ΝΟΣΟΣ ‘X’ Ή ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ GODOT;

Τις προάλλες αναφερθήκαμε σε μια [όχι ακριβώς] περίεργη κινητοποίηση σεισμολόγων, ακόμα και μετριοπαθών ανάμεσά τους [βλ. εδώ], εντάσσοντάς την στο πλαίσιο μιας νεομαλθουσιανής ατζέντας, η οποία πρέπει να έχει γίνει ευδιάκριτη : καθήλωση του κόσμου σε κατάσταση μόνιμου σασπένς, μπαράζ “ειδήσεων” και ανακοινώσεων “ειδικών” περί επικείμενων εφιαλτικών κινδύνων, πάντοτε οικουμενικού βεληνεκούς, το οποίο δείχνει αλάνθαστα στην κατεύθυνση μιας παγκόσμιας συνεργασίας [ = διακυβέρνησης], για την αντιμετώπισή τους.
Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες …σχεδόν συνεργασίας δυο τομέων, με τον γιατρό να δανείζεται τα επικοινωνιακά μέσα του σεισμολόγου προς άγραν
υποβλητικότητας.
Καμαρώνουμε δημοσιογραφία και επιστημονικό λόγο [βίντεο, κάτω]. Ο κύριος Μαγιορκίνης είναι Πανεπιστημιακός, να μην ξεχνιόμαστε.

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθείς τι αφορά ο φόβος του κυρίου καθηγητή και των ομοίων του: οι “ειδικοί” φοβούνται ότι θα πάρει σάρκα και οστά ένα σενάριο που δημιούργησαν
οι ίδιοι. Ο οικουμενικά διαχεόμενος απ’ τα μίντια πανικός περί την “Νόσο Χ” αφορά σε μια ανύπαρκτη ασθένεια. Μια πανδημία που …μπορεί να υπάρξει, όπως και τόσες άλλες καταστροφές οι οποίες μπορεί να συμβούν κάθε στιγμή : από πτώση μετεωρίτη και ηλιακή έκλαμψη λευκού φωτός, μέχρι Δευτέρα Παρουσία.
Η απλή δική μας απορία : αν το “θεωρητικό σενάριο” ξεκίνησε το 2018,
προ Covid, γιατί δεν πρέπει να ησυχάσουμε για ένα διάστημα τουλάχιστον, αφού η επίρρωσή του προέκυψε ήδη;
Σ’ αυτό ο κύριος Μαγιορκίνης απαντά ανερυθρίαστα:
Ο Covid
…δεν ήταν δα και τίποτα σπουδαίο. Τα χειρότερα έρχονται.
Δεν μένει παρά να εξηγήσει το γιατί, “με μια από τις ελαφρές εκδόσεις παθογόνων” και με νεκρούς “με” και όχι “από” Covid, η οικονομική δραστηριότητα στην επιφάνεια του πλανήτη
διακόπηκε, η εκπαιδευτική το ίδιο, και οι άνθρωποι, μετά από μήνες μασκοφορίας και λοκντάουν, χωρίστηκαν σε ανεμβολίαστους – παρίες και εμβολιασμένους – προνομιούχους.
Ίσως πάλι [δεν το ξεκαθαρίζει] η αληθινή απάντηση είναι ότι, μετά τη μια πανδημία μπορεί κάλλιστα να προκύψει μια άλλη …κι ύστερα κι απ’ αυτήν μια άλλη …και μια άλλη …και μια άλλη.
Παρεμπιπτόντως, αυτό το “με” και όχι “από” Covid θα αποτελέσει, ελπίζω, κάποια στιγμή, αντικείμενο δικών και
παραδειγματικών τιμωριών. Αν υπάρχει Θεός δηλαδή.


5
(Visited 74 times, 1 visits today)

Leave a Reply