ΠΕΡΙ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Συμφωνώ 100% με τον αντιπαθή μου κατά τ’ άλλα Τζήμερο.
Και επαυξάνω λέγοντας ότι, μόνο εκτός συζήτησης δεν θα’ πρεπε να είναι η νομιμοποίηση της οπλοκατοχής – αυτήν ιδίως την περίοδο.
Για τη χώρα του
“κάνε ότι κοιμάσαι” φυσικά, το θέμα είναι “να’χαμε να λέγαμε”.

6
(Visited 52 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar April 22, 2024 at 7:09 pm

    Παρόλο που το θέμα της οπλοκατοχής δεν είναι απλό και σηκώνει αρκετή συζήτηση, προσωπικά δεν θα ένιωθα καθόλου ασφαλής ως γείτονας ενός υπερήλικα με τουφέκι. Σκέφτομαι μόνο τι θα γινόταν αν ο παππούς, τα κορόμηλα του οποίου “κλέβαμε” από την αυλή του όταν ήμασταν παιδιά, δεν μας πετούσε μόνο παντόφλες, αλλά και σφαίρες. Θα μου πεις άλλες εποχές άλλα ήθη..

    Reply
    1. Oannes April 22, 2024 at 7:21 pm

      Πράγματι, το θέμα έχει διάφορες παραμέτρους. Θα μπορούσε να μπει ένα είδος αξιολογικού ελέγχου σε υπερήλικες και όχι μόνο, όπως γίνεται πχ. με την οδήγηση. Θα μου πεις, evaluation από ψυχίατρους; Όντως, αλλά απ’ το ολότελα… Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν υπάρχει κάτι χειρότερο απ’ το να είσαι στο έλεος του κάθε λεχριτόπουστα, ο οποίος το πιστόλι το έχει ούτως ή άλλως, ενώ ο νομιμόφρονας παίρνει απ’ τα τρία το μακρύτερο.
      Άσε που, υποθέτω, και με κλωτσομπουνίδια να τον στείλεις νοσοκομείο, πάλι στο εδώλιο θα βρεθείς να πούμε.

      Reply
      1. stcigar April 22, 2024 at 7:43 pm

        Περισσότερες πιθανότητες έχεις να βρεθείς εσύ φυλακή σε περίπτωση αμυντικής οπλοχρησίας παρά ο εισβολέας. Το πρόβλημα με το νόμο της ζούγκλας είναι ότι λειτουργεί μόνο.. στην ζούγκλα. Στην εκφυλισμένη μειοψηφική οχλοκρατία που ζούμε δεν λειτουργεί τίποτα.

        Reply
  2. Paradiddle diddle April 23, 2024 at 7:25 pm

    Όταν από την χώρα απουσιάζει η σοβαρότητα σε κάθε επίπεδο και σε όλους τους τομείς κυριαρχεί η αρπαχτή μην περιμένεις η οπλοκατοχή να λύσει προβλήματα απλά θα δημιουργήσει περισσότερα. Θυμάμαι μια ληστεία όπου δύο Αλβανοί κακοποιοί μπούκαραν σε σπίτι και ο ιδιοκτήτης πυροβόλησε και σκότωσε τον έναν. Το τι σάλος είχε προκληθεί στα ΜΜΕ για τον “δολοφόνο” ιδιοκτήτη και για τους “ανυπεράσπιστους” ληστές που μέχρι και το ΚΚΕ είχε βγάλει δήλωση υπερ των ληστών μην τυχόν και χάσει ψήφους!! Το τελευταίο που είχε γίνει ήταν στην Καλαμάτα από τους εθνικούς απαλλοτριωτές-Ρομά αν θυμάσαι.
    Αλλά και να επιτραπεί η οπλοχρησία πιστεύεις όμως με την “αδέκαστη” δικαιοσύνη ότι θα βρεις το δίκιο σου ;

    Reply
    1. Oannes April 23, 2024 at 7:48 pm

      Εννοείται όχι. Αυτό που σκεπτόμουν είναι μια …ιδεατή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης μιας δικαιοσύνης χωρίς εισαγωγικά αδέκαστης.

      Reply

Leave a Reply