ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΟ

Όπως έχουμε “προβλέψει” από καιρό, μεσούσης της “πανδημίας” [σιγά τις μαντικές ιδιότητες που χρειάζονταν] στο χορό δεν θα αργούσαν να μπουν και οι ψυχίατροι, με την “τεχνογνωσία” διαχείρισης του άγχους που …οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους άλλων ειδικοτήτων προκαλούν.
Το πράγμα είναι φαύλος κύκλος και η ανανέωσή του εξασφαλισμένη επ’ άπειρον.
Παρεμπιπτόντως, ας καμαρώσουμε το [εμετικό; αξιοθρήνητο; όπως το δει κανείς
*] ον “Ματίνα Παγώνη”, να αναπαράγει τη Φωνή του Κυρίου Ghebreyesus, ο οποίος ομιλεί περί νεας πανδημίας, ακόμα δεν κήρυξε τη λήξη της προηγούμενης – Βλ. post επ’ αυτού, εδώ.
Επ’ ευκαιρία καμαρώνουμε τα χαμόγελα των δημοσιογράφων – ο εκ δεξιών κάνει κάποιες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, για τα μάτια. Όχι βεβαίως αυτές και με την επιμονή που θα’πρεπε. Η εξ αριστερών έχει μπερδέψει την φανταστική “Νόσο X” [!] με κάποια νέα μετάλλαξη.
Επ’ ευκαιρία ξανά, εμείς δεν χρειαζόμασταν μαντικές ιδιότητες για τους ψυχίατρους.
Η κυρία Παγώνη και οι άλλοι προφήτες της νέας “πάρα πολύ θανατηφόρας” πανδημίας, τις χρειάζονται; Κανονικά, υποθέτει κάποιος, ναι. Τις έχουν;
Πού τις βρήκαν;


* Γιατί όχι και τα δύο;

ΥΓ. Το screen shot είναι παρμένο από μήνυμα που στάλθηκε στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση. Εννοείται ότι δεν αφορά “κλασικό” ψυχοφάρμακο : πρόκειται όμως για προσπάθεια δελεασμού των ασχολούμενων με συμπληρώματα διατροφής να δοκιμάσουν προϊόντα αναβαθμισμένα με ψυχοδραστικές ιδιότητες.

6
(Visited 120 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Timothy Price May 29, 2023 at 4:31 pm

    Mass psychosis.

    Reply
    1. Oannes May 29, 2023 at 5:36 pm

      Certainly. But a cultivated one.

      Reply

Leave a Reply