ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ASTRAZENECA

Είναι γνωστή η απειλή που συνιστά η θρόμβωση για ένα μη επαρκώς προσδιορίσιμο αριθμό ανθρώπων. Υπάρχουν και εδώ οι ομάδες των ευάλωτων / διατρεχόντων μεγαλύτερο κίνδυνο : παχύσαρκοι, ηλικιωμένοι, καρδιοπαθείς, καρκινοπαθείς κοκ. Το ότι η θρόμβωση μπορεί να ενεργοποιηθεί από πλειάδα αφορμών, πέραν του εμβολίου της AstraZeneca, δεν σημαίνει ότι πρέπει κανείς να πηγαίνει γυρεύοντας, επιλέγοντάς το. Όπως και κατά αναλογία, τα όσα λέμε εδώ περί κορωνοϊού, δεν σημαίνουν και ότι αδιαφορούμε για το αν θα προσβληθούμε απ’ αυτόν *.
Ακολουθούν “εύλογα” ερωτήματα όπως : ο αριθμός των περιπτώσεων που προέκυψαν μετά την λήψη του εμβολίου της AZ είναι
όντως ανησυχητικός, ή φαίνεται τέτοιος ένεκα πχ. κάποιας εντεταμένης “φαρμακοεπαγρύπνησης”, η οποία οδηγεί σε παραπλανητικά συμπεράσματα; αλλά αν ειναι έτσι, γιατί η περί θρομβώσεων φιλολογία δεν εμφανίσθηκε με τα άλλα εμβόλια; κοκ. Δυστυχώς κανένα από από αυτά δεν φαίνεται να μπορεί να απαντηθεί, σε επίπεδο ενημέρωσης της κοινής γνώμης
τουλάχιστον.
Ο κύριος
Βασιλακόπουλος πχ. ** δείχνοντας με αριθμούς τη συχνότητα εμφάνισης της θρόμβωσης [1 στους 1000 κάθε χρόνο] και την συχνότητα με την οποία έχει εμφανιστεί στους εμβολιασμένους με το προϊόν της AZ [37 σε 17 εκατομμύρια εμβολιασμούς παγκόσμια] αντιπαραθέτει το καταλυτικό στοιχείο: στους 100 ασθενείς με κορωνοϊό, οι 20 θα πάθουν θρόμβωση. Θεωρεί δε ότι τα παραπάνω αρκούν για να στοιχειοθετήσουν το τελικό συμπέρασμα: 1. Η ενέργεια της Γερμανίας να παγώσει τους εμβολιασμούς οφείλεται σε πολιτικές σκοπιμότητες. 2. Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AZ πρέπει να συνεχιστεί. Ερωτήματα όπως το πόσο ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο άμεσου πολλαπλασιασμού των θρομβώσεων σε εμβολιασμένους [οι “αρμόδιοι” έχουν ζητήσει από τον κόσμο να περιμένει], ή το πόσοι από τους “20 στους 100 ασθενείς με κορωνοϊό” κινδύνευαν με θρόμβωση ούτως ή άλλως ένεκα του “υποκείμενου” νοσήματος, ανεξαρτήτως αφορμής [κρυολογήματος, κορωνοϊού ή … εμβολίου της AZ] δεν τίθενται από τον κύριο Βασιλακόπουλο, ο οποίος προτιμά να εκμεταλλευτεί τον χρόνο που του έχει δοθεί, επεκτεινόμενος στις διαμαρτυρίες του κόσμου:
«Θα πρέπει να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή ως χώρα. Ό,τι φέρνει τους πολίτες σε στενή επαφή μαζικά, αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Πολύ φοβούμαι ότι αυτοί που διαδηλώνουν για την αστυνομική βία, σε μία εβδομάδα, θα διαδηλώνουν γιατί δεν υπάρχουν επαρκείς κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό στην Ελλάδα». Σε ελεύθερη μετάφραση, «σκάσε και κολύμπα, αλλιώς,
στην Εντατική …και αν προλάβεις».
Εύχεται κανείς ο επιστήμων να είναι στοιχειωδώς σοβαρότερος στην άσκηση των θεραπευτικών του καθηκόντων από όσο είναι όταν επικοινωνεί μέσω των μίντια.

