ΠΡΑΣΙΝΗ MASTERCARD …Ή ΜΗΠΩΣ ΚΙΤΡΙΝΗ;

[Μεταφέρω, ελεύθερα μεταφρασμένες, πληροφορίες από το site της Mastercard]

«Δυο εβδομάδες πριν, η Mastercard ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του νέου εργαστηρίου καινοτομίας για τη βιωσιμότητα, το οποίο θα ηγηθεί της περαιτέρω ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου ψηφιακών προϊόντων και λύσεων εταιριών και ιδιωτών με περιβαλλοντική συνείδηση.
Το Εργαστήριο θα επικεντρωθεί σε τρόπους ενδυνάμωσης των επιχειρήσεων και των καταναλωτών ώστε να μετασχηματίσουν τον τρόπο παραγωγής, διανομής και αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, διασφαλίζοντας ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και ο πλανήτης μπορούν να ευδοκιμήσουν, στο πλαίσιο της ταχύτατα ψηφιοποιούμενης
[σ.σ. = ελεγχόμενης από κέντρα μυστηριώδη και απροσπέλαστα] παγκόσμιας οικονομίας.
Η Mastercard επέλεξε τη Στοκχόλμη ως έδρα του Παγκόσμιου Εργαστηρίου
[σ.σ.: οι άνθρωποι είναι αν μη τι άλλο ειλικρινείς ως προς τις προθέσεις τους]. Η πόλη είναι από καιρό στην πρώτη γραμμή της βιώσιμης καινοτομίας, με ενεργό συμμετοχή πολιτικών και επιχειρηματικών δυνάμεων [σ.σ.: αξεδιάλυτων μεταξύ τους,
από δεκαετίες, ιδίως όσον αφορά το σουηδικό “θαύμα”] αλλά και των καταναλωτών στις διαδικασίες μετάβασης σε μια πράσινη οικονομία.
“Η προώθηση καινοτόμων λύσεων με πρακτικές εφαρμογές είναι επειγόντως απαραίτητη για την επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για την κλιματική αλλαγή”, λέει η Kristina Kloberdanz,
Chief Sustainability Officer της Mastercard. “Καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε μια πιο βιώσιμη ψηφιακή οικονομία, το Εργαστήριο Καινοτομίας βιωσιμότητας θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε από κοινού ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων, ενώνοντας όλους – τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές – στη δράση για το κλίμα. Αναγνωρίζοντας ότι η κατανάλωση θα πρέπει να στραφεί σε ένα πιο βιώσιμο πρότυπο προκειμένου να επιτευχθούν οι παγκόσμιοι στόχοι μείωσης του άνθρακα, η Mastercard επαναπροσδιορίζει το μέλλον του εμπορίου, πριμοδοτώντας ψηφιακές λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να παροτρύνουν [σ.σ.: ουπς!] τις επιχειρήσεις, τις κυβερνήσεις και δισεκατομμύρια καταναλωτές σε όλο το δίκτυό της να βοηθήσουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος. Το Εργαστήριο θα επικεντρωθεί ειδικά σε λύσεις που επιτρέπουν βιώσιμες δαπάνες, καθώς περισσότεροι καταναλωτές θέλουν [σ.σ.: τολμά κανείς να αμφιβάλλει;;;!!!!] να αναλάβουν δράση, πριμοδοτώντας προϊόντα με θετικό αντίκτυπο, τόσο στους ανθρώπους όσο και στον πλανήτη.

“Η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει αναμφίβολα δημιουργήσει την κλιματική κρίση. Είναι δική μας ευθύνη να την διορθώσουμε”, λέει ο Mathias Wikström, Διευθύνων Σύμβουλος της Doconomy [σ.σ.: whatever the f*ck this is…].
Το νέο Εργαστήριο βασίζεται στην εμπειρία της Mastercard στην καινοτομία και θα διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο τεχνολογίες όπως το 5G, η κβαντική και η προηγμένη τεχνητή τεχνολογία μπορούν να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προκλήσεων. Οι αρχικές προτεραιότητες του Εργαστηρίου περιλαμβάνουν την λειτουργία του
Mastercard Carbon Calculator [σ.σ.: 729 θαυμαστικά!], η οποία είναι πλέον ενσωματωμένη στο παγκόσμιο δίκτυο της εταιρείας, εξασφαλίζοντας ότι υλοποιείται απρόσκοπτα [σ.σ.: ο νέος όρος για το “θέλοντας και μη”…] από τους πελάτες».

