ΤΟΥΡΚΙΑ : Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ Η [ΠΕΡΙΕΡΓΗ] ΣΥΓΚΥΡΙΑ

Tις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου, η Τουρκία εμφανίσθηκε αποφασισμένη στην άρνησή της να υποστηρίξει την είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Ο λόγος [ή η πρόφαση] ήταν τα επεισόδια στο πλαίσιο των οποίων ένας “ακροδεξιός” έκαψε το Κοράνι, μπροστά στην τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη.
Από εκείνη τη στιγμή …ξεκινούν τα όργανα : η δυτική προπαγάνδα κυκλοφορεί την “είδηση” ότι στην Τουρκία επίκεινται
τρομοκρατικές επιθέσεις. Σε συνέχεια αυτού, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία και Γαλλία κλείνουν τις εκεί πρεσβείες τους. Το Υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσιεύει προειδοποίηση στους τουρίστες να μην πλησιάζουν πολυσύχναστα μέρη, επί της ουσίας να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία, για τον φόβο τρομοκρατικού κτυπήματος.
Μια εβδομάδα αργότερα …συμβαίνει ο καταστροφικός σεισμός.
Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι, δικαιολογημένα, βλέπουν εδώ μια
ακραία συνωμοσιολογική προσέγγιση [“είπαμε αλλά όχι κι έτσι”]. Ας ρίξουν μια ματιά στο παρακάτω βίντεο, με δυο λόγια σχετικά με το πρόγραμμα HAARP [High-frequency Active Auroral Research] και τις δυνατότητές του. Για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο, ΕΔΩ
Ας εγκύψουν τέλος σε ένα βιβλίο τη σπουδαιότητα του οποίου δεν μπορώ να τονίσω αρκετά : ‘Angels Don’t Play This HAARP’ του
Nick Begich.
Ναι, τo πρόγραμμα δεν προκαλεί μόνο κατά το δοκούν καιρικά φαινόμενα. Εικάζεται από διακεκριμένους επιστήμονες ότι μπορεί να προκαλέσει
και σεισμούς.

4
(Visited 572 times, 1 visits today)

13 Comments

  1. stcigar February 7, 2023 at 10:47 am

    Εννοείται ότι δεν είμαι απόλυτα σίγουρος (αν και το ίδιο θα μπορούσα να πω για οτιδήποτε) και η συγκυρία είναι όντως περίεργη, αλλά μου φαίνεται ότι συχνά οι συνωμοσιολόγοι έχουν την τάση να υπερεκτιμούν τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας. Και στο κάτω κάτω, αν μπορούσε να προκληθεί σεισμός τέτοιου μεγέθους με το πάτημα ενός κουμπιού, τότε το ταξίδι στη σελήνη και η κλιματική αλλαγή θα ήταν walk in the park.

    Reply
    1. Oannes February 7, 2023 at 11:21 am

      Δεν μπορώ να κάνω συγκριτική εκτίμηση των επιπέδων δυσκολίας των εγχειρημάτων. Με δεδομένο πάντως το τι μπορούσε να κάνει μια υδρογονοβόμβα στα early ’50s, καλό είναι να κρατά κανείς μικρό [δηλ. μεγάλο] καλάθι.
      Το ότι πχ. το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ διαθέτει τεχνικές επηρεασμού του καιρού για στρατιωτικούς σκοπούς, θεωρείται δεδομένο σε συγκεκριμένους κύκλους ανθρώπων. Οι οποίοι δεν μου έχουν δώσει την εντύπωση αφερέγγυων ή φαντασιόπληκτων.

      Reply
      1. stcigar February 7, 2023 at 11:55 am

        Ότι έχουν κάνει απόπειρες προς αυτή την κατεύθυνση το θεωρώ δεδομένο ασχέτως αποτελεσμάτων. Θα μπορούσαν ίσως πάλι να έχουν προβλέψει σε κάποιο βαθμό το συγκεκριμένο σεισμό και να μην είπαν κουβέντα στους Τούρκους. Αν και κρίνοντας από την ακρίβεια των προβλέψεων στον καιρό..

        Reply
        1. stcigar February 7, 2023 at 3:34 pm

          Παρεμπιπτόντως (μιας και ανέφερες τη βόμβα υδρογόνου) διατηρώ τις επιφυλάξεις μου όσον αφορά τη δυνατότητα πυρηνικής αποτροπής κάποιου ευμεγέθους ουράνιου σώματος που θα μπορούσε να καταστεί στο μέλλον απειλή για τη Γη. Το καθαρά υλικό μέρος της καταστροφής που προκαλούν τα πυρηνικά οφείλεται αποκλειστικά σχεδόν στο κολοσσιαίων διαστάσεων ωστικό κύμα που δημιουργείται από τη θερμοπυρηνική έκρηξη. Στο διάστημα όμως δεν υπάρχει αέρας και συνεπώς ούτε ωστικό κύμα (εξ ου και το άτοπο των διαστημικών “μπαμ” στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας). Το πολύ πολύ μια τέτοια έκρηξη στο κενό να δημιουργήσει στο μετεωρίτη μερικά τοπικά εγκαύματα..

