Π.Ι.Σ. – OFF

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας σε περίπτωση που υπάρξει αμέλεια στην τήρηση των μέτρων έκρουσε ο πρόεδρος του Παννεληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ, υπογράμμισε :
«Όλη η Ευρώπη θα έπρεπε να είναι πιο αποφασιστική στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ευθύς εξαρχής. Η υποχρεωτικότητα δεν είναι κάτι καινοφανές. Οι εργαζόμενοι στις κουζίνες των εστιατορίων εδώ και χρόνια έχουν την υποχρέωση να είναι εμβολιασμένοι για ηπατίτιδα. Τα παιδιά στα σχολεία εδώ και χρόνια είναι υποχρεωμένα να είναι εμβολιασμένα για όλες τις παιδικές ασθένειες. Στην προκειμένη περίπτωση, από την αρχή υπάρχει μια διστακτικότητα.
Έπρεπε από την αρχή ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό να είναι υποχρεωτικός», ανέφερε. [από Πρώτο Θέμα]


Στο φασιστοειδές που μας κουνάει το δάχτυλο παριστάνοντας τον επιστήμονα, απαντάμε με την απόφαση 2361 / 2021 του
Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο ζητά από τα κράτη :

7.3.1. – να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός
δεν είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν θα υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα για να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.

7.3.2. – να διασφαλίσουν ότι
κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία (σ.μ.: υγεία απάντων, τόσο του ιδίου όσο και του περιγύρου του) ή για το γεγονός ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί,

Για το “Πιστοποιητικό Εμβολιασμού” :

7.5.2. – (επιτρέπεται) η χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού
μόνο για τους εξής καθορισμένους σκοπούς: α) παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, β) των πιθανών παρενεργειών και γ) των ανεπιθύμητων ενεργειών.

5
(Visited 63 times, 1 visits today)

Leave a Reply