Ο TRUMP ΚΑΙ ΤΟ …ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ

Πάνω, screen shot από πρωτοσέλιδο της Ναυτεμπορικής [αντιπροσωπευτικής του είδους της] αναφερόμενο στον “σάλο” που έχει πυροδοτήσει φράση του Trump στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης. Κάνοντας λόγο περί σχεδίων της Κίνας για επέκταση της αυτοκινητοβιομηχανίας της στο Μεξικό, ο DT κατέληξε σε δυο εναλλακτικά σενάρια : “αν εκλεγώ, θα φορολογήσω αυτά τα αυτοκίνητα με 100%. Αν όχι, θα επακολουθήσει λουτρό αίματος”.
Ο στοιχειωδώς λογικός ακροατής / αναγνώστης αντιλαμβάνεται, με βάση τα συμφραζόμενα, τί ακριβώς εννοούσε : “λουτρό αίματος για την αυτοκινητοβιομηχανία / οικονομία μας”.
Τα απανταχού διαπλεκόμενα μίντια έσπευσαν να “διαβάσουν” τη φράση ως
…προαναγγελία εμφυλίου, ξεκινώντας ένα απίστευτο γαϊτανάκι προσειδοποιήσεων : “ο Trump θα καταργήσει τη δημοκρατία”, “θα αυτοανακηρυχτεί δικτάτορας”, “θα φυλακίσει και θα εκτελέσει όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους”, “ψήφος στον Trump ισοδυναμεί με ψήφο στον Χίτλερ” κοκ. * Στο βίντεο κάτω, δείγμα δημοσιογραφίας made in USA, στα βήματα της οποίας κινούνται οι Ναυτεμπορικές της χώρας μας.


Ακολουθούμε, step-by-step το ρεπορτάζ ενός δημοσιογράφου που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ένα Λιάγκα ή Κούλογλου:
“Όπως ισχυρίζεται ο Trump, η λέξη “bloodbath” αναφέρθηκε στο πλαίσιο των προβλημάτων που θα προκύψουν σε περίπτωση μη εκλογής του για τους εργάτες της αυοκινητοβιομηχανίας. Όμως, αυτό που …πρέπει να θυμόμαστε, είναι ότι ο Trump έχει οξύνει τη ρητορική του υπέρ των φυλακισμένων για την 6η Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου, σχόλια όπως το χτεσινό …φανερά αφορούν στο λουτρό αίματος που προβλέπει σε περίπτωση μη εκλογής του. Άλλωστε ο Trump σκοπεύει να δώσει χάρη στους …αιχμάλωτους, όπως ονομάζει τους εγκληματίες της 6ης Ιαν.”
“Αυτό είναι πολύ σημαντικό”, παίρνει την πάσα η
γυναίκα – σαυράνθρωπος. “Άρα δεν μιλάμε για ένα μόνο, αλλά για πολλά σχόλια σε ένα …ευρύτερο πλαίσιο”.
“Ακριβώς”
επανέρχεται ο ρεπόρτερ – μαλάκιο. “Και θέλω να θυμίσω ότι υπήρξε όντως αιματοχυσία την 6η Ιανουαρίου. Επομένως, όπως σωστά τονίζει η πλευρά Biden – Harris, αυτό που προαναγγέλεται με τη φράση του Trump είναι η επανάληψή της”.

Περιττό να αναφέρουμε ότι η ανωτέρω διαδικασία αυτογελοιοποίησης, περνάει απαρατήρητη ως τέτοια απ΄τα liberal ακροατήρια, προσλαμβανόμενη ως
πολιτική ανάλυση.

Δυο λόγια τέλος για τον
Mike Pence, επίσης παρελαύνοντα απ’ το βίντεο. Το 2016 είχε επιλεγεί σε ρόλο VP, ως επιφανής πολυπληθούς “κοινότητας”, την ψήφο της οποίας o DT, μέσω αυτού, κατάφερε να εξασφαλίσει : πρόκειται για την πλειονότητα των ανά τον κόσμο σιωνιστών, που δεν είναι Ισραηλινοί, ούτε Εβραίοι, αλλά Αμερικανοί Χριστιανοί Ευαγγελιστές, αριθμούντες σε δεκάδες εκατομμύρια.** Την ψήφο τους διεκδικεί ξανά ο Trump, όντας σταθερά διαπρύσιος Israel supporter. Η σημερινή επιστράτευση του Pence εναντίον του [με πρόσχημα τη μεταξύ τους κόντρα στη διάρκεια της 6ης Ιαν.] δεν αφορά παρά σε μια μάταια προσπάθεια μεταστροφής του εν λόγω πλήθους.

* Το αν, όπως πιστεύω, ο DT, master του trolling, επέλεξε σκόπιμα τη διατύπωση προς πρόκληση επικοινωνιακού επεισοδίου, είναι άσχετο.

** Η ιδιότητα του πρώην προέδρου ως υπηρέτη των ισραηλινών συμφερόντων [ταυτόσημων με τα αμερικανικά] αποτελεί εξήγηση του γιατί ένας από τους μεγαλύτερους νομικούς υποστηρικτές του είναι ο Δημοκρατικός Alan Dershowitz, διάσημος δικηγόρος, καθηγητής του Χάρβαρντ και Νο 1 απολογητής της ισραηλινής πολιτικής στις ΗΠΑ.


4
(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Reply