ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ

Αντιγράφω από την Ναυτεμπορική:
Συνταγματολόγος
Π. Παραράς : «Ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός και λόγος απόλυσης η άρνησή του»
“Ο εμβολιασμός σε περίπτωση πανδημίας θα πρέπει να είναι υποχρεωτικός, αφού έχει αντανάκλαση στο σύνολο της κοινωνίας” ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Πέτρος Παραράς.
Όπως επισήμανε “Ο καθένας είναι ιδιοκτήτης του εαυτού του. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις δημοσίου συμφέροντος που
κάμπτεται αυτή η εξουσία του ανθρώπου”. Επιπλέον εκτίμησε πως είναι «Λόγος απόλυσης ή περικοπής του μισθού η εμμονική άρνηση μάσκας και εμβολιασμού»
«Καταλήγω στην ακραία περίπτωση της μη πρόσληψης στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα αν ο πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος, για να
καταδείξω την υποχρέωση του εμβολιασμού, τουλάχιστον για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας» υπογράμμισε ο κος Παραράς.
Η εμμονική άρνηση της μάσκας και του εμβολιασμού θα πρέπει να αποτελεί νόμιμο λόγο απόλυσης υπαλλήλου σύμφωνα με την άποψη του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου ή στην εναλλακτική περίπτωση θα μπορούσε ο εργοδότης αντί για την απόλυση να μην καταβάλλει τμήμα του μισθού στον αρνητή του εμβολίου.


Καλά “τα είπε”, “τα επισήμανε” και “τα υπογράμμισε” ο κύριος Παραράς
*.
Αυτό που παρέλειψε να υποδείξει, είναι οι
συνταγματικές διατάξεις και οι διεθνείς συνθήκες στις οποίες βασίζει τις κατάπτυστες απόψεις του.

* Υπάρχει ένας πολύ απλός, δι’ αναδιπλασιασμού, και ταιριαστός τρόπος “διασκευής” του ονόματός του. Αλλά δεν θα τον ακολουθήσω γιατί …σέβομαι τον νόμο.

3
(Visited 79 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. stcigar May 21, 2021 at 7:58 pm

    Και υποτίθεται ότι το ΣτΕ ήταν το προπύργιο των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Πάει κι αυτό.

    Reply
    1. Oannes May 21, 2021 at 8:50 pm

      Δεν νομίζω ότι αυτό θα περάσει σαν περίπατος. Ο κόσμος έχει πρόβλημα με τα κωλοεμβόλια, μη βλέπεις τα τσόλια της τηλεόρασης κα των social media. Οι περισσότεροι άνθρωποι με τους οποίους μιλάμε, ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου κλπ. λένε ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστούν. Ελπίζω από κει και πέρα ότι ο κυρ-Αλέξης θα φροντίσει σαν καλός καιροσκόπος να επωφεληθεί απ’ αυτό.
      Εντωμεταξύ επειδή μου είναι αντιπαθής ο Λοβέρδος, δεν είχα ασχοληθεί με την υπόθεσή του. Άκουσα μόλις τώρα γιατί έχουν πέσει όλοι να τον φάνε και “καράφλιασα”. Εδώ μιλάμε για γενικευμένη επίθεση εναντίον της κοινής λογικής. Θα αναγκαστώ μάλλον να γράψω ένα κειμενάκι γι’ αυτό το θέμα.

      Reply

Leave a Reply