Ο TRUMP ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ MEDIA

Ακούγοντας, αλλά και βλέποντας τον anchorman και τον πολιτικό αναλυτή της ελληνικής τηλεόρασης [το οπτικό σκέλος δεν είναι ευκαταφρόνητο, όταν μιλάμε για τέτοιους losers] να αναφέρονται στην υπόθεση Trump, νιώθεις κάτι απ’ το συναίσθημα που περιγράφει με ανεπάρκεια η φράση “ντρέπομαι για λογαριασμό σου”.
Αφού μιλήσει για έγγραφα που …άρπαξε από το Λευκό Οίκο ο πρώην πρόεδρος, ο αναλυτής,
όρθιος ατενίζοντας τον όρθιο anchorman * θα ολοκληρώσει το ενδελεχές ρεπορτάζ : “ανάμεσα στους λόγους που το FBI έχει για να πιστεύει ότι ο Τραμπ ενδεχομένως είχε παραβιάσει το νόμο, είναι και η …παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας, ο οποίος απαγορεύει την κατοχή ή τη μετάδοση πληροφοριών που άπτονται της εθνικής ασφάλειας… Έτσι, αν ο Πρόεδρος Τραμπ βρεθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 3 έως και 5 χρόνια”.
Και με αυτό θα κλείσει, αφήνοντας στον anchorman την τελευταία φράση : “σκούρα τα πράγματα για τον Τραμπ!”
Είπα να μην ασχοληθώ με το θέμα λεπτομερώς, δεκαπενταγουστιάτικα, αλλά μάλλον θα αναγκαστώ να το κάνω. Προς το παρόν πάντως, …παρεμπιπτόντως : και μόνο το ότι η υπόθεση αφορά σε “θέματα εθνικής ασφάλειας”, όπως τα
πυρηνικά [η προχθεσινή μπαλαφάρα των media] ή η κατασκοπεία, αρκεί για να στοιχειοθετήσει αυτό που κάθε λογικός άνθρωπος διαισθάνεται : είναι αδύνατον ο Λευκός Οίκος να μην είχε ενημερωθεί, όπως χωρίς αιδώ ισχυρίζονται οι δράστες της εφόδου. Για την ακρίβεια είναι αδύνοτον η εντολή να μην έχει προέλθει από την “Biden administration”. ** Η άρνηση της οποίας για οποιοδήποτε σχόλιο [άκου να δεις δηλαδή…] δίνει το μέτρο της υποκρισίας της.

* Σε κείμενο στον ΗΧΟ, προ δεκαετίας περίπου, είχα επισημάνει την πρόσφατη, τότε, “διά νόμου” καθιέρωση σε Ελλάδα και εξωτερικό της ορθοστασίας των anchormen / – women. Είχε συμβεί μετά από διαβουλεύσεις στα ανώτατα κλιμάκια των διεθνών media, στο πλαίσιο τόνωσης της χροιάς “κατεπείγοντος” των ειδήσεων, για τη …μεγιστοποίηση του νοσηρού ενδιαφέροντος του θεατή – “πολίτη”.

** Η χρήση του FBI ως εργαλείου παρακολούθησης και στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων έχει μακρά ιστορία, που ξεκινάει απ’ την περίοδο της προεδρίας του Woodrow Wilson [1913 – 1921]

2
(Visited 58 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Timothy Price August 14, 2022 at 3:42 pm

    I think we need to ship half our politicians and 95% of our media talking heads to Russia. Hopefully winter is coming for many politicians with the midterms.

    Reply
    1. Oannes August 14, 2022 at 10:27 pm

      AMEN!

      Reply

Leave a Reply