ΠΟΣΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ COVID ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ;

Μετά από καταγγελία Πορτογάλου πολίτη, ένα δικαστήριο της Λισαβόνας αναγκάστηκε να κάνει επαλήθευση και δημοσίευση στοιχείων ως προς τις απώλειες από κορωνοϊό στη χώρα [την είδηση μου έστειλε ο φίλος Emmanuel].
Σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση, ο αριθμός των επαληθευμένων θανάτων COVID-19 από Ιανουάριο 2020 έως Απρίλιο 2021 ήταν μόνο 152, όχι 17.000, όπως ισχυρίζονται οι αρχές.
Όλοι οι υπόλοιποι έχουν πεθάνει από άλλες αιτίες, πρακτική που, όσοι ασχολούμαστε, γνωρίζουμε εδω και …ενάμιση χρόνο περίπου. Ο λόγος που καταχωρήθηκαν ως “απώλειες από Covid” ήταν ότι το [ακατάλληλο γι’ αυτό το σκοπό σύμφωνα με τον …εφευρέτη του]
PCR test που τους έγινε βγήκε θετικό.
“Βιώνουμε μια απάτη μια απάτη πρωτοφανών προδιαγραφών”, έγραψε το
AndreDias.net.
Ο λόγος δόθηκε σύντομα, πού αλλού; στους fact checkers. Το team των
Verifiers, αποφαίνεται ότι το έγγραφο της απόφασης του δικαστηρίου είναι μεν αυθεντικό, αλλά αφορά αποκλειστικά σε νεκρούς πιστοποιημένους από γιατρούς του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι συγκεκριμένοι, λένε οι fact checkers, ασχολούνται αποκλειστικά με περιπτώσεις όπου υπάρχει υποψία κατάληξης από βίαιη αιτία, και ότι η συντριπτική πλειονότητα των πιστοποιητικών θανάτου δίνεται από γιατρούς του Υπουργείου Υγείας.
Ο ιστότοπος AndreDias.net επανήλθε ισχυριζόμενος ότι αυτοί που ψεύδονται είναι οι fact checkers, καθώς, λέει, το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι
η μόνη πηγή προέλευσης πιστοποιητικών θανάτου.
Το έψαξα. Και από όσο κατάφερα να καταλάβω με τη βοήθεια των
ανύπαρκτων πορτογαλικών μου και της googloμετάφρασης, αυτοί που έχουν δίκιο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι fact checkers : πιστοποιητικά θανάτου εκδίδει και το Υπουργείο Υγείας.
Από αυτό το σημείο, βέβαια, μέχρι να δεχτεί κανείς ότι …όλοι οι αναγραφόμενοι ως νεκροί από κορωνοϊό είναι όντως τέτοιοι, η απόσταση ειναι
ιλιγγιώδης : ο ίδιος ο Τσιόδρας έχει παραδεχτεί με εντυπωσιακή αναισχυντία, τις μέρες της δόξας του, ότι “ουδείς μπορεί να ξέρει σε τι ποσοστό οφείλεται ένας θάνατος στον κορωνοϊό και σε τι ποσοστό στο υποκείμενο νόσημα, ως εκ τούτου …τους καταχωρούμε όλους ως νεκρούς covid”.
Επίσης, μήνες πριν είχε προκύψει ένα θέμα με την
ένωση ιατροδικαστών, οι οποίοι αφενός παραδέχονταν ότι δεν έχει γίνει ούτε μια νεκροψία σε “νεκρό από covid”, αφετέρου δήλωναν ότι ο καιρός ωρίμασε για να αρχίσουν επιτέλους να γίνονται κάποιες.
Έκτοτε …σιγή ασυρμάτου.

5
(Visited 72 times, 1 visits today)

Leave a Reply