ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΠΟΘΕΩΣΗ

Το link για το site Μακελειό [εκεί έχει καταφύγει, είτε αρέσει είτε όχι, η εναλλακτική ενημέρωση] μου το έστειλε ο φίλος EMMANOUEL και είναι αυτό ΕΔΩ. Πρόκειται για concept συγκλονιστικό από κάθε άποψη : το βίντεο σε σπρώχνει στις άναρθρες κραυγές, βγάζοντας από μέσα σου κάθε διάθεση για σκέψη. Κι αυτό ισχύει όχι μόνο για εκείνους που …αγκαλιάζουν το μήνυμα, αλλά και για τους “αρνητές” του…
Εννοείται ότι η σύλληψη του ad δεν είναι σουρεαλιστική όσο φαίνεται : [πρώτον] η
παρακολούθηση του “πολίτη” μέσω της smart TV [ή του κινητού] είναι τεχνικά εφικτή και προφανώς ισχύει.
Και βέβαια [δεύτερον] η αποδοχή των μέτρων από την λοβοτομημένη πλειοψηφία, με τον νεανικό ενθουσιασμό ως αιχμή του δόρατος, είναι το υπερόπλο της Commission και της …UEFA.
Με μια “λεπτομέρεια” : Οι οχλοκρατικές εκδηλώσεις, τον
γλαφυρό συμβολισμό των οποίων βλέπουμε στο βίντεο, δεν θα αφορούν σε αποθεωτικές ιαχές και χειροκρότημα. Αλλά στο λιντσάρισμα του μη συμμορφούμενου, με συνοπτικές διαδικασίες.
Το είδαμε με την fake πανδημία, τις μάσκες και τα “mRNA εμβόλια”.
Καλό θα είναι να προετοιμαζόμαστε για το real deal : στη μάχη για τη “σωτηρία του πλανήτη” θα είμαστε οι παράπλευρες απώλειες.


4
(Visited 153 times, 1 visits today)

Discover more from OANNES

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

14 Comments

  1. stcigar November 8, 2022 at 10:18 am

    Βασικά το σκηνικό δεν είναι καθόλου σουρεαλιστικό από τεχνικής απόψεως. Η παρακολούθηση της λειτουργίας οικιακών και μη συσκευών είναι απολύτως εφικτή εξ οιασδήποτε αποστάσεως μέσω του Internet of Things καθώς και η σχετική τους ρύθμιση χωρίς “χειροκίνητη” ανθρώπινη παρέμβαση. Το σουρεαλιστικό στοιχείο αφορά στην παρακολούθηση ανθρώπινων όντων, η οποία θα είναι από ένα σημείο και μετά προαιρετική και συμβολικής περισσότερο σημασίας. Ποιος θα ενδιαφέρεται για μερικούς άχρηστους ηλίθιους όταν όλα τα υπόλοιπα θα λειτουργούν ρολόι?

    Reply
    1. Oannes November 8, 2022 at 11:24 am

      Πράγματι. Βέβαια η “συμβολική σημασία” που λες μεταφράζεται τελικά στο μυαλό του human labrat σε “ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται”.
      Μια παράμετρος που με είχε σοκάρει προ δεκαπενταετίας σε ένα βιβλίο για τα “έξυπνα σπίτια”, ήταν η περί on line διοχέτευσης των βιομετρικών στοιχείων του “πολίτη” [αντλημένων από αισθητήρες] κατευθείαν στην τράπεζα υγειονομικών δεδομένων και …άμεσης ενημέρωσής του για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κανει. Του στιλ “έβηξες …γρήγορα στο νοσοκομείο”.

      Reply
      1. stcigar November 8, 2022 at 12:04 pm

        Κατά τη γνώμη μου το στάδιο της “παρακολούθησης” θα είναι απλώς μεταβατικό, αφού από ένα σημείο και μετά θα στερείται νοήματος. Για να το θέσω κυνικά – όπως το βλέπουν με άλλα λόγια οι κυρίαρχες ελίτ – οι πληθυσμοί της Ευρώπης και της Αμερικής αποτελούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάρος, ενώ η συμπεριφορά τους προκαλεί στην καλύτερη περίπτωση περιφρόνηση. Ποιος ακριβώς χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους και γιατί; Μέσα σε δυόμισι μόλις χρόνια μετατράπηκαν χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια σε πρόβατα που συναγωνίζονται ποιο θα πρωτοπηδήξει στο γκρεμό. Το μόνο που απαιτείται για την “επιβίωση του ανθρώπινου πολιτισμού” είναι μια μικροσκοπική ελίτ που θα υπηρετείται από εξελιγμένες μηχανές, από μια υψηλά εξειδικευμένη κατηγορία τεχνικών και από ένα υπόλοιπο νεαρών αμόρφωτων δούλων. Όσο για τις “πολιτιστικές” τους ανάγκες, αυτές θα καλύπτονται από την ποικιλοτρόπως καταγεγραμμένη παγκόσμια πνευματική παράδοση και με το παραπάνω. Να τους λείψουν τα όψιμα δείγματα της LGBTQ+ πνευματικής παραγωγής το βλέπω κομμάτι δύσκολο, αν και σαν άνθρωποι κι αυτοί θα αισθάνονται σίγουρα καμιά φορά την ανάγκη να ξεσκάσουν.