Έχουμε αναφερθεί σε μια επερχόμενη λήξη ή έστω συρρίκνωση της πανδημίας, διά της μεθόδου του περάσματός της στο παρασκήνιο των ειδήσεων. Αυτό, όχι εν ονόματι κάποιας επιστροφής στην κανονικότητα όπως τη θυμόμαστε [;] αλλά στο πλαίσιο έναρξης της κύριας φάσης του σχεδίου, του οποίου, όσο ακραίο και αν φαίνεται [;] ο «φονικός ιός» ήταν μια εκπαιδευτική εισαγωγή.
Για την περίπτωση, λέμε τώρα, που κάποιος δεν κατάλαβε, ένα από τα critical points του μεγαλόπνοου project της Mastercard αφορά σε ένα είδος
point system, China wise * δια του οποίου θα καταμετράται το ποσοστό κατανάλωσης προϊόντων βασισμένων στον άνθρακα και το μέσω αυτού …διακρινόμενο αποτύπωμα της καταναλωτικής εκάστου δραστηριότητας στον πλανήτη…
Εξ ίσου ανατριχιαστικά ενδιαφέρον, κατά την άποψή μου, στοιχείο της υποθέσεως είναι το εξής: έτη πολλά ακούγονται τα περί κέντρων εξουσίας / διευθυντηρίων, στελεχωμένων από αξιωματούχους
μη εκλεγμένους, λαμβάνοντες παρόλα αυτά αποφάσεις για καίρια, έως και υπαρκτικής φύσεως ζητήματα.
Μπορεί κανείς να φανταστεί τη «δυνατότητα» αντίδρασης του αυριανού [μήπως …σημερινού;] «πολίτη» απέναντι σε μια
αναβάθμιση όπως αυτή που προδιαγράφεται εδώ; γιατί αυτό που εγκυμονεί είναι ένα σύστημα εξουσίας οριστικά απρόσιτο και επί της ουσίας ανεξιχνίαστο, το οποίο θα επικοινωνεί μαζί μας μέσω χαμογελαστών, παγκοσμίως άγνωστων CEO όπως αυτοί εδώ, οι οποίοι απλώς θα ανακοινώνουν την εκάστοτε απόφαση.
Μπορεί κανείς να φανταστεί τι δυνατότητα
διαλόγου [θα] υπάρχει με αυτούς τους ανθρώπους [;]; τι ευκαιρίες διαφυγής και εναλλακτικής διαβίωσης;
Μοναδική πιθανή διέξοδος [;] που μπορώ να φανταστώ είναι ένας τρόπος ζωής με βασικά στοιχεία 1. Μία «ταπεινών» προδιαγραφών
αυτάρκεια και 2. Αποφυγή δημιουργίας πολυπληθών «εναλλακτικών κοινοτήτων» που θα διαφημίζουν την εναλλακτικότητά τους, αποτελώντας άμεσα αντικείμενο επίθεσης.
Εν ολίγοις, ένας τρόπος ζωής «υποβαθμισμένος», σύμφωνα με το αξιακό σύστημα της Mastercard, τόσο, ώστε να μην στοχοποιείται σαν πιθανό παράδειγμα προς μίμηση.
Θα ζούμε «ελεύθεροι» σαν
Μόρλοκς.

* Ως προς το …πόθεν έλκει την καταγωγή του το συγκεκριμένο σχέδιο, ρίξτε μια ματιά στο προ διετίας post ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ MEDIA

3
(Visited 99 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

3 Comments

  1. Timothy Price October 4, 2021 at 4:09 pm

    I never liked MasterCard and I don’t have a MasterCard. Doconomy is a bunch of crap. C02 monitoring credit card? Not only do you have a credit limit, you have a C02 footprint limit. What a bunch of malarkey as Ayatollah Biden would say. I find it hilarious that people think they are gods and can fix the problem of climate. The only things that need to be fixed are these idiots as in neutered so they can’t reproduce.

    Reply
    1. Oannes October 4, 2021 at 5:44 pm

      “I find it hilarious that people think they are gods and can fix the problem of climate.”
      My point exactly.

      Reply
  2. stcigar October 4, 2021 at 7:56 pm

    Ο Επίκουρος (κι εγώ μαζί του) θα συμφωνούσε με τις τελικές προτάσεις για ένα σύγχρονο και στο μέτρο πάντα του δυνατού “λάθε βιώσας”. Προσωπικά βέβαια δεν έχω στην ιδιοκτησία μου κανένα – εγκαταλελειμμένο έστω – αγρόκτημα και συνεπώς μου απομένουν μόνο κάποιες περιορισμένες παραλλαγές του.. “exile on main street”.

    Reply

Leave a Reply