ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Με τους Ευρωπαίους ηγέτες σε άτυπο διαγωνισμό για τον Νούμερο ένα Καμμένο Εγκέφαλο επί Γηραιάς Ηπείρου, κυρίαρχο “αφήγημα” εξακολουθεί εκείνο που μιλά για καταστροφή σε περίπτωση ρωσικής νίκης : ο ΒΠ δεν θα αρκεστεί στην προσάρτηση της Αν. Ουκρανίας. Θα προχωρήσει στην κατάληψη ολόκληρης της χώρας και, ποιός ξέρει πόσων ακόμα στη συνέχεια…
Οι Ουκρανοί, με δυο γενιές μαχητών στο όριο του αφανισμού τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με την εφιαλτική μοίρα που επιδαψιλεύει ο “εθνικός ηγέτης” – ανδρείκελο της BlackRock και του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος.
Στο πλαίσιο που διαγράφεται απ’ αυτές τις εξελίξεις, και με νωπές ακόμα τις φαιδρότητες του Ε. Μακρόν, η Ελλάδα αποφασίζει να κάνει την παρουσία της πιο
αισθητή από ποτέ. Στη φωτό η απόφαση Μητσοτάκη, αυθαίρετη, εν κρυπτώ και παραβύστω ειλημμένη.
Πέρα από το σοκ που προκαλεί, προσφέρει και μια εξήγηση, για τους “συνωμοσιολόγους” [σιγά τ’ αυγά] τουλάχιστον, του επεισοδίου με τον πύραυλο που …θα άφηνε ορφανή κυβέρνηση και χώρα : το χάσμα μας με τη Ρωσία του Πούτιν είναι πλέον αγεφύρωτο, με αποκλειστική ευθύνη του δικού μας “ηγέτη”,
επίσης ανδρείκελου της BlackRock και του στρατιωτικοβιομηχανκού συμπλέγματος
.

6
(Visited 100 times, 1 visits today)

14 Comments

  1. stcigar March 16, 2024 at 3:41 pm

    Πρόκειται περί βλακών. Όσο για τους ευρωπαίους ηγέτες του Β’ Παγκοσμίου, το πρότυπο των οποίων παριστάνουν ότι ακολουθούν, επρόκειτο επίσης περί βλακών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα με περικεφαλαία.

    Reply
    1. Oannes March 17, 2024 at 10:26 am

      Αυτό ξαναπές το.
      Στην εισαγωγή του World War II, The Gathering Storm, ο Winston Churchill αναφέρει την απάντηση που είχε δώσει στην ερώτηση του Roosevelt [άλλη φοβερή δαφνοσταφνωμένη φυσιογνωμία] “πώς θα μπορούσε να αποκληθεί ο ΒΠΠ΄”. Ο “πατέρας της νίκης” με τη γνωστή ευγλωττία / επιγραμματική ιδιοφυία του είχε απαντήσει “the unnecessary war”. Εννοώντας τη σειρά των γκαφών [“blunders”] που οδήγησαν σ’ αυτόν, δηλ., κατά τον WC πάντα, τη “μεγαλοθυμία” με την οποία ο Σύμμαχοι επέτρεψαν τον ερχομό του ΑΧ στην εξουσία, τον επανεξοπλισμό της Γερμανίας και την ανάκτηση περιοχών που ανήκαν σ’ αυτήν. Καμία αναφορά σε Βερσαλίες, και στην τερατώδη εξαπάτηση των Γερμανών που οδηγήθηκαν κατ’ αρχήν στη συνθήκη [χωρίς να έχουν ηττηθεί επί του πεδίου] θεωρώντας ότι “θα τέλειωνε όλους τους πολέμους”, για να καταλήξουν μέσω αυτού που τελικά υπογράφτηκε παρίες της Ευρώπης.
      Μιλάμε όντως για ένα μάτσο ηλίθιους με περικεφαλαία που κάνουν αυτή τη στιγμή όσα κάνουν …για να προλάβουν και καλά μια αντίστοιχη με του ΒΠΠ΄εξέλιξη. Ή απλώς για ερπετά που παριστάνουν τους ηλίθιους.

      Reply
      1. stcigar March 17, 2024 at 11:56 am

        Δύσκολο να πεις αν πρόκειται για σχέδιο ή βλακεία. Δεδομένου όμως ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι κάποιος θαυμαστός καινούριος κόσμος, η διαφορά μεταξύ τους είναι καθαρά θεωρητική. Εκτός κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν από μια τέτοια εξέλιξη κι έχουν ήδη ετοιμάσει τα πυρηνικά τους καταφύγια για μακροχρόνια διαμονή.

        Reply
        1. Oannes March 17, 2024 at 12:47 pm

          Με δεδομένο ότι τέτοιοι υπάρχουν [είχα ανεβάσει ένα θέμα πρόπερσι “ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΑΛΑΤΙ”]
          και μάλιστα όχι μόνο μεταξύ των υπερδιασήμων της ελίτ αλλά και μεταξύ “ανωνύμων” multimillionaires, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο πιθανό είναι ένα τέτοιο σενάριο.
          Ως προς την εμμονή των κύκλων της ελίτ με τον αποπληθυσμό, και …παραμένοντας επί βρετανικού εδάφους, ο “Prince Philip” – πέθανε προ τριετίας στα 99 – είχε δηλώσει [Guardian – 2009] : “σε περίπτωση που η επανενσάρκωση ισχύει, θα ήθελα να επιστρέψω ως φονικός ιός, για να λύσω το πρόβλημα του overpopulation!”

