ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ, ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Με την έναρξη της ζεστής περιόδου και την αναμενόμενη υποχώρηση του ιού, οι μικροπωλητές της Αποκάλυψης ανανεώνουν την πραμάτεια τους: ο ιός υποχωρεί, δουλειά τους όμως είναι να εξασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα μείνει ξένοιαστος πέρα από κάποια δευτερόλεπτα, όσα χρειάζονται για να ενημερωθεί για το body shaming που έκανε η “Μαριάννα” στον “Σταύρο” του Master Chef και τον χαμό που επακολούθησε στο Twitter. Δεν χρειάζονται οι σπουδές αναλυτικής φιλοσοφίας του κυρίου Μπογδάνου για να αντιληφθεί κανείς πού απευθύνεται η τηλε-ενημέρωση, μοναδική πηγή, εν Ελλάδι, και της διαδικτυακής: στο είδος “πολίτη” που διαμορφώνεται από το Master Chef και το The Voice. Και ότι αυτό αρκεί ως εγγύηση της “εγκυρότητάς της”.
Η “χαλάρωση των μέτρων” πάει πακέτο με δέσμη διατάξεων που ελέγχουν την παραμικρή εκτός οίκου δραστηριότητα του “πολίτη”. Ο οποίος θα νοσταλγεί όλο και περισσότερο, σε βάθος χρόνου, την οικιακή απομόνωση – εναλλακτική μιας “κοινωνικής ζωής” αποστειρωμένης, απαλλαγμένης από …άσκοπες κινήσεις. Όλα αυτά, υπό την Δαμόκλειο Σπάθη μιας Δευτέρας Παρουσίας του ιού από Σεπτέμβριο, για την οποία οι ειδικοί προειδοποιούν, ομολογώντας εν τω άμα: “υπάρχουν τόσα για τον ϊό που δεν γνωρίζουμε…”
Ενδιαφέρουσα είναι η διαρκής ανανέωση των επιστημονικών δεδομένων, όπως την πληροφορούμεθα δια στόματος Τσιόδρα, με τα εκάστοτε νέα δεδομένα να εξυπηρετούν ως δια μαγείας το τρέχον σχέδιο: οι μάσκες δεν πρόσφεραν τίποτα, αν δεν έβλαπταν κιόλας – αυτό καιρό πολύ ήδη πριν το lock down. Τώρα …επιβάλλονται σε όλους τους δημόσιους χώρους, με τσουχτερά πρόστιμα.
Τα παιδιά, αποκαλύπτεται τώρα, …δεν νοσούν συχνά, και είναι απίθανο να μεταδώσουν την ασθένεια στους ενήλικους. Υποθέτει, ο αποφασιστικά καλόπιστος πολίτης, ότι το δεδομένο έγινε γνωστό …την προηγουμένη της απόφασης για το άνοιγμα των σχολείων. Η αποφασιστικότητά του τον εμποδίζει να αναρωτηθεί πόσο πιθανό είναι κάτι τέτοιο …ή γιατί, αν έχει γίνει γνωστό πιο νωρίς, τα σχολεία εξακολουθούν να είναι κλειστά μέχρι σήμερα.
Το ενδιαφέρον κορυφώνεται καθώς …πέντε λεπτά αργότερα, στην ίδια εκπομπή, άλλος ειδικός μιλά για την τεράστια σημασία της διαδικτυακής εκπαίδευσης στην προστασία της υγείας των παιδιών από την πανδημία…

5
(Visited 185 times, 1 visits today)

Leave a Reply