Ο KLAUS SCHWAB ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ ΤΟΥ…

Απλώς ακούστε τι λέει αυτό το άτομο, περί τσιπ ενσωματωμένων στα μυαλά μας, τα οποία [μυαλά μας] σε …4 χρόνια από τώρα, θα είναι συνδεδεμένα σε ένα είδος δικτύου, που θα επιτρέπει “άμεση γνώση” του ενός των σκέψεων / αντιδράσεων του άλλου…
Ο κλόουν με τις χειρονομίες ξεχαρβαλωμένου cyborg στα δεξιά, εκ των συνιδρυτών του Google, παίρνει την σκυτάλη για να επαναλάβει τα
φληναφήματα περί εγκεφάλων μεταμοσχευμένων σε κομπιούτερ και επ’ άπειρον επέκτασης του προσδόκιμου ζωής μας. Η μεγαλύτερη πλάκα είναι ότι αυτά γίνονται πιστευτά, από ένα πλήθος που ως αποκλειστική ένσταση προβάλλει ότι …προορισμένοι για “διάσωση” θα είναι αποκλειστικά τα μέλη της ελίτ και οι προστατευόμενοί τους.
Κάτι στο οποίοι κάποιοι φίλοι θα θυμούνται να αναφέρομαι επανειλημμένως, είναι το πέρασμα, στην εποχή μας, της διαμάχης επιστήμης – θρησκείας σε ένα next level.
Δεν είναι μόνο η οργάνωση της “επιστημονικής κοινότητας” με όρους ιερατείου κατά τα μεσαιωνικά πρότυπα. Είναι και η διεκδίκηση για πρώτη φορά εκ μέρους της “επιστήμης”, μιας υπόσχεσης που αποτελούσε κάποτε θρησκευτικό μονοπώλιο : εκείνης της
αιώνιας ζωής.
Πρέπει να πω ότι βρίσκω πολύ πιο στέρεα βάση στο αφήγημα ενός επέκεινα Christian-style, από τις γελοιότητες βαθιά αμόρφωτων, αστοιχείωτων ακόμα και στα “του χώρου τους” ανθρώπων, όπως οι κ.κ.
Brin & Schwab.

ΥΓ. Προσέξτε την υπογραφή του χρήστη.

https://twitter.com/backtolife_2022/status/1518919479450902528?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1518919479450902528%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ffornews.gr%2Fk-svab-to-2026-tha-echoume-oloi-tsipaki-ston-egkefalo-mas-vinteo%2F

ΥΓ. 2 Μόλις “υπέπεσε στην αντίληψή μου” ότι η σελίδα του Twitter με το συγκεκριμένο βίντεο, λιγες μέρες μετά …έχει αποσυρθεί. Ιδού, κάτω, ολόκληρη η συζήτηση απ’ το YouTube – το “επίμαχο” απόσπασμα ξεκινάει στο 7:49.

3
(Visited 154 times, 1 visits today)

11 Comments

  1. stcigar May 4, 2022 at 5:46 pm

    Καλά να συζητήσουμε πρώτα κατά πόσον μπορεί να υπάρξει εκείνο το εμβόλιο για το κρυολόγημα που μας είχαν υποσχεθεί και αμέσως μετά προχωράμε και στο ακανθώδες ζήτημα της αιώνιας ζωής..

    Reply
    1. Oannes May 4, 2022 at 6:04 pm

      Έλα ντε!
      Γαμημένα νούμερα…

      Reply
  2. Timothy Price May 4, 2022 at 5:59 pm

    Pigs are pretty smart without a chip.

    Reply
    1. Oannes May 4, 2022 at 9:18 pm

      Yes, they sure are, and so are some of us. “They” don’t intent to leave us this way.

