Για όσους δεν κατάλαβαν [βλ. χτεσινό post] : αυτό που ετοιμαζόμαστε “να ζήσουμε” είναι ένας καύσωνας. Και είναι επικίνδυνος για την ίδια τη ζωή μας. Τόσο που, όπως προειδοποιεί ο κύριος Καπραβέλος, η πολιτεία μπορεί να απαγορεύσει την κυκλοφορία στους δρόμους για κάποιες ώρες, προς προστασία μας φυσικά.
Ο οποίος [καύσωνας] παρεμπιπτόντως διαθέτει όνομα, ώστε …υποστασιοποιούμενος σαν προσωπικότητα, να δείχνει ακόμα πιο απειλητικός.
Ο στάνταρ τρόπος απορρόφησης του σοκ από την χθεσινή groundbreaking παρέμβαση του επιστήμονα, είναι η αναλυτική προσέγγιση. Κι αυτό θα κάνω, όσο επιτρέπει το απαίδευτο μυαλό μου.
Κατ΄αρχήν φαίνεται δύσκολο να μην έχει γίνει με κυβερνητική εντολή, αλιευτική αντιδράσεων – πράγμα που σε συνδυασμό με την “προίκα” του κυρίου Χρυσοχοϊδη, δείχνει προς την κατεύθυνση μεταμόρφωσης του Υπουργείου Υγείας σε Υπουργείο Αστυνόμευσης. Για την παρουσία δυο ψυχιάτρων και ενός νευροχειρούργου στη διεύθυνση του ίδιου Υπουργείου, θα μιλήσουμε σε επόμενο post, σε …συνωμοσιολογικό πλαίσιο.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η ατάκα του κυρίου Καπραβέλου ανοίγει νέους ορίζοντες, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι …κάτι περίεργο εκτυλίσσεται στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας.
Ωστοσο αναρωτιέσαι : δεν καταλαβαίνουν ότι γίνονται αντιληπτοί ; είναι τόσο αμετροεπείς απ’ το απυρόβλητο στο οποίο νομίζουν ότι βρίσκονται ; πόσοι έχουν ξεχάσει το pattern * που εισάγει ο σταρ της “πανδημίας”, από τον “φονικό” ιό [ο ίδιος απαιτούσε απαγόρευση εισόδου των μη εμβολιασμένων σε σούπερ μάρκετ], στον εξ ίσου φονικό καύσωνα; ο οποίος πιθανώς δεν είναι καν καύσωνας – η συστράτευση της …μετεωρολογικής κοινότητας “στον αγώνα τον καλό” είναι φανερή.
Η θλιβερή απάντηση στο τελευταίο ερώτημα : πάρα πολλοί.
Κάπου εδώ μπορεί να αντιληφθεί κανείς το πιθανό, “κρυμμένο” νόημα πίσω από την καραμέλα του Great Reset. Γιατί το σκεπτικό του κυρίου Καπραβέλου και των ομοίων του είναι [ίσως] τελικά το ακόλουθο : η συγκεκριμένη περίοδος είναι η καταλληλότερη των τελευταίων χρόνων για ένα μηδενισμό του κοντέρ. Υπό την έννοια μιας minimum απώλειας ανθρώπων ενήμερων του τι παίζεται, και ενός maximum προσεταιρισμού αθώων, νεότερης ηλικίας. Στόχος είναι ο προγραμματισμός / εκπαίδευση from scratch αυτών των τελευταίων με “νέα δεδομένα”.
Για κάποιον που είναι σήμερα 15, και ο οποίος δεν έχει βιώσει κρίσιμες καιρικές συνθήκες [πχ. καλοκαίρι του ’87] …αυτό εδώ είναι όντως ένας καύσωνας. Μπορεί, όπως συμβαίνει ακόμα και σε μεγαλύτερους, να πείσει τον εαυτό του ότι υποφέρει – αρκεί γι’ αυτό μια γενναία δόση “ενημέρωσης”. Μπορεί, γιατί όχι, να μεταβεί στο νοσοκομείο για βοήθεια : η έκκλησή του θα αξιοποιηθεί δεόντως, στο πλαίσιο του χυδαιότερου φαύλου κύκλου στην ιστορία της “Επιστήμης”.
