ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ;

Ρεπορτάζ του in.gr:
Ίλβα Γιόχανσον: Να σταματήσει τώρα η βίαιη και η παράνομη απέλαση μεταναστών
Η κορυφαία αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη μετανάστευση, Ιλβα Γιόχανσον, ζήτησε από την Ελλάδα να σταματήσει τις «βίαιες» απελάσεις μεταναστών διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει κονδύλια.
Αφού έγινε ένας από τους κύριους προορισμούς κατά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, η χώρα μας, όπως γράφει το Reuters, έχει σκληρύνει την πολιτική της από τον περασμένο χρόνο, αυξάνοντας τις χερσαίες και θαλάσσιες περιπολίες, επεκτείνοντας έναν φράχτη στα σύνορα και χτίζοντας καταυλισμούς με πολύ αυστηρότερη ασφάλεια στα νησιά κοντά στην Τουρκία.
Η Αθήνα, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για τις λεγόμενες απωθήσεις (pushbacks) των αιτούντων άσυλο, λέγοντας ότι αναχαιτίζει βάρκες στη θάλασσα για να προστατεύσει τα δικά της και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από την παράνομη είσοδο είναι υποχρέωση. Οι βίαιες και παράνομες απελάσεις μεταναστών πρέπει να σταματήσουν τώρα», δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.
Είπε, μάλιστα, ότι η Αθήνα θα θέσει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο ένα νέο σύστημα για τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα για το νέο σύστημα.
«Η χρηματοδότηση συνδέεται με τη σωστή εφαρμογή των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ», πρόσθεσε με νόημα η Γιόχανσον.


Διά να εξηγούμεθα και να μη παρεξηγούμεθα:
Ποιος είναι ο θηλυκός Γιαγκούλας που δίνει
εντολές σε μια ανεξάρτητη χώρα; Aπό που είναι εκλεγμένη η κυρία Γιόχανσον;
Η ανακοίνωσή της έχει δυο σκέλη: 1. τα σύνορα πρέπει να φυλάσσονται, και 2. οι λαθρομπουκαδόροι [μετανάστες my ass!] δεν πρέπει να απελαύνονται / απωθούνται.
Σκέφτεται κανείς απ’ την ελληνική κυβέρνηση να τη ρωτήσει
πώς θα συνδυαστούν αυτά τα δυο;
Και σε τι σημείο έχει φτάσει ο εξευτελισμός των Μηταράκη – Μητσοτάκη, ώστε να αφήνουν ασχολίαστη την
προαναγγελία απ’ την κυρία Πατσαβούρα κινήσεων εκ μέρους τους; [«η Αθήνα θα θέσει σε εφαρμογή σπό τον Σεπτέμβριο»]
…Και τις
απειλές με τις οποίες τη συνοδεύει;

3
(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Reply