ΠΑΓΩΝΗ : ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ …ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

Αυτό που εντυπωσιάζει εμένα δεν είναι αυτό που επισημαίνει ο συμπαθής κύριος Δαμιανίδης, αλλά εκείνο που αφήνει ασχολίαστο : τι ισχυρίζεται η διαπρεπής επιστήμων ; ότι εκείνος, εγώ, ας πούμε, που δεν έχει κάνει κανένα απ’ τα εμβόλια, και θέλει [λέμε τώρα…] να κάνει το επικαιροποιημένο, πρέπει πρώτα να κάνει όοοοολα τα προηγούμενα, τα οποία το επικαιροποιημένο [προκύπτει εκ του …ονόματός του] έχει αντικαταστήσει ως ανεπίκαιρα, και μετά από xψ μήνες, να κάνει και αυτό, όταν πιθανώς θα έχει καταστεί ανεπίκαιρο το ίδιο.
Βρισκόμαστε ενώπιον φαινομένου αβυσσαλέας βλακείας και άγνοιας; ή μήπως [υπάρχει περίπτωση να] είναι όπως τα λέει;

2
(Visited 113 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar August 8, 2022 at 11:01 am

    Αναρωτιόμουν κι εγώ τις προάλλες τι θα γίνει με όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο και προς μεγάλη μου έκπληξη κατέληξα με βάση τη δική τους λογική στο ίδιο συμπέρασμα. Ο λόγος δεν είναι φυσικά ιατρικός – ποτέ δεν ήταν – αλλά καθαρά τυπικός. Πρέπει δηλαδή να διατηρήσουν το νομικό πλαίσιο υποχρεωτικότητας που τόσο κόπο έκαναν για να επιβάλλουν, αλλιώς είναι σα να παραδέχονται ότι όλα έγιναν απλώς για το φαίνεσθαι. Πάντως τη συγκεκριμένη κυβέρνηση την έχω απορρίψει άπαξ διά παντός γιαυτό και μόνο το ζήτημα. Όποιος κι αν βγει στις επόμενες εκλογές, το πολύ πολύ να κάνει τα ίδια, ενώ υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μη θεωρεί την αστυνόμευση πανάκεια διά πάσα νόσο και πάσα μαλακία.

    Reply
    1. Oannes August 8, 2022 at 11:22 am

      Δηλαδή συγνώμη, …θα απαγορεύσουν στον επιθυμούντα να “προστατευτεί” από την επίκαιρον νόσον / μαλακίαν, κάνοντας το επικαιροποιημένο, εφόσον δεν έχει κάνει πρώτα τα εμβόλια λόγω της ανεπάρκειας των οποίων κατ’ αρχήν το επικαιροποιημένο προέκυψε;
      Γιατι ακόμα και στο state of things που επικρατεί σήμερα, ειλικρινά δεν μπορώ να δω πώς θα το περάσουν αυτό. Αν δηλ. το καταφέρουν, βλέπω να παύω να ασχολούμαι με ο,τιδήποτε και να παίρνω τα βουνά. Να τελειώνουμε δηλαδή.

      Reply
      1. stcigar August 8, 2022 at 11:36 am

        Καλά τώρα ψάχνεις λογική στο φρενοκομείο. Ας ελπίσουμε ότι τελικά θα κάνουν το “αυτονόητο”, αν μη τι άλλο γιατί έχουν σοβαρότερα προβλήματα νασχοληθούν. Η γυναίκα μου πάντως που γλύτωσε στο παρατρίχα την τρίτη και φαρμακερή (κόλλησε από μένα τελείως ασυμπτωματικά λίγο πριν την ημερομηνία λήξης της δεύτερης) αποφάσισε να μην την κάνει από Σεπτέμβριο που λήγει το πιστοποιητικό νόσησης, κατόπιν και δικής μου προτροπής μετά το τρίμηνο αλλεπάλληλων ιώσεων και χρονιζόντων συμπτωμάτων. Θα κόψουμε τις.. πολυτέλειες και θα τα δίνουμε σε ράπιντ μέχρι νεωτέρας. Φαντάζομαι ότι μετά την εμφάνιση του “επικαιροποιημένου” θα λήξει και το δικό μου πιστοποιητικό και θα χρειαστεί τελικά να το ξανακάνω. Η κουνιάδα μου παρεμπιπτόντως με τον άντρα της που επιμένουν ανεμβολίαστοι, έδωσαν πέρυσι πάνω από χιλιάρικο σε τεστ και μαλακίες, άσε δε το ξεροστάλιασμα με τις ουρές έξω από τα φαρμακεία.

