“ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟ ΙΡΑΝ”

Όσοι έχουν ασχοληθεί με το έργο του Βραζιλιάνου δημοσιογράφου – συγγραφέα Pepe Escobar (photo) γνωρίζουν ότι αποτελεί αξιοσημείωτη πηγή ενημέρωσης και ανάλυσης επί των ευρασιατικών θεμάτων.
Σύμφωνα με προχτεσινή ανάρτησή του στο Twitter, η εξήγηση της ισραηλινής αντίδρασης στο ιρανικό χτύπημα, “περίεργα υποτονικής”, όπως την ονομάζει, αφορά σε
απίστευτο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο :
Ένα F-35 μεταφέρον ατομική βόμβα βόμβα στάλθηκε από τους Ισραηλινούς στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Ιορδανίας. Αποστολή είχε την πρόκληση
πυρηνικής έκρηξης σε τεράστιο υψόμετρο πάνω από το Ιράν, η οποία θα έφερνε υπερφόρτωση των ενεργειακών γραμμών, παραλύοντας το ηλεκτρικό δίκτυο και απενεργοποιώντας τις ηλεκτρονικές συσκευές. Μια επίθεση EMP.
Όμως, καθώς το ισραηλινό F-35 άφηνε τον ιορδανικό εναέριο χώρο, καταρρίφθηκε από τη
ρωσική πολεμική αεροπορία (!) Αυτός είναι ο λόγος που η δημοσιευμένη εκδοχή της ισραηλινής ανταπάντησης υπήρξε τελικά μια παρωδία.
Στο τέλος, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να μην δημοσιοποιήσουν την ιστορία, αποκλιμακώνοντας μια εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ακρίβεια της θεωρίας – ο Escobar είναι άνθρωπος αξιόπιστος, όχι και αλάνθαστος – ελέγχεται.

5
(Visited 84 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar April 22, 2024 at 12:52 pm

    Πολλά τα σενάρια ομολογουμένως. Το μόνο που μπορεί όμως να διαπιστώσει κανείς διά γυμνού οφθαλμού, είναι ότι ο στρατός του Ισραήλ είναι καλός μόνο για να σφάζει αμάχους και ότι για όλα τα υπόλοιπα χρειάζεται βοήθεια έξωθεν.

    Reply
    1. Oannes April 22, 2024 at 12:59 pm

      Ε…υποτίθεται ότι έχουν εξολοθρεύσει και μεγάλο μέρος των μαχητών της Χαμάς. Και ότι στη Ράφα απομένουν οι τελευταίες εστίες αντίστασης.
      Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι καμιά πηγή ενημέρωσης, 100% τουλάχιστον. Συμπεριλαμβανομένης αυτής που μιλάει για εκατόμβες θυμάτων, γυναικόπαιδων κλπ. στη Γάζα.

      Reply
      1. stcigar April 22, 2024 at 1:12 pm

        Ούτε κι εγώ. Το μόνο που εμπιστεύομαι είναι τα μάτια μου και πάλι με μέτρο. Και κανονική μάχη στη Γάζα μέχρι στιγμής δεν έχω δει ούτε για δείγμα. Θα μπορούσαν τουλάχιστο να σκηνοθετήσουν κάτι πειστικό, αλλά ούτε γιαυτό μου φαίνονται ικανοί. Δεν θα με παραξένευε καθόλου αν τα φημολογούμενα πυρηνικά τους αποδεικνύουνταν αέρας κοπανιστός. Το ελπίζω δηλαδή για το καλό της ανθρωπότητας.

        Reply
        1. Oannes April 22, 2024 at 1:25 pm

          Αυτό το τελευταίο αποκλείεται δυστυχώς. Υπάρχει εκτός των άλλων και η μαρτυρία του Vanunu.

          Reply
  2. stcigar April 22, 2024 at 6:41 pm

    Ήταν έξυπνη πάντως η κίνηση των Democrats να φέρουν για έγκριση όλο μαζί το πακέτο υποστήριξης για Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν. Με δεδομένα τα φιλοϊσραηλινά και αντικινεζικά αισθήματα του Τραμπ, η εξαίρεση της Ουκρανίας θα επιβεβαίωνε τις γνωστές κατηγορίες περί ρωσοφιλίας. Βασικά δεν χρειάζονταν ιδιαίτερη εξυπνάδα, εκμεταλλεύτηκαν απλώς την αντίφαση στην οποία περιέπεσε ο πρώην πρόεδρος, όταν αναγκάστηκε να υποστηρίξει το Ισραήλ αναιρώντας έτσι την εντύπωση του φιλειρηνιστή που είχε καλλιεργήσει εκών άκων κατά τη διάρκεια της θητείας του.

    Reply
    1. Oannes April 22, 2024 at 7:06 pm

      Δίκιο έχεις. Πάντως ως προς το Ισραήλ δεν θα ετίθετο ποτέ ζήτημα ο Trump να το προδώσει. Είναι 100% Israel oriented, και ο λόγος που είχε βάλει τον Pence αντιπρόεδρο ήταν ακριβώς το ότι ο εν λόγω κουβάλαγε εκατομμύρια ψήφους “ευαγγελικών” που είναι, όπως έχουμε ξαναπεί, οι φανατικότεροι σιωνιστές.
      Εν τω μεταξύ ό,τι και να πιστεύει κανείς για τον DT, η κατάσταση που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή με το hush money trial είναι beyond description. Το ότι υπάρχουν, και μάλιστα εκατομμύρια, άνθρωποι που συντάσσονται με τον εισαγγελέα της υπόθεσης εξηγείται με δυο τρόπους : 1. έχουν βαρέσει μπιέλα. 2. Στο μυαλό τους η προοπτική επανεκλογής του είναι τοσο εφιαλτική που ακόμα και ένα νομικό τερατούργημα σαν αυτό, “αγιάζεται” εν ονόματι της αποφυγής της. Θα πανηγύριζαν έξαλλα, υποθέτω, ακόμα και τη δολοφονία του.

      Reply
      1. stcigar April 22, 2024 at 8:07 pm

        Έχουν βαρέσει μπιέλα hands down. Το μόνο που θα μπορούσαν ίσως να καταλογίσουν όλοι αυτοί στον Τραμπ, είναι ότι δεν υποστήριζε φανατικά τις καραντίνες.

        Reply
  3. stcigar April 22, 2024 at 6:52 pm

    Με τον τρόπο αυτό το μεσανατολικό διασταυρώνεται με το ουκρανικό μέσω.. Λαμίας. Όπως έλεγα και στην αρχή της χρονιάς, οι συνέπειες του ισραηλινού “πολέμου” θα είναι πολύ πιο εκτεταμένες και περίπλοκες από αυτές που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί με μια πρώτη επιπόλαιη ματιά.

    Reply

Leave a Reply