Ο “ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ” ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ

Στην περίπτωση Μπάιντεν έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα από πολύ νωρίς … Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ένα τμήμα από το post της 25/7/2020 με τίτλο JOE BIDEN ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ .
Μέσω της ελεγχόμενα ανεξέλεγκτης ροής διαδόσεων απ’ τα media, οι οποίες μπορεί να ξεκινούν από πανδημίες και βιολογικά όπλα, φτάνοντας σε οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί, το πράγμα οδηγείται σε shut down μακράς, ή απεριόριστης διάρκειας. Υπό τέτοιες συνθήκες, η καθημερινότητα εκτυλίσσεται πλέον αποκλειστικά με τη διαμεσολάβηση των tech giants. Με τα πάντα σκηνοθετημένα από εκείνους, η επιλογή πραγματικότητας τους ανήκει, ενώ ο “λαός” εκπίπτει οριστικά σε άβουλο, αμέτοχο θεατή της.
Σε τέτοιο πλαίσιο, το τελευταίο που ενδιαφέρει είναι η παρουσία ενός ανοϊκού σε θέση “πλανητάρχη” / πρόεδρου των ΗΠΑ : η επαφή του με το κοινό θα γίνεται υπό ελεγχόμενες συνθήκες, με αυστηρές οδηγίες σκηνοθέτη, φροντισμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια.


Η «πρόβλεψη» έχει επιρρωθεί με μια ακρίβεια που ξαφνιάζει κι εμένα: ο «πρόεδρος Μπάιντεν» επιλέγει, ανά τακτά διαστήματα να επικοινωνεί με το αμερικανικό κοινό όχι μέσα από το Oval Office αλλά από μια προσομοίωση αυτού, φτιαγμένη ώστε να μπορεί να διαβάζει εκείνα που έχει να πει μέσα απ’ το teleprompter, ενώ …προτζέκτορες φροντίζουν για την εμφάνιση μέσα από πλασματικά παράθυρα της εικόνας που πρέπει, αναλόγως του καιρού, να φαίνεται μέσα από τα παράθυρα του Λευκού Οίκου.
Τα παραπάνω αποτελούν το γραφικό σκέλος της υποθέσεως. Από κει και πέρα, τα νέα για την «διακυβέρνηση Μπάιντεν» είναι τα χειρότερα δυνατά : Η δημοτικότητά του έχει πέσει σε επίπεδα ιστορικού χαμηλού για την ιστορία των ΗΠΑ : μόλις το 30% του πληθυσμού δείχνει να τον εμπιστεύεται. Ο πλειονότητα των Αμερικανών εκφράζουν απογοήτευση και ανησυχία για το ότι ένας «υπερβολικά γέρος» και «φανερά αδύναμος» πολιτικός κρατάει την τύχη της χώρας στα χέρια του, με αποτελέσματα όπως η πανωλεθρία στο Αφγανιστάν, η αποτυχία της υγειονομικής πολιτικής [με τον «Πρόεδρο» να …απειλεί τους ανεμβολίαστους ότι η υπομονή του εξαντλείται, και με το Ανώτατο Δικαστήριο να απορρίπτει νομοσχέδιο περί υποχρεωτικού εμβολιασμού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις], oi πολιτικές των ανοιχτών συνόρων και του defunding the police, η εκτίναξη της εγκληματικότητας και του φαινομένου των αστέγων ιδίως σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Όστιν η το Λος Άντζελες, που αποκτούν χαρακτηριστικά μεγαλουπόλεων του Τρίτου Κόσμου, και, last but not least, ο πληθωρισμός, πηγάζων από τα πακέτα των trillions που η «κυβέρνηση» εκπονεί κάθε τόσο, προς ενίσχυση των πολιτών που η ίδια έχει καταστρέψει με την πρακτική των λοκντάουν.
Θα έλεγε κανείς ότι τα παραπάνω αποτελούν υπερβολές και προπαγάνδα των Ρεπουμπλικάνων …Αν δεν συνέβαινε το εξής εκπληκτικό : για πρώτη φορά στην ιστορία, μίντια – παραδοσιακά προπύργια των Democrats, με επικεφαλής το CNN και τους New York Times …στρέφονται, εν χορώ [όπως κάνουν πάντα, στο πλαίσιο της κάθετης, σταλινικού τύπου διάρθρωσής τους] εναντίον της προεδρίας Μπάιντεν, δηλώνοντας …απογοήτευση και ανησυχία εν όψει των επερχόμενων ενδιάμεσων εκλογών.
Με την «αντιπρόεδρο» Χάρις σε πτώση ακόμα θεαματικότερη εκείνης του προέδρου [έχουμε αναφερθεί και σ’ αυτήν με ακρίβεια, από την στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς της] η λύση που προωθείται στον δημόσιο διάλογο από αναλυτές του δημοκρατικού κόμματος είναι η ολική επαναφορά της Χίλαρι Κλίντον.
Κατά τ’ άλλα, τα δικά μας μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να αναφέρονται στον «Πρόεδρο Μπάιντεν» σαν σε οντότητα που αξίζει κανείς να παρακολουθεί τη «σκέψη», το «λόγο» και την «πολιτική» της.
Επειδή βεβαίως η εκάστοτε τρέχουσα αμερικανική επικαιρότητα ισοδυναμεί με εικόνα της μέλλουσας δικής μας …η στιγμή δεν αργεί που η πτώση της δημοτικότητας της “Κυβέρνησης Μητσοτάκη” μιας από τις πιο αισχρές στη νεοελληνική ιστορία, θα συμπαρασύρει αναγκαστικά την υποστήριξη του μιντιακού συστήματος. Και τότε…

4
(Visited 115 times, 1 visits today)

Leave a Reply