“ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΗΛΙΑ!”

[Από το site του Σκάι]
Σχόλια και πολλές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπεύθυνου υγείας της περιφέρειας της Ρώμης Αλέσιο Ντ’ Αμάτο σχετικά με τους αντιεμβολιαστές που εισάγονται στα ιταλικά νοσοκομεία με κορονοϊό.
«Οι πολίτες αυτοί, οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν, πρέπει να αναλαμβάνουν μέχρι τέλους τις ευθύνες των επιλογών και των πράξεών τους», δήλωσε ο Ντ΄Αμάτο στην εφημερίδα Il Messaggero.
«Το Λάτιο, η περιφέρεια της Ρώμης, προσπαθεί να βρει τον τρόπο για να ζητήσει από τους αντιεμβολιαστές να πληρώνουν τα έξοδα της νοσηλείας τους. Θα το κάνουμε, ήρθε η ώρα να μπει μια τελεία», πρόσθεσε ο ιταλός πολιτικός.
Ο Τύπος προσθέτει ότι ο κάθε ασθενής, που εισάγεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, «κοστίζει» στο ιταλικό δημόσιο και στις περιφέρειές του 1.500 ευρώ την ημέρα. Κατά μέσο όρο, οι ασθενείς με covid 19 παραμένουν στις ΜΕΘ για διάστημα 17 ημερών.
«Οι άνθρωποι αυτοί, όταν μεταφέρονται στο νοσοκομείο, καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που διατρέχουν, το όλο δράμα που ζούνε, και συνήθως μετανιώνουν για το ότι δεν θέλησαν να εμβολιαστούν», καταλήγει ο Αλέσιο Ντ΄Αμάτο.
Από τις πρώτες αντιδράσεις, εκείνη του Έττορε Ροζάτο, του κεντρώου κόμματος Ζωντανή Ιταλία, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση Ντράγκι.
«Το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να είναι προσβάσιμο δωρεάν για όλους. Τάσσομαι, όμως, υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για το σύνολο των πολιτών, διότι το 90% των ασθενών με covid, που εισάγονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, δεν έχει εμβολιαστεί», υπογράμμισε ο Ροζάτο.

Αυτά, ασχολίαστα ως συνήθως, από τον “υπεύθυνο υγείας” της χώρας που έκανε δώρο
το φασισμό στην ανθρωπότητα. Άμποτε με το καλό και εδώ.
Επειδή το συγκεκριμένο
γουρούνι επιλέγει να μην “ολοκληρώσει” τη σκέψη του, το κάνουμε εμείς, ώστε να μην αιωρούνται απορίες : όποιος 1. αρνείται να πραγματοποιήσει το “ασφαλές και αποτελεσματικό” εμβόλιο, και 2. δεν διαθέτει ένα μίνιμουμ 25.500 ευρώ που απαιτούνται για νοσήλια, μπορεί να πάει να ψοφήσει.
Ανθρωποι μηνύονται και “λιντσάρονται”, ο λογαριασμός τους στα social media κατεβαίνει κτλ. κτλ. για δηλώσεις που μπρoστά σ’ αυτήν εδώ είναι φυστίκια. Το ότι ο εν λόγω μπορεί να λέει τα παραπάνω όντας στο απυρόβλητο, είναι η
ευκρινέστερη περιγραφή του κόσμου στον οποίο ζούμε.

4
(Visited 79 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. Εmmanouel September 1, 2021 at 10:18 am

    Αν ειναι ετσι , εγω προτεινω τοτε οι ανεμβολιαστοι ν απαλλαγουν απ οποιοδηποτε φορο εκ μερους του κρατους.. Τι νοημα εχει να πληρωνεις φορους αν σου απαγορευεται να απολαμβανεις τις υπηρεσιες που παρεχονται απ την συμμετοχη σου ? Τελος παντων , ξυπνητζιδικο κι αυτο , αλλα σε βαζουν να σκεφτεσαι “ετσι” με τα καμωματα τους..
    Ερωτηση , στα αστικα μεσα μεταφορας (μετρο , τρολλευ , λεωφορεια ) για να μπει καποιος χρειαζεται αποδεικτικο εμβολιασμου η’ τεστ covid ?

    Reply
    1. Oannes September 1, 2021 at 10:44 am

      Προφανώς τίποτα απ’ τα δυο. Υποθέτω δηλ., γιατί μ’ αυτά τα όντα το “αυτονόητο” ως έννοια έχει καταλυθεί.

      Reply
    2. Oannes September 1, 2021 at 12:14 pm

      Πάντως η σκέψη περί άρνησης καταβολής των “οφειλόμενων” στο νεοναζιστικό κράτος φόρων δεν είναι ευκαταφρόνητη. Πολύς κόσμος την κάνει και καλό θα ήταν να την κάνουμε πιο συντονισμένα σε πλαίσιο ευρύτερου διαλόγου.

      Reply
  2. Εmmanouel September 1, 2021 at 10:26 am

    A , επισης δεν μας διευκρινισε ο Ιταλος , οι ανεμβολιαστοι θα μπορουν να νοσηλευονται στα νοσοκομεια για οποιαδηποτε αλλη παθηση εκτος απο covid , η’ θα “κοβονται” ( sic ) σε ολα ?!

    Reply
    1. Oannes September 1, 2021 at 12:10 pm

      Με δεδομένο ότι όλες οι ασθένειες στην εποχή μας δεν αποτελούν παρά μεταμορφώσεις του κορωνοιού, κατά την ίδια έννοια που όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, το μέτρο μάλλον θα είναι γενικής χρήσεως.

      Reply

Leave a Reply