          Reply
            1. Oannes March 17, 2024 at 1:25 pm

              Καλά ο Macron τα έχει δει όλα. Πέρα απ’ την πλάτη της Λεπέν που βλέπει στις ευρωεκλογές, έχει να αντιμετωπίσει και άλλου είδους σάλο, με τη νέα περί αυτόν “θεωρία συνωμοσίας” : η Brigitte Macron, 71, σύζυγος και κατά 25 χρόνια μεγαλύτερή του, είναι στην πραγματικότητα …άνδρας! 🤣😂🤣 [ετοιμάζω θεματάκι]

              Reply
              1. stcigar March 17, 2024 at 1:34 pm

                Η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν η τύπισσα έφερνε σε τραβεστί. Όσον αφορά τις δηλώσεις του πάντως, η μόνη.. λογική εξήγηση κατά τη γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για μπλόφα του τύπου “Πρόσεξε Βλαδίμηρε, σου θυμίζουμε ότι έχεις να κάνεις αποδεδειγμένα με τρελούς!”

                Reply
                1. Oannes March 17, 2024 at 1:50 pm

                  Όντως, σωματικά, η κυρά – Μακρόν παραείναι “νευρώδες” και “μυώδες”. Αλλά φυσιογνωμικά είναι ένας είδος brutal βερσιόν της Jane Fonda – ως εκ τούτου μου είναι συμπαθής.
                  Όσο για τον πολέμαρχο, οι νέες δηλώσεις του είναι πράγματι ground breaking. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει “ψαχνό” εδώ. Εν όψει εκλογών δεν χάνει τίποτα να πει μια μαλακία παραπάνω, παραμυθιάζοντας τους ψηφοφόρους ότι “η χώρα” [και μέσω αυτής “η Ευρώπη”] είναι άφοβη και ανυποχώρητη μπροστά στη Ρωσία, ως …ισχυρότερη από αυτήν. The guy is a joke.

                  Reply
                  1. stcigar March 17, 2024 at 2:11 pm

                    Κι εγώ έτσι πιστεύω. Δεδομένου όμως ότι το ίδιο συμβαίνει πάνω κάτω και στη Γερμανία, το ερώτημα είναι σε τι βαθμό τα ερπετά είναι διατεθειμένα να εφαρμόσουν το ρητό better reign in hell than serve in heaven.

                    Reply
                    1. stcigar March 17, 2024 at 6:36 pm

                      Επιπλέον υπάρχει και το πρόσφατο προηγούμενο του Ζελένσκι που έχει τερματίσει την παραπάνω φιλοσοφία. Και ποιο το αποτέλεσμα; Επίσημα τουλάχιστον – και ιδιαίτερα μέσα στην Ουκρανία – δεν τον κουνάει κανένας.

                    2. Oannes March 17, 2024 at 7:10 pm

                      …Δεν αφήνει κανέναν να τον κουνήσει. Ακόμα και προσωπικότητες της Δύσης τον πιέζουν να κάνει εκλογές, αλλά αρνείται ένεκα εμπόλεμης κατάστασης. Η μόνη πιθανότητα να τερματιστεί ο πόλεμος, μια αλλαγή κυβέρνησης δηλ., απαλείφεται λόγω …πολέμου.
                      Ο τυρανίσκος έχει προχωρήσει και σε κλείσιμο εκκλησιών – σύλληψη ιερέων ως φερέφωνων ρωσικής προπαγάνδας [που προφανώς έτσι θα είναι αλλά …what the fuck]

  2. stcigar March 17, 2024 at 7:48 pm

    Το χειρότερο είναι ότι ο παράγοντας “βλακεία” δεν είναι καθόλου αμελητέος. Με τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας πίστευαν πραγματικά ότι θα γονατίσουν τη Ρωσία. Και αντί να μάθουν από το λάθος τους, τώρα σκέφτονται να το διορθώσουν με νέο μεγαλύτερο λάθος.

    Reply
    1. Oannes March 17, 2024 at 9:12 pm

      Ως προς τη βλακεία, ομολογουμένως, εσύ με έκανες να της δώσω το amount της σημασίας που αξίζει, και από το οποίο της έδινα λιγότερη. Η κακότητα αυτών των ανθρώπων ουδόλως τους προστατεύει από την απέραντη βλακεία τους [= επιλογές που βλάπτουν τους ίδιους τους εαυτούς τους, και επιμονή σ’ αυτές]

      Reply
      1. stcigar March 17, 2024 at 9:34 pm

        Εγώ πάλι άρχισα να δίνω μεγαλύτερη σημασία στη “συνωμοτική” διάσταση χάρη στην επιμονή σου στο συγκεκριμένο παράγοντα. Τα τελευταία χρόνια όμως η βλακεία τους έχει γίνει τόσο εξόφθαλμη, τόσο προκλητική, που πραγματικά κολάζει και τον πιο συνειδητοποιημένο συνωμοσιολόγο.

        Reply

Leave a Reply