        Reply
        1. Oannes November 8, 2022 at 1:29 pm

          Αυτό που λες έχει ως προυπόθεση ότι η συγκεκριμένη ελίτ διαθέτει ένα μορφωτικό επίπεδο βάσει του οποίου δικαιούται (δια) να αντιμετωπίζει τον “μέσο άνθρωπο” με τέτοιο τρόπο. Όμως το διανοητικό επίπεδο αυτής της ελίτ ορίζεται από εκείνο διαφόρων γκουρού της τύπου Jobs, Kurzweil και Harari. Το ότι ο “μέσος άνθρωπος” είναι αθώος και ανυπεράσπιστος μπροστά στην προπαγάνδα τους, δεν με κάνει προσωπικά να τον περιφρονώ / απεχθάνομαι.
          Τα εν λόγω ερπετοειδή θα μπορούσαν μια χαρά να κοροϊδέψουν, πχ. …εμάς στην ηλικία των 10-12. Δεν θα παύαμε να είμαστε πιο έξυπνοι και πιο άξιοι να ζούμε απ’ αυτούς.

          Reply
          1. stcigar November 8, 2022 at 1:58 pm

            Το θέμα δεν είναι τόσο τι θα έπρεπε να γίνει με βάση τα δικά μας κριτήρια, όσο τι προβλέπεται να γίνει με βάση τη λογική της ίδιας της κατάστασης και ανεξαρτήτως του ποιού των δρώντων υποκειμένων. Κι ο Elon μας έλεγε ότι στο μέλλον θα δουλεύουν οι μηχανές κι εμείς θα καθόμαστε, αλλά με την πρώτη ευκαιρία ξεκίνησε τις απολύσεις. Αν οι επιφανείς εκπρόσωποι της ελίτ πάντως αποτελούν στην πλειοψηφία τους βιτρίνα, πολύ περισσότερο μπορεί να πει κανείς το ίδιο και για τους “πνευματικούς” τους αντιπροσώπους. Όχι δηλαδή ότι και οι “πραγματικά” μορφωμένοι δεν δικαίωσαν περισσότερο από τον καθένα το τελευταίο διάστημα τη θέση τους ως αντικείμενα περιφρόνησης. Αυτοί που κινούν στο μέτρο του δυνατού τα νήματα, είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή να θέσουν στον εαυτό τους το ερώτημα “τι ακριβώς τους χρειαζόμαστε όλους αυτούς” όχι μόνο για τους άμεσα υφισταμένους των, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Μη σου πω κιόλας ότι κατά πάσα πιθανότητα το έχουν ήδη απαντήσει.

            Reply
            1. Oannes November 8, 2022 at 2:49 pm

              Μ’ αυτά συμφωνώ απολύτως. Απλώς είχα την αίσθηση στο προηγούμενο σχόλιο ότι ένα μέρος του εαυτού σου συμμερίζεται την περιφρόνηση των ελίτ προς τον άνθρωπο που …έχουν αποφασίσει / απαντήσει [λες και …νοείται καν τέτοιο ερώτημα] ότι δεν τον χρειάζονται.
              Την αίσθηση φυσικά την είχα κρίνοντας εξ ιδίων. Αλλά όσο και αν γίνομαι ώρες – ώρες έξαλλος με τον κυρ-μαλάκα που οδηγεί μόνος του με τη μάσκα στη μούρη, προσπαθώ να θυμάμαι ότι δεν φταίει αυτός για τη βλακεία του αλλά οι “έξυπνοι” που την εκμεταλλεύονται. Δύσκολο να το θυμάται κανείς, αλλά όχι και ακατόρθωτο.

              Reply
              1. stcigar November 8, 2022 at 3:35 pm

                Βασικά η απέχθεια/περιφρόνηση αποτελεί πολυτέλεια των κυριάρχων, σε μας τους πληβείους αρμόζει περισσότερο η αγανάκτηση/απογοήτευση, αναπόφευκτη βέβαια κι αυτή όταν αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους ως κάτι περισσότερο από ζώα ή μηχανές. Μία φορά όλη κι όλη στη ζωή μου αποπειράθηκα να εξομολογηθώ – στο στρατό μπας και γλιτώσω κάποιες πρωινές αγγαρείες – αλλά η συζήτηση εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά σε σχέση με αυτό που περίμενε ο νεαρός ιερέας και σε σχέση με αυτό που περίμενα ο ίδιος. Έμεινε όμως καρφωμένη στο μυαλό μου η επαναλαμβανόμενη θέση του ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να σωθεί από μόνος του και ότι αυτό ισχύει για όλους. Μέχρι τότε πάντως ένα exile on main street αλά Μπάρετ μου φαίνεται όλο και συνετότερη επιλογή..

