ΤΙ ΛΕΝΕ “ΓΙ’ ΑΥΤΟ” ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ;

Πάνω : Screen shot από το Protagon.gr, χαρακτηριστική της προσέγγισης που προωθείται από τα ελληνικά [και όχι μόνο] media, στο θέμα της αγροτικής εξέγερσης, η οποία επεκτείνεται στην Ελλάδα.
Για όσους τώρα πίστεψαν ότι, πέρα από ένα περιστασιακό μούδιασμα, οι μιντιοσκώληκες θα ενδώσουν στο “ιερό καθήκον” της ενημέρωσης, ιδού ρεπορτάζ προχθεσινό, από την
Telegraph : σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Michigan, οι υποδομές που απαιτούνται για την κατ’ οίκον καλλιέργεια …έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των επιπέδων του CO2 [η επιλογή του αριθμού θαυμαστικών, στη διακριτική ευχέρεια του αναγνώστη].
Αυτό ενισχύει τους χειρότερους φόβους κάποιων απο εμάς που στηρίζουν ελπίδες στο σχήμα : διατροφική / ενεργειακή
αυτάρκεια / αποδέσμευση, στο μέτρο του εφικτού, από νέας τεχνολογίας δίκτυα, του διαδικτύου προεξάρχοντος.
Κατά το ρεπορτάζ, η κατ’ οίκον καλλλιέργεια είναι πολύ πιο επιβαρυντική της ατμόσφαιρας
[5 φορές…] από τις παραδοσιακές. Πράγμα που, σε συνδυασμό με τη στιγμή εμφάνισης της μελέτης, βλ. αγροτικές εξεγέρσεις, αποκαλύπτει τη “γυριστή” εναντίον του homegrown food ως …Plan B’, ή έστω επικουρικό, προς αναπλήρωση τυχόν απωλειών εξ αιτίας τους.
Οι “ειδικοί” δεν παραλείπουν να προβούν σε συμβουλευτικές διευκρινήσεις προς τους καλλιεργητές κατ’ οίκον, συνιστώντας σπαράγγια και ντομάτες, ως διαθέτοντα μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα…

5
(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Reply