ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ PLACIDO DOMINGO

Μετά τις ακυρώσεις προγραμματισμένων εμφανίσεων σε Τόκιο, Μαδρίτη και Σ. Φρανσίσκο, η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου ανακοίνωσε την “αμοιβαία συμφωνία” με τον Placido Domingo, ότι δεν θα συμμετάσχει στην παράσταση του Don Carlos [Verdi] τον ερχόμενο Ιούλιο. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Domingo είναι ένας μοναδικός καλλιτέχνης και ότι η Όπερα είναι ευγνώμων για την υποστήριξη και τη συνεργασία του μαζί της επί δεκαετίες.
Κανένας άνθρωπος με στοιχειώδη νοημοσύνη δεν θα καθόταν να ασχοληθεί  με την “ακρίβεια” των κατηγοριών: το διάρκειας δυόμιση λεπτών βίντεο του CBS είναι αντιπροσωπευτικό του επιπέδου της αξιοπιστίας τους. https://www.youtube.com/watch?v=wEypHVnMHrw.  Ιδίως η “κατάθεση” που λαμβάνει χώρα από το 1:15.
H πρόταση με την οποία ξεκινάει το βίντεο είναι όλο το ζουμί:
“The most powerful and celebrated man in opera faces allegations of sexual misconduct”.
Τι άλλο θα έκανε ο πιο ισχυρός και διάσημος άνδρας στη όπερα από το να …καταδιώκει σεξουαλικά όποια γυναίκα εισέβαλλε στο οπτικό του πεδίο; …άλλωστε, με τα ήθη που επικρατούσαν μέχρι χτες, υπήρχε κάποιος με μεγαλύτερη ανάγκη να παρενοχλεί γυναίκες από …αυτόν; ως γνωστόν, τραγουδιστές με τέτοια επιτυχία και αναγνωρισιμότητα, είχαν πάντα μια δυσκολία με τις γυναίκες…
Δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μεγάλη εικόνα. Η υπόθεση υπάγεται στο κόνσεπτ του [όχι ακριβώς] ακήρυχτου πολέμου ενάντια στο υπεύθυνο-για-κάθε-συμφορά-που-έχει-πέσει-στην-ανθρωπότητα-από-καταβολής-πολιτισμού …πατριαρχικό σύστημα.
Σε ελεύθερη απόδοση: αφού πρώτα επί χιλιετίες ποντάραμε στη δύναμη του alpha male, απολαμβάνοντας τα αγαθά που αυτή εξασφάλιζε [προστασία απ’ τα στοιχεία της φύσεως, επίβουλους εχθρούς και τεχνικά προβλήματα, αρρώστιες και μύριες όσες αιτίες πρόωρου θανάτου] τώρα που, αίφνης, “είμαστε ασφαλείς”, χάρη σε μια τεχνολογία έτοιμη να αναλάβει τα ηνία, μετατρέποντάς μας σε εξαρτήματά της…
…τώρα, στρεφόμαστε εναντίον του, καταδικάζοντάς τον εις το πυρ το εξώτερον. Γιατί είναι ο μόνος που θα μπορούσε να αντισταθεί σ’ αυτή την τεχνολογία που λανσάρεται ως το μέλλον. Το οποίο μέλλον …”είναι γυναίκα”.

6
(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Reply