η Κλιματική Αλλαγή επηρεάζει την οικονομία και το οικονομικό μας σύστημα.

Σπεύδει εν συνεχεία να δεσμευτεί ότι, αυτή και οι συνεργάτες της, θα εργαστούν για να μειώσουν το …αποτύπωμα άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές τους : από τα “bank notes” [γνωστά και ως χαρτονομίσματα], μέχρι τον ίδιο τον έλεγχο των τραπεζών.
Το μήνυμα για μια κοινωνία χωρίς ρευστό είναι περισσότερο από εύγλωττο. Το ίδιο και το πλαίσιο του υπό αναβάθμιση …ελέγχου των τραπεζών – πρόκειται φυσικά για τα
ESG politics. Environmental, Social, Corporate Governance : το σύνολο των προδιαγραφών που πρέπει να πληρούν οι εταιρίες για την πρόκρισή τους ως …ασφαλών επενδυτικών στόχων. Και ο βασικός λόγος που μεγάλο μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας τους αφορά στο να δίνουν εξετάσεις “αντιρατσισμού”, “οκολογικής ευαισθησίας” και “συμπεριληπτικότητας” [πρόσφατο κρούσμα στα καθ’ ημάς η μονογονεϊκή διαφήμιση της Δέλτα].
Ο
Frank Elderson, εκ των συνεργατών της κυρίας Λανγκάρντ στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τραπεζα, αναφέρει σε πρόσφατο άρθρο του : ** “η διαδικασία δεν θα είναι εύκολη. Η μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία περιλαμβάνει υψηλό ρίσκο για τις τράπεζες”. Δεν χρειάζεται κάποιος master στα οικονομικά [είμαι ο τελευταίος που μπορεί να το διεκδικήσει] για να αντιληφθεί το επισφαλές μέλλον ενός αριθμού τραπεζών, και τη νομοτελειακή “αφομοίωσή τους”. Ο ίδιος άλλωστε ο κύριος Elderson προσθέτει : “η ανάλυσή μας ενός αριθμού 95 τραπεζών, οι οποίες καλύπτουν ένα 75% των δανείων του ευρωπαϊκού χώρου, δείχνει ότι η δραστηριότητά τους είναι μη ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού, αν και έχουν δεσμευτεί γι’ αυτό. Κάτι που μεγιστοποιεί το ρίσκο για το 90% από αυτές τις τράπεζες”.

* …φράση από δελτίο ειδήσεων ….πριν απ’ την ανακήρυξη της “πανδημίας”
.

** Τίτλος : “ Failing to plan is planning to fail – why transition planning is essential for banks”.

5
(Visited 57 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. stcigar February 6, 2024 at 2:15 pm

    Κάποιοι στην επίσημη πρεμιέρα του έργου “Decline of the West” είχαν κινήσει γη και ουρανό για να παραμερίσουν τον Strauss Kahn και να τοποθετήσουν στη θέση του την εν λόγω κυριούλα. Προφανώς οι κάποιοι αυτοί θα είχαν τους λόγους τους..

    Reply
    1. Oannes February 6, 2024 at 3:59 pm

      Αυτόν τον έθεσαν εκτός μάχης κανονικά με την ιστορία με την καμαριέρα και δε συμμαζεύεται.

      Reply
      1. stcigar February 6, 2024 at 6:41 pm

        Χρειάζονταν επειγόντως κάποιον που να δίνει ωραία ονόματα στην καταστροφή.

        Reply
        1. Oannes February 6, 2024 at 6:47 pm

          Και με ψυχοπονιάρικο ύφος πάντα.
          Εν τω μεταξύ …
          …με δεδομένα :
          Πρώτο, την εργαστηριακή προέλευση του ιού, αλλά και τα πειράματα με τον νέο και 100% θανατηφόρο [σε ποντίκια με ανθρώπινο ανοσοποιητικό] που κάνουν αυτή τη στιγμή σε εργαστήρια της Κίνας. Και
          Δεύτερο, την εξακριβωμένη δυνατότητα επηρεασμού του καιρού σε τοπικό επίπεδο, είναι τουλάχιστον αστείο να ακυρωθεί σαν θεωρία συνωμοσίας η πιθανότητα κάποιοι να δημιουργούν “μη υποφερτές” καιρικές συνθήκες, χρησιμοποιώντας τες σαν επιχείρημα για τη γελοία θεωρία της ανθρωπογενούς κλιματικής κρίσης.

          Reply
          1. stcigar February 6, 2024 at 7:01 pm

            Σε τοπικό επίπεδο και ο καιρός είναι δυνατό να επηρεαστεί – βασικά οι βροχοπτώσεις – και κλιματική αλλαγή μπορεί να διαπιστωθεί (στις μεγαλουπόλεις). Όσο για τους τεχνητά κατασκευασμένους ιούς, υπάρχουν αυτή τη στιγμή απειράριθμοι στα εργαστήρια βιολογικού πολέμου των μεγάλων δυνάμεων, μερικοί εκ των οποίων can wipe us all out in a blink of an eye. Κατά βάθος οι περισσότερες conspiracy theories είναι.. καθησυχαστικές!

            Reply
            1. Oannes February 6, 2024 at 7:29 pm

              Συμφωνώ απολύτως. Με την επισήμανση φυσικά ότι αυτή είναι η “απόλυτη conspiracy theory”! 🧐😂🤣

              Reply

Leave a Reply