ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ…

Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει η μοίρα… αν ερχόταν κάποιος 15 χρόνια πριν, και μου έλεγε ότι …σε 15 χρόνια θα ζούσα σε μια κοινωνία όπου όαση λογικής και ηθικής συνέπειας είναι ο Αλέξης Κούγιας, θα τον παρέπεμπα “στο άλλο με τον Τοτό”, or something. Να όμως που …συμβαίνει.
Τα σενάρια για τον λόγο που συμβαίνει είναι δυο: το πρώτο και πιθανότερο, ότι
είχα κάνει λάθος περί αυτού, μια και αποτελούσε πάντα στόχο διαφόρων “επιφανών” των media. Το δεύτερο, μεταξύ αστείου και σοβαρού, είναι ότι …σε μια κοινωνία που τελεί υπό γενική κατάρρευση, ο Κούγιας κρατάει σταθερά τη θέση του. Αργά ή γρήγορα θα βρισκόταν on the top.

3
(Visited 140 times, 1 visits today)

4 Comments

  1. stcigar March 1, 2021 at 9:25 pm

    Αυτό με τον Κούγια on the top έχει όντως την πλάκα του, στην πραγματικότητα όμως αποτελεί εξαιρετικά βαθυστόχαστη παρατήρηση! Σε μια εποχή που ένας ένας μεταμορφώνονται όλοι σε ρινόκερο, το να παραμείνεις αυτό που ήσουν αποτελεί τιτάνιο άθλο..

    Reply
    1. Oannes March 1, 2021 at 9:57 pm

      Βεβαίως και αποτελεί. Και, για να το κάνω …ακόμα πιο βαθυστόχαστο😊, άνθρωποι σαν τον “παλαιό αριστερό” Κούγια, όπως και διάφοροι παραδοσιακοί [ακρο-]δεξιοί, με άλλα λόγια οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τη liberal μύξα της εποχής, παίζουν τον ρόλο όχι ακριβώς μιας όασης, αλλά ενός …κάκτου για τον διψασμένο.

      Reply
  2. stcigar March 1, 2021 at 10:17 pm

    Το σημερινό μανιφέστο του πάντως τον κατατάσσει στους πιθανούς αναγνώστες των άρθρων σου..😉 Άσε κιόλας που δεν τον βλέπω και πολύ φανατικό με τη μάσκα..

    Reply
    1. Oannes March 1, 2021 at 11:08 pm

      Εδώ πρέπει να πω ότι έχω διαβάσει δήλωση του Κούγια προ δεκαετίας + εναντίον του Λαζόπουλου, η οποία είχε αυτούσιες φράσεις από κείμενο στον ΗΧΟ εναντίον του συγκεκριμένου γλοιώδους κωμικού. Η εξήγηση του πώς έπεσε το κείμενο στην αντίληψή του ήταν, είχα υποθέσει, ότι …ξεκίναγε με αναφορά σ’ αυτόν [υποθέτω τύποι όπως ο Κούγιας έχουν συγκεκριμένους minions για να ψάχνουν παντού όπου αναφέρεται το όνομά τους]. Δεν με είχε πειράξει, αντιθέτως είχα ψιλοκολακευτεί κιόλας.

      Reply

Leave a Reply