                Reply
                1. Oannes November 8, 2022 at 5:23 pm

                  Το ότι ισχύει το περί πολυτέλειας, εννοείται. Παίζει όμως κάπου-κάπου και εκείνο που έχει γράψει ο Καρούζος : “είμαι θεόθεν αριστοκράτης”.😊

                  Reply
  2. EMMANOUEL November 9, 2022 at 10:32 am

    Η τεραστια πλακα ειναι οτι ολος ο πλανητης ετοιμαζεται για το πιο ενεργοβορο Μουντιαλ ολων των εποχων στο δημοκρατικοτατο ..Καταρ ! Απ τους μεγαλυτερους μαλιστα παραγωγους φυσικου αεριου , το οποιο θελουμε να το σταματησουμε σαν καυσιμο , αλλα τωρα μας κανει αν προερχεται απ το Καταρ ,ενω το Ρωσσικο ειναι “αυταρχικο” και δεν μας κανει ! Με δεν ξερω ποσες χιλιαδες νεκρους εργατες/ μεταναστες απο τις γυρω χωρες Ασιας- Αφρικης στην κατασκευη των γηπεδων κλπ.. Κατα τ αλλα οι διαφορες FIFA και UEFA μονιμως διατυμπανιζουν τον “ανενδοτο” κατα του ρατσισμου , βαζουνε σημαιακια της Ουκρανιας στην οθονη εκει που δειχνει το σκορ , και τωρα τους καιει το κλιμα !
    Παρ ολ αυτα ομως , κι επειδη κανεις δεν μπορει να ξεφυγει απ την παιδικη του ηλικια (ειμαι απο ποδοσφαιρικη οικογενεια γαρ ..) , θα παρακολουθησω σαν χανος γι αλλη μια φορα ., χε χε

    Reply
    1. Oannes November 9, 2022 at 11:31 am

      Εγώ να σε πω την αλήθεια, έχων υπάρξει παραδοσιακός Βάζελος [μια απο τις ευχάριστες αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας είναι οι ιαχές από τη Λεωφόρο, λιγότερο από ένα χλμ. απ’ το πατρικό μου σπίτι] και καλύψει εργατοώρες στα γήπεδα …από τα middle ’90s και μετά το έκοψα μαχαίρι. Σιγά-σιγά ατόνησε και η διάθεσή μου για τηλεοπτικές μεταδόσεις. Τώρα, με το που βλέπω το trailer με τις ίδιες πάντα, τελετουργικά επαναλαμβανόμενες εικόνες [το παιχτάκι που σκοράρει, οι υψωμένες γροθίτσες του και των άλλων που πανηγυρίζουν, το εν εξάλλω πλήθος στην κερκίδα, και δώστου ξανά φτου κι απ’ την αρχή τα ίδια με εναλλασσόμενους πρωταγωνιστές] τρελλλαίνομαι μιλάμε.
      Εννοείται ότι ως προς το Μουντιάλ, όλο και κάτι βλέπουμε πάντα for the fuck of it. Αλλά τη πάλαι ποτέ “μέθεξη” την έχω χάσει.
      Πολύ σωστό αυτό που λες για το Κατάρ. Την ίδια και μεγαλύτερη πλάκα την έχει η ίδια η Δύση, η οποία έχει εμπλακεί [εχοντάς τον η ίδια προκαλέσει] σε πόλεμο διαρκείας, ο προφανώς διεξάγεται με …ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και η οποία μας ζαλίζει τ’ αρχίδια με το πότε θα πλενόμαστε μη και πάθει ο πλανήτης.

      Reply
      1. stcigar November 9, 2022 at 11:59 am

        Κάπου ένα χιλιόμετρο από τη Λεωφόρο έμενα κι εγώ για ένα διάστημα (circa 2000) στους Αμπελόκηπους. Δεν πιστεύω το πατρικό σου να βρισκόταν πίσω από το σημερινό Εφετείο..

        Reply
        1. Oannes November 9, 2022 at 12:24 pm

          Όχι, ήταν κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου αλλά προς τα κάτω, προς Κηφισίας.

          Reply
          1. stcigar November 9, 2022 at 12:34 pm

            Ουφφ.. Ησύχασα. Είχε τρομάξει το μάτι μου με όλες αυτές τις συμπτώσεις!!😁😇

            Reply
            1. Oannes November 9, 2022 at 1:49 pm

              Εμένα έχει τόσο τρομάξει που δεν ξετρομάζει πλέον με τίποτα. Νόμος δεν είναι [υπάρχουν εξαιρέσεις] είναι όμως σχεδόν κανόνας : οι “συμπτώσεις” είναι πράγματα πολύ πιο μυστηριώδη απ’ ότι φαίνονται.

              Reply

Leave a Reply