          Reply
          1. Oannes February 7, 2023 at 6:01 pm

            Εννοείται ότι έχεις δίκιο ως προς τα ηχητικά και ωστικά κύματα – ένα από τα πιο διασκεδαστικά στοιχεία των sci fi movies είναι οι εκτυφλωτικές και εκκωφαντικές διαστημικές εκρήξεις.
            Αλλά η αποτροπή ουρανίου σώματος γίνεται είτε δια της συντριβής ενός σκάφους στην επιφάνειά του είτε δια της παράσυρσής του από το βαρυτικό πεδίο [ξανά] ενός σκάφους και του επηρεασμού, και στις δυο περιπτώσεις, της τροχιάς του. Εντύπωση μου είναι ότι η πυρηνική έκρηξη δεν αφορά σε αποτροπή αλλά σε καταστροφή του.
            Ας ελπίσουμε να μην παραστεί ανάγκη για κάτι τέτοιο γιατί όλα τα ‘χαμε αυτό μας έλειπε. Απ’ ότι θυμάμαι ο περίφημος Άποφις έχει αποκλεισθεί ως κίνδυνος για τα επόμενα …εν πάση περιπτώσει, εντός βιολογικού μας κύκλου χρόνια [μετά, Γαία πυρί μιχθήτω …literally, ας πούμε 😜]

            Reply
  2. dnk February 7, 2023 at 1:46 pm

    Αν είναι “υπεύθυνο” το HAARP,τότε φαντάζει- στα δικά μου μάτια τουλάχιστον-σαν να έχουν καταφέρει να αναπαράγουν,σε μεγάλη κλίμακα,το φαινόμενο της ραβδοσκοπίας…

    Reply
    1. Oannes February 7, 2023 at 6:11 pm

      Γιατί όχι; η τεχνική απ’ ότι ξέρω εφαρμόζεται επί χιλιετηρίδες. Δεν φαίνεται λογικό να μην υπάρχει κάποια βάση εκεί πέρα, εντοπίσιμη ως εκ τούτου και αξιοποιήσιμη με “επιστημονικές” μεθόδους.

      Reply
      1. dnk February 7, 2023 at 7:40 pm

        Έχω υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας καθώς η μητέρα μου και ένας θείος μου,αδελφός της,μπορούσαν να εντοπίσουν την ύπαρξη νερού χρησιμοποιώντας μεταλλικά εκκρεμή.Και οι δύο είχαν θέμα με το “ηλεκτρικό σύστημα” της καρδιάς.Είναι επίσης μια ιδιότητα η οποία μπορεί να μεταδοθεί,προσωρινά,από τον “χαρισματικό” σε κάποιον τρίτο και το λέω έχοντας υπάρξει “ενδιάμεσος”👽…

        Reply
        1. stcigar February 7, 2023 at 8:36 pm

          Αυτό με την προσωρινή μετάδοση “περίεργων” ικανοτήτων σε οικεία πρόσωπα το έχω παρατηρήσει κι εγώ..😇

          Reply
          1. Oannes February 7, 2023 at 9:27 pm

            Συμφωνώ απολύτως, ειδικά για περιστασιακές “προσομοιώσεις”. Σύμφωνα άλλωστε με κάποιες παρακινδυνευμένες δικές μου παρατηρήσεις, το φαινόμενο της μετάδοσης [μπορεί να] ισχύει ακόμα και για …παθολογικές καταστάσεις, θεωρητικά αμετάδοτες.

            Reply
  3. Sue Dreamwalker February 7, 2023 at 4:46 pm

    HAARP…. .. in the wrong hands which can be deadly.. Even in the right hands its deadly… I have seen many video’s showing footage of Haarp rings radiating outwards pushing weather anomalies around the Earth. It had crossed my own mind about those terrible earthquakes…
    We have no idea on the advancement of technology hidden from us…
    time will tell….

    Reply
  4. stcigar February 7, 2023 at 9:00 pm

    “Σεισμικές” δονήσεις μικρής εντάσεως πάντως μπορούν θεωρητικά να προκαλέσουν τόσο κάποιες υπόγειες πυρηνικές εκρήξεις όσο και τα υπερηχητικά “πολυβόλα” που χρησιμοποιούνται στις έρευνες υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων, με την ίδια περίπου έννοια που θα μπορούσε να τις προκαλέσει και ο μετροπόντικας. Οι κανονικοί σεισμοί από την άλλη οφείλονται σε τελείως διαφορετικές διαδικασίες που – στο βαθμό που είναι κατανοητές – δεν μπορούν ούτε να προκληθούν ούτε να προληφθούν από τον άνθρωπο. Προς το παρόν τουλάχιστον και από αυτά που μπορούμε να γνωρίζουμε..

    Reply
    1. Oannes February 8, 2023 at 10:18 am

      Δεν θα στοιχημάτιζα ότι οι σεισμοί δεν μπορούν να προκληθούν / προβλεφθούν, χωρίς να έχω φυσικά την εποπτεία που χρειάζεται για να επεκταθώ. Γεγονός είναι ότι το ίδιο επίσημο αφήγημα που αποκλείει τη δυνατότητα πρόκλησης σεισμών βάσει του εύρους των συχνοτήτων, της ισχύος του HAARP κλπ., αρνείται επίσης και τη δυνατότητα επηρεασμού του καιρού, η οποία, ως στόχος τουλάχιστον των στρατιωτικών – πολιτικών “οντοτήτων” πίσω από τη δημιουργία του HAARP, δεν αμφισβητείται. Και, ενστικτωδώς και απ’ όσα έχω διαβάσει, γι’ αυτήν τουλάχιστον είμαι σίγουρος – όχι φυσικά για αυστηρά στοχευμένο και υπολογισμένο επηρεασμό, επηρεασμό πάντως.
      Εννοείται άλλωστε ότι η βελτιστοποίηση τέτοιου είδους τεχνικών γίνεται με real life experiments …και όποιον πάρει ο χάρος.

      Reply

Leave a Reply