ΝΤΙΜΠΕΪΤ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ

Λίγα τηλεοπτικά σόου είναι πιο απολαυστικά από ένα προεδρικό ντιμπέιτ. Είναι υποθέτω το momentum, απτό για όσους εμπλέκονται, το οποίο παράγει μια συνεχή ροή “ρεύματος”, την οποία προσωπικά δεν μπορώ να αγνοήσω.
Ο άλλος λόγος για την παρακολούθηση αφορά στα “δημοσιογραφικά” σχόλια που επακολουθούν. Γιατί ο μόνος τρόπος να αποτιμήσεις τον (σταθερά άθλιο) σχολιασμό των ΜΜΕ, είναι να έχεις
ιδίαν γνώσιν του γεγονότος.
Εδώ το ντιμπέιτ απ’ την πηγή του, ABC News (από 1:01) – η “αμεροληψία” ξεχειλίζει από τις ερωτήσεις (αποκλειστικά απ’ τη λίστα των κατηγοριών vs Trump), και απ’ τον τρόπο που γίνονται δεκτές οι απαντήσεις, με ξεδιάντροπο “fact checking”
αποκλειστικά για εκείνες του πρώην προέδρου.
Ως προς το σχολιασμό, η ανακούφιση για την αποφυγή κάποιας τεράστιας μπανανόφλουδας εκ μέρους της υποψήφιας, και η αποκάλυψη του ότι μπορεί να συντάξει προτάσεις με ρήμα-υποκείμενο-κατηγορούμενο (στην πραγματικότητα …να τις αποστηθίσει
*) έχει δημιουργήσει σύγχυση στα Δημοκρατικά μίντια, τα οποία μπερδεύουν τα παραπάνω με “νίκη της στα σημεία”. Αυτό ενώ η επικράτηση του DT είναι μη αμφισβητήσιμη, ακόμα και σε επίπεδο εντυπώσεων – για όσους έχουν όρεξη να παρακολουθήσουν πάντα.
Ως πρoς τα καθ’ημάς, ας μη μιλήσουμε για Σκάι, Αντένα και τ’ άλλα παιδιά… Ιδού η “εναλλακτική” φωνή της
Ναυτεμπορικής (link εδώ) και ο “μετά λόγου γνώσεως” σχολιασμός της. Για γερά νεύρα, ή απλώς για γέλια και για κλάματα.

* Είναι περίπου δεδομένο ότι οι ερωτήσεις είχαν δοθεί από πριν.

5
(Visited 35 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Leave a Reply