        Reply
        1. Oannes August 8, 2022 at 12:11 pm

          Εμείς, ομολογώ το κρίμα μου, δεν χρειάζεται να κυκλοφορούμε πέρα από κάνα σουπερμάρκετ, καθότι ό,τι κάνουμε το κάνουμε απ’ το σπίτι. Ως εκ τούτου εγώ ειδικά δεν έχω κάνει ούτε ένα γαμημένο τεστ – η Μαρίνα ως κυκλοφορούσα περισσότερο έχει κάνει κάμποσα.
          Εντάξει δεν ψάχνω για λογική, αλλά τούτοι δω δεν ενδιαφέρονται για τα στοιχειώδη προσχήματα. Θέλω να πω, ποιος είναι αυτός που θα ακούσει αυτό το πράγμα και δε θα φρίξει ας πούμε.

          Reply
          1. stcigar August 8, 2022 at 12:34 pm

            Δεδομένου ότι το ποσοστό των ενήλικων τουλάχιστον ανεμβολίαστων είναι πλέον μικρό, δε νομίζω να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη γνώμη τους, πόσο μάλλον που μου δίνουν επίσης την εντύπωση ότι δεν πολυκαίγονται να ξαναβγούν στις προσεχείς εκλογές. Αργά ή γρήγορα βέβαια όλοι “ανεμβολίαστοι” καταλήγουν..

            Reply
  2. stcigar August 9, 2022 at 3:58 pm

    Τελικά το άλλαξαν το σύστημα υπολογισμού! Αν κατάλαβα καλά, θα λέμε από δω και πέρα ότι πέθανε από κορωνοϊό μόνο εκείνος που εμφάνισε πνευμονία, για την οποία μάλιστα δεν ακολούθησε λέει θεραπευτική αγωγή (!?) Πρόκειται ασφαλώς για τη στενότερη δυνατή έννοια “θανάτου από κορωνοϊό”, η οποία ως διά μαγείας θα μειώσει δραστικά τα – με βάσανα και κόπους! – παραφουσκωμένα νούμερα των προηγούμενων ετών. Σκοπός τους τότε ήταν η κατατρομοκράτηση, τώρα είναι ο εφυσηχασμός. Να δούμε μόνο τι δικαιολογία θα βρουν σε περίπτωση που τα νούμερα “θανάτου από” ξεπεράσουν κάποια στιγμή το νούμερα “θανάτου με”.. Ισως αποφασίσουν τελικά να καταργήσουν και κείνα τα ηλίθια τεστ, να γλιτώσουμε τουλάχιστον κανά φράγκο κι εμείς οι πτωχοί!

    Reply
    1. Oannes August 9, 2022 at 5:34 pm

      Πιστεύω ότι έχεις δίκιο 100%. Όπως [πιστεύω επίσης] και ότι το άλφα και το ωμέγα, και όλα τα ενδιάμσεσα γράμματα, είναι η καλή διατροφή / φυσική κατάσταση και …συγκεκριμένα supplements μετά τα πενήντα. Κι άσε τους καραγκιόζηδες να λένε : μήνες τώρα έλεγα στη Μ. ότι όπου νά ‘ναι θα άρχιζαν να εμφανίζονται “μελέτες” για τα “υπερεκτιμημένα” οφέλη της βιταμίνης D και ότι θ’ αρχίσουν σιγά-σιγά να τη βγάζουν άχρηστη.
      Ε λοιπόν, αρχίσανε! “μελέτες” δημοσιευμένες σε “ξένα επιστημονικά περιοδικά” και αναδημοσιευμένες σε διάφορα in.gr και Protagon.
      Αν δε βαριόμουνα, κι αν είχε νόημα, θα ανέβαζα κάποιες για πλάκα.

      Reply

Leave a Reply