ΠΕΡΙ ΙΑΤΡΩΝ [ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΩΝ]

Τις προάλλες απολαύσαμε την κυρία Γκάγκα να περιγράφει με το δικό της τρόπο [με μπόλικο “συναίσθημα”], το φαινόμενο του φακελακίου : “ο κόσμος θέλει ν’ ανταμείψει τον χειρουργό του, θέλει να του δώσει μια ανταμοιβή…”
Μίλαγα χτες με μια ηλικιωμένη κυρία, η οποία “αισθάνθηκε”, όπως όλοι, την ανάγκη να δώσει το φακελάκι στον γιατρό που θα της κάνει μια επέμβαση. Φαντάστηκα για μια στιγμή τον αχρείο τύπο να απλώνει το χέρι και να τσεπώνει τα 250 ευρώ από κάποιαν που ζει με 600 ευρώ σύνταξη, και συνειδητοποίησα το είδος της σχέσης τους : ραγιάς με επικυρίαρχο. Ο “αυθεντικός” ραγιάς πλήρωνε τον κεφαλικό φόρο εξαγοράζοντάς το δικαίωμά του
να υπάρχει. Κάτι αντίστοιχο παίζεται εδώ, η “σχέση” είναι σημαδεμένη από την ίδια δουλοπρέπεια.
Η 90χρονη πλέον θεία μου, χαίρει άκρας υγείας. Εντούτοις, αισθάνεται υποχρεωμένη να καλεί κάθε λίγους μήνες τον γιατρό για να την εξετάσει. Το θεωρούσα ως ένα βαθμό κατανοητό [οι ηλικιωμένοι που φοβούνται τα πάντα και μπλαμπλαμπλα], αν και αισθανόμουν, με κάποια ενόχληση, ότι
κάτι μου διαφεύγει. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα τί ήταν αυτό το κάτι : η γραία αισθάνεται υποχρεωμένη να δίνει κάθε τόσο το παρόν, να ανταμείβει τον γιατρό, ακόμα κι όταν δεν συντρέχει λόγος. Τείνω να πιστέψω ότι φοβάται, στο βάθος του μυαλού της, μήπως ο γιατρός παρεξηγηθεί, ότι …τον ξέχασε. Ότι τον θυμάται …όποτε τον έχει ανάγκη.

ΥΓ. Μια και βρίσκεται στην επικαιρότητα : Ο βασανισμός των ζώων είναι κακούργημα… Εκτός κι αν γίνεται για την “πρόοδο της επιστήμης”. Οι άνθρωποι που βασανίζουν ζώα δεν έχουν πρόβλημα να βασανίσουν και ανθρώπους. Μας το είπε χτες και ο κύριος Θεοδωρικάκος. Οι άνθρωποι που παραγγέλλουν / συμμετέχουν σε [υπεράνω φρικιαστικών περιγραφών] πειράματα σε ζώα υπάγονται στον κανόνα; γιατί αν ναι, όπως πιστεύω, υπάρχει πελώριο πρόβλημα με την …ιατροφαρμακευτική κοινότητα : αν όποιος βασανίζει ζώα δεν έχει πρόβλημα να βασανίσει και ανθρώπους, τότε όποιος βασανίζει ζώα για την πρόοδο της επιστήμης, δεν έχει πρόβλημα να βασανίσει και ανθρώπους …για την πρόοδο της επιστήμης. Πράγμα το οποίο, άλλωστε, εξακριβωμένα ισχύει.

4
(Visited 118 times, 1 visits today)

Leave a Reply