Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ MILEY CYRUS…

Το παρακάτω bio προέρχεται από το HUFFPOST – για την περίπτωση που κάποιος θα σκεπτόταν ότι επιλέγουμε περιθωριακές, δίχως επιρροή περιπτώσεις…

Contributor
Marcie Bianco
Lesbian-Feminist, Public Intellectual PhD
Marcie Bianco, Queer Public(s) Intellectual, PhD, is a columnist and contributing writer at AfterEllen and Lambda Literary, as well as an adjunct associate professor at John Jay College at Hunter College. She has also contributed to Curve Magazine, Feministing, Feministe, Velvetpark, and The L Stop, and makes frequent appearances on Huff Post Live. Her current projects include a scholarly manuscript about the anti-humanist, materialist ethics of English Renaissance Drama; an essay regarding the “satirical aesthetics” of HBO’s GIRLS; and a memoir about lesbian academic affairs. Tumble4Her at marciebiancoqpi.tumblr.com, and follow her on The Twitter @MarcieBianco.

Να προσθέσω ότι, κείμενά της μπορoύν να βρεθούν σε sites & έντυπα όπως: NBC Think, Pacific Standard, Quartz, Rolling Stone, Salon, Vanity Fair, Vox.
Ακολουθoύν αποσπάσματα άρθρου της κυρίας Marcie Bianco με τίτλο:
Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ MILEY CYRUS ΜΕ ΤΟΝ LIAM HEMSWORTH ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ CELEBRITY GOSSIP, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
Η μετάφραση είναι δική μου, ελεύθερη αλλά με πλήρη σεβασμό του νοήματος. Δικός μου και ο τονισμός κάποιων σημείων που μου φαίνονται πιο ενδιαφέροντα:

Την περασμένη εβδομάδα, μια σειρά ιστοριών – από το θάνατο του Jeffrey Epstein και τα mass shootings στο Dayton και το El Paso, μέχρι τον χωρισμό της Miley Cyrus και τη δήλωση της Julianne Hough ότι δεν είναι “straight” – έθεσαν από κοινού την αμερικανική πατριαρχία στα όρια νευρικής κρίσης…. Το status quo, η ετεροφυλοφιλία, απλώς δεν λειτουργεί. Σαν ενσταντανέ της Αμερικής του 2019, αυτές οι ιστορίες παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή εικόνα: οι άνδρες εξακολουθούν να εξαναγκάζουν, να παρενοχλούν, να βιάζουν και να σκοτώνουν κορίτσια και γυναίκες – κάνοντας οτιδήποτε για να αποφύγουν την ευθύνη για τις πράξεις τους. Από την άλλη πλευρά, τα κορίτσια και οι γυναίκες αμφισβητούν την ετεροφυλοφιλία, και συχνά ξεφεύγουν από αυτήν…
Η εικόνα είναι η εξής: Οι άντρες έχουν ανάγκη την ετεροφυλοφιλία για να διατηρήσουν την κοινωνική τους κυριαρχία έναντι των γυναικών. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι όχι μόνο δεν τη χρειάζονται, αλλά και ότι αποτελεί το θεμέλιο της παγκόσμιας καταπίεσης. Η πατριαρχία είναι πιο δυνατή όταν η καταπίεση δεν γίνεται αντιληπτή σαν καταπίεση, όταν συσκευάζεται σε βιολογικές, θρησκευτικές θεωρίες ή ταυτίζεται με βασικές κοινωνικές ανάγκες όπως άνεση, ασφάλεια, αποδοχή. Η ετεροφυλοφιλία προσφέρει στις γυναίκες όλα τα παραπάνω, σαν αντάλλαγμα για τη συναίνεσή τους στην υποταγή.
Ιστορικά, οι γυναίκες έχουν την τάση να πιστεύουν ότι η ετεροφυλοφιλία είναι φυσική ή έμφυτη, ακριβώς όπως πιστεύουν ότι ο κύριος σκοπός τους είναι να κάνουν μωρά – γιατί αν δεν το κάνουν θα καταδικαστούν ως μη «πραγματικές» ή ως κακές, γυναίκες.
Η Miley Cyrus δεν ντράπηκε ποτέ να μιλήσει για τη σεξουαλικότητά της. Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι η Cyrus και ο σύζυγός της, Liam Hemsworth, χώρισαν, οι φωτογραφίες της τραγουδίστριας να φιλάει μια κοπέλα στην Ιταλία έκαναν τον γύρο των media. Όντας υπερήφανα μέλος της LGTBQ+ κοινότητας δηλώνει ότι η σεξουαλικότητα καιη φυλετική ταυτοτητα είναι ανεξάρτητες από την επιλογή συντρόφου.
Πρόσθεσε ότι ο στόχος της για το 2019 ήταν να “ζήσει ανέμελα αλλά όχι ανεύθυνα” – μια λαμπρή διάκριση που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μάντρα για οποιονδήποτε σε γάμο, straight ή γκέι.
Αυτή η ιδέα – ότι ένας ενήλικας είναι υπεύθυνος για τη δική του σεξουαλική ζωή, απεικονίζει μια έντονη αντίθεση στον πολιτισμό μας. Από τη στιγμή που οι άνδρες δεν αναλαμβάνουν ποτέ την ευθύνη για τις πράξεις τους, οι γυναίκες πρέπει να την αναλαμβάνουν, όχι μόνο για τις δικές τους, αλλά και για εκείνες των ανδρών. Η ανευθυνότητα είναι η βασική στρατηγική της πατριαρχίας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνδρες διατηρούν τον έλεγχο και τη δύναμή τους.

Τα σχόλια στον αναγνώστη…

1
(Visited 81 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar August 31, 2019 at 7:45 am

    https://www.youtube.com/watch?v=ive5TbkKTJw

    Περιέργως ο Roy Harper αποτελεί το ..συνδετικό κρίκο μεταξύ των τελευταίων σου post, δεδομένου ότι πρόσφατα μόλις απαλλάχθηκε από κατηγορίες περί “βιασμού” κλπ φαντασιόπληκτης οπαδού του προ αμνημονεύτων, ενώ το “προφητικό” (1990) κομμάτι του “the black cloud of Islam”, το μόνο explicit τραγούδι επί του θέματος εξ όσων γνωρίζω, έχει αποκλειστεί από το YT για ευνόητους λόγους. Συγχρόνως αποτελεί αρχέτυπο english folkie και αντικείμενο ανιδιοτελούς σεβασμού και φιλίας τόσο από τον Ian Anderson (θα έχεις προσέχει την εκπληκτική ομοιότητα στα φωνητικά τους) όσο και από τους Fairport Convention. Παρεμπιπτόντως οι περίεργες περί Brexit απόψεις του Άντερσον εξηγούνται κατά τη γνώμη μου πλήρως από τη σκωτική καταγωγή του..

    Reply
  2. Oannes August 31, 2019 at 8:20 am

    Hats off to Roy Harper, and STCIGAR!
    Το τι τράβηξε ο Clapton για κάποιες δηλώσεις του εκεί στα late ’70s το ξέρεις βέβαια…
    Ως προς τον Anderson, δεν παύει να είναι μια κάποια απογοήτευση. Θα προτιμούσα οι απόψεις του να άπτονται περισσότερο της λογικής, απ’ ότι της σκωτικής καταγωγής του…
    Θα ανεβάσω σήμερα ένα δικό μας κομμάτι από το πρώτο MK-O, αναφερόμενο εμμέσως πλην σαφώς στο θέμα “the black cloud of islam”.

    Reply

Leave a Reply