ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ CAPTAIN JERK, FRI-20032020-1020 η μόρια είναι ωρολογιακή βόμβα

Αν έλειπε …“αυτό”, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά με μας και τον Coronavirus. Ο “Έλληνας” μπορεί να είναι απείθαρχος [εμένα μου λες…] είναι όμως και ασυνήθιστα παρτάκιας. Που σημαίνει ότι, στην κρίσιμη στιγμή, το μυαλό δουλεύει υπερωρίες για να σώσει τη ζωούλα του. Και κάνει ό,τι χρειάζεται.
Όμως …“αυτό” δεν λείπει. Είναι εδώ. Και είναι το νούμερο ένα πρόβλημά μας.
Από όσο μπορεί να καταλάβει κανείς απ’ τα [μη-] αγγλικά του κυρίου με τη μάσκα, spokesman των εικονιζόμενων “προσφύγων”, ανακοινώνεται η σύσταση ομάδας “White Helmets” στη Μόρια. Σκοπός η αντιμετώπιση της “ανθρωπιστικής κρίσης” που θα προκύψει από τυχόν διασπορά του Κορωνοϊού στους καταυλισμούς. Η ομάδα θα προσφέρει βοήθεια [με ποιο τρόπο άραγε;] σε οποιονδήποτε μέσα και έξω απο την Μόρια…
Ο ρόλος της οργάνωσης White Helmets, γνωστής και ως Syria Civil Defense, πίσω από την ανθρωπιστική βιτρίνα [συνεργασία με τρομοκράτες, σκηνοθεσία σκηνών καταστροφής και μέσω αυτών διασπορά ψευδών ειδήσεων] έχει εκτεθεί από ποικίλους υποστηρικτές του καθεστώτος Άσαντ. Μπορεί ο καθένας να την ψάξει και να διαμορφώσει άποψη. Προσωπικά δεν έχω αμφιβολία για το ύποπτο της υποθέσεως.
Πέρα από ένα ακόμα μέσο πίεσης που προκύπτει για τη χώρα, ένας βάσιμος φόβος αφορά στο τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση διασποράς του ιού σε καταυλισμούς όπως η Μόρια:
Πυροδότηση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, εμπρησμοί, καταστροφές, με αλληλέγγυους να ωρύονται για ανθρωπιστικούς κινδύνους*, και “πρόσφυγες” – μπουκαδόρους να κατακλύζουν αλαλάζοντας τις γύρω περιοχές. Όλα αυτά με τους ντόπιους να παρακολουθούν, κλεισμένοι υπάκουα στα σπίτια τους.

* Αυτή, δεν μπορώ να φανταστώ άλλη, θα είναι η βοήθεια που υπόσχονται τα “White Helmets”: να παρουσιάζουν, αυθεντικές ή μη, ειδήσεις και εικόνες… Ωστόσο, με την απουσία ηλικιωμένων από τις δομές των ψευτοπροσφύγων, και τα μηδενικά ποσοστά θανάτων στις δικές τους ηλικίες, η πιο ασφαλής επιλογή από υγειονομικής τουλάχιστον απόψεως δεν θα ήταν η εκεί παραμονή τους;

4
(Visited 150 times, 1 visits today)

Leave a Reply