Ο #TRUMP, Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ

Πάνω που νομίζεις ότι η αθλιότητα των Democrats έχει αγγίξει οροφή, όπως κι εκείνη των media που τους προμοτάρουν [μαζί φυσικά και των “Ελλήνων” ουραγών], βλέπεις πως έχεις κάνει λάθος. Προκειμένου να σπάσουν το ρεκόρ, οι εν λόγω δεν διστάζουν να εκμεταλλευτούν ένα τραγικό, μη επιδεχόμενο πολιτική εκμετάλλευση γεγονός, το προχτεσινό διπλό mass shooting. Είναι αυτό που τους δίνει ευκαιρία, όλες τις βασισμένες σε διαστρέβλωση δηλώσεων, κατηγορίες περί ρατσισμού και white supremacism* του Trump, να τις ανακυκλώσουν και να τις μεγιστοποιήσουν, διακηρύσσοντας ότι …η δική του ρατσιστική ρητορική ευθύνεται για τις δολοφονίες. Με άλλα λόγια, αυτός που όπλισε τα χέρια των mass shooters, είναι ένας …φανταστικός Donald Trump, κατασκευασμένος από την προπαγάνδα των Democrats.
Το πρόβλημα με την αέναη μελωδία χωρίς αντίλογο που αντηχεί στα global media, φτάνει στο μη περαιτέρω. Γιατί δεν έχει σημασία τελικά αν η προπαγάνδα αφορά μια “περίεργη” περίπτωση όπως ο DT, ή κάποιον που προσωπικά αντιπαθώ όπως ο …Σαμαράς [όντως υπήρξε σκευωρία εναντίον του] ή ακόμα και τον πιο εμετικό χρυσαυγίτη. Μια όντως δημοκρατική κουλτούρα απαιτεί η παραπληροφόρηση να είναι απεχθής, πάντοτε και για όλους.
Αλλιώς, αν ο μηχανισμός, μέσα μας, αναγνώρισης του δίκαιου και του σωστού, λειτουργεί a la carte, ας πανηγυρίσουμε για το ότι ζούμε στην εποχή της “πολιτικοποίησης”, βλ. ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ των πάντων…

* Ο τύπος ουδέποτε έχει δηλώσει ότι …οι λατίνοι μετανάστες είναι εγκληματίες. Επαναλαμβάνει απλώς σε όλους τους τόνους ότι, οφείλει κανείς να κάνει έλεγχο στα σύνορα, γιατί, ανάμεσά τους, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ΚΑΙ εγκληματίες…

1
(Visited 128 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. Sotirium August 8, 2019 at 12:21 pm

    https://www.youtube.com/watch?v=BhbOEduvA9U

    Εντάξει μόνο βιαστές εγγληματιες και εμπόρους ναρκωτικών είπε ο Τραμπ τους Μεξικανούς. Δεν είπε να τους σφάξουμε κιόλας. Αμέσως όλοι πέσανε πάνω του να τον πούνε ρατσιστή και φασίστα.

    Reply
    1. Σωκράτης Παπαχατζής / Socratis Papahatzis August 9, 2019 at 6:32 am

      Δεν υπάρχει κάτι να σας απαντήσω, που δεν βρίσκεται ήδη στο κείμενο. Κάντε τον κόπο να το ξαναδιαβάσετε. Ή και μην τον κάνετε, αν δεν θέλετε …συνεχίστε να λαμβάνετε έγκυρη ενημέρωση από όπου την λαμβάνετε.

      Reply
  2. Sotirium August 9, 2019 at 11:15 am

    Απάντησα στον αστερίσκο που βάλατε λέγοντας ότι ο Τραμπ ουδέποτε τους αποκάλεσε εγκληματίες. Αν δεν με απατάν τα αγγλικά μου, έτσι ακριβώς τους αποκαλεί. Σίγουρα δεν φταίει ο Τραμπ για όλα τα δεινά της Αμερικής όπως τον κατηγορούν οι Δημοκρατικοί και άλλα προσκείμενα ΜΜΕ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι φασίστας.

    Reply
    1. Σωκράτης Παπαχατζής / Socratis Papahatzis August 9, 2019 at 12:43 pm

      Αισθάνομαι άχαρα να παίζω τον ρόλο του “υπερασπιστή” του Trump: όχι μόνο δεν με έχει καμία ανάγκη [εδώ γελάνε] αλλά …δεν μου είναι καν συμπαθής. Απλώς έχω μια ευαισθησία με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Ακόμα και με τον …Κασιδιάρη να την έβλεπα να γίνεται, θα με ενοχλούσε. Όποιος διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, και δίκιο να έχει επί της ουσίας, θα χάσει. Ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα.
      Το μόνο “παρεξηγήσιμο” που θυμάμαι να έχει πει ο DT ειπώθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Ήταν μια φράση του στιλ [αναπαράγω από μνήμης]: “η μεξικανική κυβέρνηση δεν στέλνει τους καλύτερούς της εδώ. Στέλνει ανθρώπους με πολλά προβλήματα, τα οποία μεταφέρονται σε μας. Είναι drug dealers, εγκληματίες, βιαστές κλπ. Και κάποιοι είναι καλοί άνθρωποι”.
      Αυτό, ακομα και αν αφαιρέσεις το τελευταίο section, ΔΕΝ αποτελεί ρατσιστική δήλωση. Δεν αναφέρεται στους Μεξικανούς συλλήβδην, αλλά σε εκείνους οι οποίοι, κατά τoν DT, αποφασιζουν να περάσουν τα σύνορα για να επεκτείνουν τις παράνομες δραστηριότητές τους, ή …στέλνονται από τη μεξ. κυβέρνηση.

      Reply
  3. stcigar August 9, 2019 at 9:00 pm

    Το θέμα δεν είναι τι εννοούσε “πραγματικά” ο Τραμπ. Το θέμα είναι τι κατάλαβε “πραγματικά” ο νεαρός..

    Reply

Leave a Reply