ΟΙ “ΧΡΗΣΜΟΙ” ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ…

Η εθελούσια επιστράτευση της Ντόρας Μπακογιάννη, ως «ανθρώπινου παράγοντα» [βλ. γνωστό θέμα υγείας] προς υποστήριξη των απάνθρωπων νέων μέτρων, έγινε αφορμή ν’ ακουστούν ενδιαφέροντα πράγματα στην εκπομπή του Σκάι.
Σημειώνω κάποιες φράσεις της, δίκην χρησμών, για τα παρόντα και τα μέλλοντα.

«Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι είναι ηγέτης. Πήρε την ευθύνη, την ανακοίνωσε, τη στήριξε, και έδειξε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει αυτό το βάρος. Μας λέγανε ”δεν θέλετε να εμβολιάσετε τους αστυνομικούς για τα ψηφαλάκια”. Αηδίες!»
Σχόλιο : κατά την κυρία Ντόρα , οι «απόμαχοι της ζωής» αντιπροσωπεύουν εξ ίσου υπολογίσιμη, ως αντίπαλο, κοινωνική ομάδα, με τους …μπάτσους.

«Αλλάξαμε κάποια απ’ αυτά που λέγαμε γιατί εξελίσσονται τα πράγματα. Γιατί σήμερα έρχεται …το Όμικρον, το στέλεχος Όμικρον… Η μεγάλη εκδίκηση της φτώχειας είναι αυτή …και θέλω να το πω… δηλαδή το ότι ο Δυτικός κόσμος άφησε την Αφρική ανεμβολίαστη… Είναι στίγμα, βαρύτατο στίγμα για τον πολιτισμό μας, και τουλάχιστον εμείς στο συμβούλιο της Ευρώπης θα αγωνιστούμε γι’ αυτό. Δεν επιτρέπεται να αφήνεις μια ήπειρο και να λες εγώ θα θωρακιστώ κι εσείς ας πεθάνετε…
Καλά να πάθουμε! καλά να πάθουμε! διότι τώρα έχουνε πλέον καταλάβει όλοι ότι δεν ζούμε σ’ ένα νησί…
Αν υπάρχει κάτι βέβαιο είναι ότι τώρα πρέπει να βρεθεί τρόπος να εμβολιαστεί η Αφρική…το Σουδάν έχει 1% εμβολιασμό. 1%! τι σημαίνει αυτό δηλαδή; ότι μπορεί μια ήπειρος να πεθάνει και δεν μας νοιάζει;
»
Σχόλιο 1 : ρίξτε μια ματιά στο post Ο ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ, πριν την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης, για να δείτε τα ποσοστά εμβολιασμού της Αφρικής, συνοδευόμενα από …απειροελάχιστα κρούσματα.
Σχόλιο 2 : η κυρία Μπακογιάννη, εν πλήρη αναισχυντία, επικαλείται το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο και οι Έλληνες ευρωβουλευτές έχουν ψηφίσει την διάταξη, αρχές 2021, που απαγορεύει τον άμεσα ή έμμεσα υποχρεωτικό εμβολιασμό για οποιονδήποτε λόγο.

«Δεν θα πάμε σε λοκντάουν, αν και βέβαια τίποτα δεν μπορείς να αποκλείσεις. Αλλά δεν θα πάμε σε λοκντάουν γιατί και η οικονομία πρέπει να ζήσει. Και διότι το 70% του κόσμου είναι εμβολιασμένο, και πάνε και κάνουν και την τρίτη δόση. Και ορθώς είπε ο πρωθυπουργός χτες ότι η τρίτη δόση πρέπει να έρθει πιο μπροστά, στους 4 μήνες. Γιατί βλέπεις ότι φθίνει, φθίνει, φθίνει. Και οι άνθρωποι που βλέπεις να μπαίνουν αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που στο τέλος του εξαμήνου έχουνε χάσει τα αντισώματά τους. Οπότε, αν έρθει η δόση πιο μπροστά και επειδή φαίνεται [εγώ δεν είμαι γιατρός παιδιά, ότι μου λένε οι ειδικοί λέω] φαίνεται ότι η τρίτη δόση δίνει πραγματικά ισχυρά αντισώματα, έχεις τη δυνατότητα να είσαι πιο προφυλαγμένος …και να λειτουργήσει και η οικονομία. Γιατί αν δεν λειτουργήσει η οικονομία όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα τεστ, ούτε τα φάρμακα, ούτε όλα αυτά τα οποία γίνονται».
Σχόλιο : για όσους έχουν ασχοληθεί στοιχειωδώς μ’ αυτά τα θέματα [ = έχουν ακούσει σοβαρούς ανθρώπους να μιλάνε], μια προτροπή όπως της δόσης που πρέπει να γίνει, έτσι απλά, συντομότερα, ισοδυναμεί με εγκληματική διακύβευση της υγείας του πληθυσμού.

