ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ-ΓΥΝΑΙΚΑ, ΜΕΣΩ CORONAVIRUS

Εκείνοι με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια υπόγεια διαδρομή, θυμούνται ίσως κάποιες αναφορές μου στο σχέδιο …εκθήλυνσης του πληθυσμού του πλανήτη, για την οποία φιλόσοφοι μιλούν τουλάχιστον από τις αρχές του 19ου αι., με πρώτο που έχει υποπέσει στην αντίληψή μου, τον …Λουδοβίκο Φόυερμπαχ.
Σύσσωμη η κουλτούρα του θεαθήναι, με αιχμή του δόρατος εκείνην του διαδικτύου, είναι κτισμένη πάνω σε ένα διαστρεβλωμένο “πρότυπο” γυναίκας, συρρικνωμένης στα στερότυπα της [ιδεολογικοποιημένης] ανασφάλειας, της φιλαρέσκειας και της άσκοπης φλυαρίας. Το ρεζουμέ όλων αυτών [=η παραδοσιακή “γυναικούλα”] είναι μεταπλασμένο από επιτήδειους social justice warriors, με μια διαδικασία αντιστροφής της υποτακτικότητας [sine qua non γνώρισμα του ανωτέρω παραδοσιακού είδους] σε υστερικού τύπου δυνανεξία σε οτιδήποτε ανδρικό.
Γιατι τα θυμήθηκα όλα αυτά; γιατί μπαίνω στο διαδίκτυο και βλέπω το εξής:

Θα μπορούσε ο κορωνοϊός να είναι το εργαλείο ενός ελέγχου αδιανόητα αποτελεσματικού, μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών …άλλων από αυτές που φανταζόμαστε; Σημειωτέον ότι ένα από τα σημεία που χτυπά ο ιός, όπως είχαν ανακοινώσει ερευνητές εκτός επίσημης [βλ. μη προβαλλόμενης από τα media] επιστημονικής κοινότητας, είναι τα …ανδρικά γεννητικά όργανα. Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι προσβάλλονται από αυτόν, ανεξαρτήτως ηλικίας ή [μη] συμπτωμάτων, προορίζονται να αντιμετωπίσουν το φάσμα της στειρότητας. Η υπόθεση είχε συζητηθεί γύρω στα μέσα Μάρτη, δεν είχα δώσει σημασία, γιατί ο όποιος θόρυβος είχε σβήσει εν τη γενέσει του. Να όμως τώρα που εμφανίζονται δημοσιεύσεις όπως η παραπάνω, …περίεργα συνεπικουρούμενες από άλλες, όπως αυτή των LA Times…

5
(Visited 113 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. Ε April 28, 2020 at 5:30 pm

    Oι γυναικες επαναστατουν οταν δεν ειμαστε αξιοι να τις υποταξουμε . (ενταξει, ξυπνητζηδικο, αλλα εχει και μια βαση) . Τωρα, για τιμωρια, θα μας κοψουν απ οτι φαινεται και τ αρ..ια !

    Reply
    1. Oannes April 28, 2020 at 6:43 pm

      Κατά την άποψή μου το στερεότυπο της υποτακτικής γυναίκας υπάγεται στο ίδιο κόνσεπτ “γυναικούλα” το οποίο χρησιμοποιούν κάποιοι ως πρότυπο. “Υποταγμένη γυναικούλα” – “επαναστατημένη γυναικούλα” δεν έχει διαφορά. Απλώς στη δεύτερη περίπτωση έχεις την εκδήλωση των απωθημένων. Αυτό βέβαια ευνοείται σε μα εποχή που οι άνδρες …ανακαλύπτουν τη θηλυκή τους φύση.
      Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι τίποτα δε θα μας κάνουν οι γυναίκες, γιατί δεν έχουν, άσχετα τι νομίζουν, κανένα έλεγχο. Και υπάρχουν μια χαρά γυναίκες και σήμερα – ούτε “υποτακτικές”, ούτε φεμινίστριες του κώλου.
      Άλλοι θέλουν να μας τα κόψουν, γιατί σκοπός τους είναι να μετατρέψουν άνδρες & γυναίκες, σε …γυναικούλες.

      Reply
  2. stcigar April 28, 2020 at 5:47 pm

    Παρεμπιπτόντως, και σχετικά με το θέμα μας, η θεωρία ότι μας “ψεκάζουν” δεν είναι ακριβώς συνωμοσιολογία. Οι ορμόνες που περιέχονται σε τεράστιες ποσότητες στα τρόφιμα του εμπορίου (ζωικά και φυτικά) είναι κατά βάσιν της κατηγορίας των οιστρογόνων, ενώ η χημική σύσταση των περισσότερων χημικών εντομοκτόνων είναι τέτοια ώστε, όταν εισέρχονται στο σώμα μας, σε μεγάλο βαθμό μεταβολίζονται ως ανωτέρω. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που, ενώ οι γυναίκες παλιότερα είχαν περίοδο στα δεκαπέντε, σήμερα ξεκινούν από τα εννιά. Οι συνέπειες στο αντρικό φύλο, στο βαθμό που οι έμφυτες ορμόνες του λειτουργούν ανταγωνιστικά, παραμένουν προς το παρόν ακαθόριστες..

    Reply
    1. Oannes April 28, 2020 at 7:00 pm

      Όχι μονο έχουν περίοδο στα 9, αλλά, συχνάτατα [δεν χρειάζεται τρομερή παρατηρητικότητα για να το δει κανείς] επιδεικνύουν συμπεριφορά “ώριμης σεξουαλικά γυναίκας”. Από χρόνια άλλωστε έχουν καταργηθεί τα “παιδικά” ρούχα, το μόνο στο οποίο διαφέρουν τα ρούχα των μικρών κοριτσιών από των μανάδων τους είναι το νούμερο.
      Ο ρόλος δε των διαφόρων Beyonce και Ariana Grande είναι αυτός: η σεξουαλική αφύπνιση των 9χρονων και …βγάλε.
      Συμφωνώ επίσης με το ότι τα περί ψεκασμών κλπ. δεν είναι συνωμοσιολογία. Απλώς βάζουν διάφορους Λιακόπουλους να βγάλουν το φιδι απ’ την τρύπα, ώστε το πράγμα να καθίσταται a priori αφερέγγυο.
      “Πρόβλεψή μου” είναι ότι …μεσοπρόθεσμα, άνδρες και γυναίκες θα έχουν μετατραπεί σε “κάτι σαν” γυναίκες.

      Reply

Leave a Reply