      Reply
  3. stcigar May 6, 2022 at 8:28 am

    Έχω την εντύπωση πάντως ότι τέτοιες δηλώσεις αναδύουν ήδη μια αίσθηση παρωχημένου, όπως εξάλλου και οι προ πανδημίας βραχύβιες απόπειρες νεκρανάστασης της “κατάκτησης του διαστήματος”. Η λεγόμενη “τεχνολογική ανάπτυξη” – που τις τελευταίες δεκαετίες περιλάμβανε αποκλειστικά την βελτίωση των λογικών κυκλωμάτων και του αντίστοιχου software – έχει επέλθει σε κατάσταση στασιμότητας το αργότερο κατά τη διάρκεια της “πανδημίας” και προβλέπεται να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση στη Δύση μετά την κρίση με τη Ρωσία. Η ενεργειακή κατάρρευση της Ευρώπης πρωτίστως και δευτερευόντως της Αμερικής θα επιφέρει μαζική καθίζηση της δυτικής βιομηχανικής παραγωγής – στο βαθμό φυσικά που υπάρχει ακόμα – και των κάθε είδους ερευνητικών “επενδύσεων”, ενώ αντίστροφα η διοχέτευση των “ορφανών” ενεργειακών πόρων στην Ασία θα επιταχύνει τη σχετική ανάπτυξη των μεγάλων εκεί δυνάμεων και όχι μόνο (βλέπε Τουρκία, Ιράν, ακόμα και Βόρεια Κορέα). Με άλλα λόγια οι φυσικοί πόροι επιστρέφουν επιτέλους εκεί που ανήκουν, αφού οι Ασιάτες κατέχουν πλέον και με το παραπάνω την τεχνογνωσία που απαιτείται για την εκμετάλλευσή τους και ταυτόχρονα τους ενώνει ένα κοινό μίσος για τα πρώην αφεντικά τους. Ως εκ τούτου το κίνητρο για ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο με την παραδοσιακή έννοια δεν ανήκει στους Ασιάτες, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να περιμένουν τη Δύση να καταστραφεί από μόνη της, ενώ αντιθέτως τα “χλωμά πρόσωπα” θα φτάσουν πολύ σύντομα στο σημείο που δεν θα έχουν και τίποτα να χάσουν.

    Reply
    1. Oannes May 6, 2022 at 9:25 am

      Συμφωνώ δυστυχώς, όσο μου επιτρέπουν οι πενιχρές μου γνώσεις. Ειδικά ως προς τους Κινέζους, αποκτούν όλο και μεγαλύτερο οικονομικό έλεγχο της αφρικανικής ηπείρου, πράγμα που εκτός άλλων σημαίνει ότι έχουν τρόπο να επηρεάζουν και τις εξ αυτής μεταναστευτικές ροές.
      Επιστρέφοντας στον Κούλη, αυτό που συντελείται πίσω από τα “ψυχρά νούμερα” και τους συναισθηματικούς τόνους [πολύ πιο σχετικά αυτά τα δυο απ’ όσο ευρύτερα νομίζεται] ειναι η εκστρατεία εξοικείωσης του “πολίτη” με την επερχόμενη πτωχοποίηση. Και με ένα τρόπο ζωης βασισμένο στη στοργή της μαμάς – κράτους, τουτέστν σε επιδόματα.
      Και να σου πω ένα μυστικό; ανήκω σε μια κατηγορία “πολιτών” τόσο “προνομιούχων” που δεν αποκλείεται η θέση τους στο προαλειφόμενο πλαίσιο να βελτιωθεί αντί να χειροτερέψει.