«Εγώ έχω καταλάβει ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα προσεκτικά, δεν πρόκειται να κάνουμε τρέλες, θα κάνουμε τα ράπιντ μας, θα κάνουμε τα τεστ μας, θα μαζευτούμε στις οικογένειές μας, θα κάνουμε τα Χριστούγεννά μας όσο καλύτερα μπορούμε, σίγουρα καλύτερα από πέρσι, αλλά όχι με την απόλυτη ελευθερία.
Όλα έχουν πάει πίσω σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αν δείτε, κι εμείς σήμερα
[σ.σ. οι …σκληρά χειμαζόμενοι «Ευρωβουλευτές»] επρόκειτο να συνεδριάσουμε για διάφορα θέματα, όλα αναβάλλονται».
Σχόλιο : αναρωτιέται κανείς από τα βάθη της ψυχής του, πότε θα γίνει ευρέως αντιληπτό ότι οι κρίσεις ξεσπούν, πάντα, προσεγγιζούσης θρησκευτικής εορτής ή εθνικής επετείου. Το ξερίζωμα αυτών, και των κοινωνικών σχέσεων all over μέσω μάσκας και social distancing αποτελούν βασικά ζητούμενα της «ατζέντας». Ως προς δε τη ζωή κατ’ οίκον, …εκεί αναλαμβάνουν δράση τα hot lines στα οποία κανείς παροτρύνεται να καταγγέλλει τα …πολλαπλασιαζόμενα κρούσματα domestic violence…

«Αλλάζουν τα πράματα και χρειάζεται πλέον υπομονή. Νομίζω ότι μπαίνουμε σε μια εποχή που η διαχείριση κρίσεων θα είναι η κανονικότητα. Κι αυτό δεν είναι εύκολο πράγμα. Και πρέπει να πω ότι αυτή η κυβέρνηση τα αντιμετώπισε σε αυτά τα δυο χρόνια όλα, από το Αιγαίο, από το Έβρο, από την πανδημία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίζεται συνεχώς κρίσεις. Ενδεχομένως …αυτό του δίνει και τη δυνατότητα των γρήγορων αποφάσεων τις οποίες παίρνει. Και τις παίρνει σήμερα σε πρωτοπορία πολλές φορές. Δηλαδή οι προτάσεις του, βλέπετε στην Ευρώπη, γίνονται αποδεκτές και μετά τον ακολουθούν και οι υπόλοιποι. Με το πιστοποιητικό, με το ότι πρέπει να κάνουμε την τρίτη δόση πιο νωρίς κοκ.»
Σχόλιο : καλείται ο αναγνώστης να εξηγήσει, πώς κάποιοι γνωρίζαμε εξ αρχής ότι η διαχείριση κρίσεων θα είναι η νέα πραγματικότητα, ενώ η κυρία Μπακογιάννη, επαγγελματίας της πολιτικής από τα γενοφάσκια της, το αντελήφθη μόλις τώρα.


3
(Visited 60 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. stcigar December 2, 2021 at 4:29 pm

    Το γεγονός (αν είναι γεγονός) ότι ο συγκεκριμένος ιός προέρχεται από την Αφρική, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά, σημαίνει ότι μάλλον πρόκειται για φυσιολογική και όχι.. μεταλλαγμένη {λόγω εμβολίων} μετάλλαξη. Από την άλλη βέβαια το πώς μέχρι τώρα συμπεριφέρθηκε σε μια χώρα με μόνιμο καλοκαίρι και μέσον όρο ηλικίας του πληθυσμού τα 24 έτη, δεν αποτελεί απαραίτητα ένδειξη του πώς θα συμπεριφερθεί στη γηραιά ήπειρο των μασκφορεμένων τονικομανών..

    Reply
    1. stcigar December 2, 2021 at 4:38 pm

      ..τοξικομανών γαμώ τα κινητά τους μέσα😧

      Reply

Leave a Reply