Οι φτωχοπρόδρομοι των Βρυξελλών ασκούν εξουσία με το μπακαλοτέφτερο στο χέρι. Ουδόλως ενδιαφέρονται, όπως και οι minions τύπου Καπραβέλου, πόσο διάτρητοι φαίνονται σε κάποιους από μας. Το “είδος μας” βαίνει προς εξαφάνιση. Οι γενιές των 50 και άνω ελάχιστα μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση, και το επιστημονικά καλλιεργημένο “χάσμα γενεών” φέρνει τη δυνατότητα επιρροής στους νεότερους σε sub zero level.
* Κάνουμε κατ’ αρχήν το “τόσο” “ΤΟΣΟ”. Εν συνεχεία …διαλύουμε τον κόσμο με την ησυχία μας, πάντα για το καλό του.
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Σα να μου φαίνεται ότι αυτή τη φορά δεν πολυτόνισαν τον παράγοντα της κλιματικής αλλαγής. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια γιατί δεν παρακολουθώ τηλεόραση.
Ούτε γω για να πω το κρίμα μου. Το μόνο στιγμιότυπο που υπέπεσε στην αντίληψή μου ήταν αυτό με τον Καπροβέλο μέσω Twitter.
Υποπεύομαι ωστόσο, κρίνοντας απ’ εξω, ότι θα παραλείπεται όλο και πιο συχνά, προωθούμενο στα μουλωχτά ως ευκόλως εννοούμενο.
Σκέφτομαι ότι μπορεί νακούγεται λιγάκι μοιρολατρικό για μια κυβέρνηση που επανεκλέχθηκε πανηγυρικά ως διά μαγείας και συνεπώς είναι σε θέση να κάνει τα πάντα. Εδώ τερμάτισε κοτζάμ πανδημία μόνο με τα λόγια, γιατί να μην κάνει το ίδιο και με την κλιματική αλλαγή? Αλλιώς τι νόημα είχε η μετονομασία της τελευταίας κατά την προηγούμενη τετραετία σε κλιματική κρίση?
Η μεγαλύτερη – εν πάση περιπτώσει, η πιο αρρωστημένη – πλάκα είναι η εξής : σε αναλύσεις ξένων media η επανεκλογή Μητσοτάκη εντάσσεται στο πλαίσιο ανόδου της [ακρο-]δεξιάς στην Ευρώπη, εν είδει αντίδρασης, αυτό, του κόσμου στις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης!
Αρχίζω εν ολίγοις να φοβάμαι τα χειρότερα : ότι το IQ του Κούλη είναι λιγότερο κοντά στου Mr. Bean, και περισσότερο σ’ εκείνο αυτού που έπαιζε το ρόλο του.
Θα έλεγα μάλλον το αντίθετο: η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η.. αριστερή απάντηση του ελληνικού λαού – που δεν έχει πραγματική φασιστική παράδοση – στην πανευρωπαϊκή άνοδο της ακροδεξιάς. Γιαυτό εξάλλου τον ψήφισαν δαγκωτό οι συριζαίοι και γιαυτό τον στηρίζουν τόσο λυσσαλέα οι Βρυξέλες. Το πείραμα που διεξάγουν στη χώρα μας οι τελευταίοι συνίσταται στη δημιουργία μιας νομότυπης κεντροαριστερής δικτατορίας που θα ενσωματώνει επιλεκτικά στοιχεία δεξιού λαϊκισμού. Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα θα είναι η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που θα προσχωρήσει στο ακροδεξιό στρατόπεδο. Σε ζητήματα εσωτερικής προπαγάνδας παρεμπιπτόντως και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος ο Κούλης είναι αναμφισβήτητα μεγαλοφυία, πόσο μάλλον που μια τέτοια ικανότητα καθιστά την ενασχόληση με τα υπόλοιπα ζητήματα περιττή.
Αυτό ακριβώς εννοώ : ο Rowan – ‘Bean’ – Atkinson είναι από τους ευφυέστερους ανθρώπους επί βρετανικού εδάφους.