      Reply
      1. stcigar May 6, 2022 at 10:07 am

        #Μeetoo needless to say. Εξάλλου οι μακροσκοπικές/ολιστικές προβλέψεις είναι πολύ ευκολότερες από τις μικροσκοπικές/ατομικές, όπως γνωρίζουμε από τον Πλάτωνα και τον.. Ασίμοφ. Για τα ουρανοκατέβατα “επιδόματα” τα έχουμε ξαναπεί, πρόκειται για 2000% εικονικό χρήμα και αναμένεται να εκτινάξουν τον πληθωρισμό σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη απόσο το έχουν ήδη καταφέρει – και όχι μόνο στην Ελλάδα του Κούλη. Προσωπικά δεν είχα καν την υπομονή να μπω στη διαδικασία διεκδίκησης του γελοίου επιδόματος καυσίμων. Προτιμώ να κόψω τις πίτσες και τα δρακουλίνια και να κυκλοφορώ στο μέτρο του δυνατού με τα πόδια. Διατηρώ επίσης μια μικρή ελπίδα ότι δεν θα τους περισσεύουν λεφτά για να μας αρρωσταίνουν με τα κωλοεμβόλια. Δυο βδομάδες μετά τη μόλυνση από το μεταλλαγμένο τέρας και η φωνή μου έχει καταντήσει μια φυματική παραλλαγή του Τομ Γουέιτς.

        Reply
        1. Oannes May 6, 2022 at 11:37 am

          Πίτσα και δρακουλίνια καλό είναι να κόβονται για (ακόμα) σοβαρότερους λόγους. Τα supplements, αν έχεις πάρει, κάνουν τίποτις;

          Reply
          1. stcigar May 6, 2022 at 1:49 pm

            Με τον κορωνοϊό πρέπει να είχαν κάνει καλή δουλειά, γιαυτό και τα συνέχισα, έστω και περιστασιακά. Ετούτο εδώ το πράμα όμως δεν φαίνεται να καταλαβαίνει από τίποτα..

            Reply
            1. Oannes May 6, 2022 at 2:34 pm

              Τι να πω, σπό όσα έχω διαβάσει [κάμποσα και από σοβαρούς επιστήμονες, όχι τύπου Παγώνη και “Πρύτανη Δημόπουλου”] δεν υπάρχει τίποτα στο οποίο να μη μπορεί να κάνει “κάποια” πράγματα ένας συνδυασμός γερών δόσεων C και D. Πιθανώς είναι θέμα ποσότητας, για την οποία, περιστασιακά τουλάχιστον και για θεραπευτικούς λόγους, δεν υπάρχουν όρια.
              Παράδειγμα : ο Linus Pauling, από τους πρωτοπόρους ερευνητές στο συγκεκριμένο πεδίο, λάμβανε [από 70 χρόνων περίπου] 16.000 mg βιταμίνης C βρέξει-χιονίσει ημερησίως, προμοτάροντας μεγαδόσεις της ακόμα και για τη θεραπεία του καρκίνου.
              Οι “εταιρείες” έκαναν ότι μπορούσαν για να τον δυσφημίσουν, αλλά ήταν κομμάτι δύσκολο καθότι τύγχανε διπλά νομπελίστας. Στην εποχή μας φυσικά θα το είχαν καταφέρει.

              Reply
              1. stcigar May 6, 2022 at 3:12 pm

                Βασικά η σύμπτωση της τρίτης και φαρμακερής δόσης με τη νόσηση από κορωνοϊό σε συνδυασμό με την κακή ψυχολογία και μια σχετική επίταση των συνηθισμένων καταχρήσεων δεν πρέπει να ωφέλησε ίδιαίτερα το ούτως ή άλλως ευαίσθητο ανοσοποιητικό μου. Και πάλι όμως η τελευταία ίωση δεν παύει να είναι κάτι το πρωτόγνωρο ακόμα και για τα δικά μου δεδομένα. Τουλάχιστον φαίνεται να έπεσε (δώδεκα μέρες!) ο επίμονος χαμηλός πυρετός, γιατί κάπου άρχισα να θεωρώ το καθημερινό τριανταεφτάμιση ως την κανονική θερμοκρασία. Εννοείται φυσικά ότι για πολλούς και διάφορους λόγους κάθε άλλο παρά έχω αποκλείσει την παραδοσιακή θεωρία της κατάρας..

                Reply

Leave a Reply