ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ [1]

“Ε βέβαια, όταν έχεις όλα αυτά τα όπλα στην Αμερική ελεύθερα, κάθε τόσο θα συμβαίνει και ένα τέτοιο περιστατικό…”
Ετσι αισθάνθηκαν την ανάγκη να κλείσουν την παρουσίαση του θέματος του νέου mass shooting οι δυο τιτάνες του ελληνικού infotainment. Υποθέτω ότι και άλλοι συνάδελφοί τους δεν παρέλειψαν το ίδιο σχόλιο. Το άξιο απορίας είναι: πόσοι θεατές αντιλαμβάνονται ότι οι εν λόγω λειτουργούν με οδηγίες, ίδιες παντού όπου υπάχουν media, και οι οποίες περιλαμβάνουν, εκτός άλλων, την υποχρέωση επανάληψης συγκεκριμένων mantras; της κλιματικής αλλαγής, πχ., του πόσο ρατσιστής είναι ο Τραμπ [οσονούπω και ο Μπόρις Τζονσον, ο οποίος προς το παρόν είναι απλώς …αμφιλεγόμενος], του πόσο ανάλγητοι είναι οι Όρμπαν,  Σαλβίνι, και βέβαια, όποτε η περίσταση επιτρέπει, πόσο επιβλαβής είναι η ελεύθερη οπλοχρησία στην Αμερική…
Η ρητορική των Democrats επιχειρεί να παρουσιάσει ως γραφικούς τουλάχιστον, όσους υποστηρίζουν την προστασία του κατοχυρωμένου από το σύνταγμα [2nd Amendment] δικαιώματος οπλοχρησίας για τους Αμερικανούς πολίτες. Πέραν αυτού, όσοι δεν μένουν σε παράλληλο σύμπαν, γνωρίζουν ότι, οπουδήποτε [όχι μόνο στην Αμερική] μπορείς να προμηθευτείς ό,τι όπλο θέλεις…σε φιλική τιμή. Που σημαίνει ότι, όποιος χρειάζεται ένα όπλο “για κακό σκοπό” θα το βρει ό,τι κι αν λέει ο νόμος. Και ότι, ως εκ τούτου, εκείνοι που αφήνονται εκτεθειμένοι στον κάθε ψυχανώμαλο, ή “απλό” κακοποιό, από μια απαγόρευση των όπλων για αυτοάμυνα, είναι οι νομοταγείς πολίτες που θα συμμορφωθούν μ΄αυτήν.
Το πιο εδιαφέρον βέβαια είναι να βλέπεις το Χόλιγουντ να διαδηλώνει ενάντια στο 2nd Amendment, με επικεφαλής ένα άνθρωπο όπως ο …Quentin Tarantino. Ο οποίος σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις ταινίες του, μονίμως βρίθουσες πτωμάτων, απαντά, με μπόλικο ύφος: “αυτό τι σχέση έχει με το θέμα μας;;;!!!”

1
(Visited 67 times, 1 visits today)

Leave a Reply