ΥΓ. Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερα “θέματα” αφορώντα στο εμβόλιο, βλ. post Ο ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΓΡΙΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ JOHNSON & JOHNSON, παρόμοιας τεχνολογίας με του της AstraZeneca.

* Απλώς δεν πιστεύουμε ότι γελοιότητες τύπου “lockdown”, “μάσκες παντού”, προσφέρουν κάτι. Σε ότι με αφορά τουλάχιστον, έχω μείνει σ’ εκείνα που κάποιοι απ’ τους “ειδικούς” έλεγαν στο ξεκίνημα της “πανδημίας”, προτού περάσουν από …ειδική ενημέρωση.

** https://www.liberal.gr/news/th-basilakopoulos-gia-astrazeneca-ascheti-me-ton-emboliasmo-i-geniki-thrombosi%C2%A0/363632

6
(Visited 179 times, 1 visits today)

8 Comments

  1. stcigar March 16, 2021 at 1:35 pm

    Προφανώς το “20 στους εκατό ασθενείς με κορωνοϊό παθαίνουν θρόμβωση” περιλαμβάνει και τα παιδιά, ειδάλλως δεν βγαίνουν τα νούμερα..

    Reply
    1. Oannes March 16, 2021 at 1:45 pm

      Έλα ντε. Γενικά ο εν λόγω Βασιλακόπουλος παραείναι, ακόμα και για το υπάρχον πλαίσιο “ειδικών”.

      Reply
  2. stcigar March 16, 2021 at 2:04 pm

    Κρίμα πάντως που η δικαιοσύνη δεν κάνει πλέον το καθήκον της, γιατί με το υπάρχον ακόμα νομικό πλαίσιο το 99, 99 των δημοσίως τρομοκρατούντων γιατρών, δημοσιογράφων και πολιτικών θα έπρεπε να βρίσκεται προ πολλού στη φυλακή.

    Reply
    1. Oannes March 16, 2021 at 2:11 pm

      Ναι εδώ είναι η μεγαλύτερη πλάκα: όποιος “υποτιμάει” τον κίνδυνο απειλείται από υποκείμενα τύπου Χρυσοχοϊδη, με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Αλλά Ευαγγελάτοι, Παναγιωτόπουλοι και “special” guests μπορούν να τον εκατονταπλασιάζουν ανενόχλητοι.

      Reply
  3. stcigar March 16, 2021 at 2:23 pm

    Λιγότερη πλάκα έχει από την άλλη το γεγονός ότι σαν χώρα είμαστε τελευταίοι σε κάθε θετική πρωτοβουλία και πρώτοι στο να επιβεβαιώνουμε πρόθυμα τον καθιερωμένο πλέον ρόλο μας ως τα πειραματόζωα της Ευρώπης. Pathetic με τόνομα..

    Reply
    1. Oannes March 16, 2021 at 6:42 pm

      Και γλείφτες – απουσιολόγοι…

      Reply
  4. stcigar March 17, 2021 at 12:22 am

    Το πρόβλημα με το εν λόγω πολυδιαφημισμένο “εμβόλιο” καθώς και με τα υπόλοιπα που ίσως ακολουθήσουν δεν είναι τόσο η απροκάλυπτη συνάρτηση πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων ούτε και το καθαρά θεωρητικό ζήτημα -που μπορεί να λυθεί κατά βούληση- της στατιστικής σημασίας των πιθανολογούμενων παρενεργειών. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεδομένης μέχρι στιγμής της de facto απόλυτης αχρηστίας του ως μέσου αντιμετώπισης της “πανδημίας” ακόμα και η παραμικρή παρενέργεια βαραίνει δυσανάλογα σε σχέση με τα μέχρι προχθές προσδοκώμενα οφέλη..

    Reply
    1. Oannes March 17, 2021 at 10:43 am

      Νομίζω ότι η de facto αχρηστία μέχρι στιγμής τουλάχιστον προκύπτει αβίαστα, αν δεν προκύπτει και κάποια εξ αιτίας του επιδείνωση δηλ.
      Οι “ανεξέλεγκτες μεταλλάξεις” παίζουν προφανώς έναν …περίπλοκα υποστηρικτικό ρόλο του project.

      Reply

Leave a Reply