ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΡΑ

Ανεξαρτήτως ουσίας των κινητοποιήσεων [πιστεύω ότι “τα παιδιά” έχουν και τα δίκια τους], κάπως πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα της εκφοράς των συνθημάτων. Γιατί δεν υπάρχει πολιτικά ορθός τρόπος να αναφερθείς σ’ αυτό το πράγμα : πρόκειται για / φαίνεται σαν, σύμπτωμα νοητικής υστέρησης…

5
(Visited 64 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar February 3, 2024 at 12:10 pm

    Τελικά ο Μητσοτάκης έδωσε πανελλήνιες ή πήγε τιμής ένεκεν κατευθείαν στο Χάρβαρντ? Ο Κασσελάκης ας πούμε το έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι πήρε από μικρός το σκληρό δρόμο της ξενιτιάς..

    Reply
    1. Oannes February 3, 2024 at 1:25 pm

      Διάβαζα κάτι κουλά περί “ωσμώσεως των ελληνικών πανεπιστημίων με τα ξένα” και άλλα τέτοια επιχειρήματα υπέρ των ιδιωτικών, και ξαφνικά κάνω έτσι και βλέπω το όνομα του νέου υπουργού παιδείας, το οποίο μου είχε διαφύγει [αυτά παθαίνεις όταν ασχολείσαι 80% με αμερικάνικη επικαιρότητα και 20% με ελληνική] : Κυριάκος Πιερρακάκης.

      Reply
      1. stcigar February 3, 2024 at 1:35 pm

        Κι εγώ τον είχα ξεχάσει τελείως να σου πω την αλήθεια. Όχι ότι έχει και πολλή δουλειά στο υπουργείο παιδείας. Πάγια τακτική εξάλλου όλων των κυβερνήσεων στο συγκεκριμένο τομέα ήταν οι όποιες αλλαγές να μην τους κοστίζουν δεκάρα.

        Reply
  2. stcigar February 3, 2024 at 1:59 pm

    Άσε κιόλας που όσοι βλέπουν το πτυχίο τους ως μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης, είναι κατά κανόνα υποχρεωμένοι να φύγουν στο εξωτερικό. Για ποιο λόγο σου λέει το ελληνικό κράτος να πληρώνει από την τσέπη του την εκπαίδευση του γερμανικού εργατικού δυναμικού, την ώρα που μπορεί ας πούμε να συσσωρεύει ανεπιθύμητους μετανάστες και να πληρώνεται κι από πάνω?

    Reply
    1. Oannes February 3, 2024 at 2:14 pm

      Συμφωνώ. Εντύπωσή μου είναι άλλωστε ότι δεν αναμένεται να δημιουργηθούν εδώ παραρτήματα του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης, αλλά του Κατάκωλου Ιταλίας της Κωλοπετεινίτσας Μεγάλης Βρετανίας.

      Reply

Leave a Reply