ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ

Η διαφορά, υποθέτω, ανάμεσα σ’ αυτό και άλλα sites, αφορά στο ότι εδώ καταβάλλεται μια προσπάθεια, άσχετα πόσο πετυχημένη, ανάλυσης και σχολιασμού γεγονότων / κειμένων, αντί της απλής μεταφοράς τους.
Τούτων δοθέντων, κείμενα αυτοσχολιαζόμενα δεν πρέπει να σχολιάζονται. Όπως το παρακάτω.
Ένα copypaste [μια φορά στις τόσες] αρκεί – αφήνεις την κακοήθεια της βλακείας να λάμψει ανεμπόδιστη.
Το κείμενο είναι παρμένο από πού αλλού, το
in.gr :

Με τον φόβο των μεταλλάξεων του κοροναϊού, άγονται και φέρονται οι επιστήμονες, οι οποίοι παρά τα χρόνια που περνούν, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αποκωδικοποιήσουν το στέλεχος αυτό που έχει προκαλέσει εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως.
Ειδικά για την μετάλλαξη Όμικρον η οποία αποδεικνύεται μέχρι στιγμής και η πιο μεταδοτική, όπως προκύπτει από την ραγδαία εξάπλωσή της, οι επιστήμονες ακόμη ψάχνουν την προέλευσή της. 
Την ίδια ώρα όλη η επιστημονική κοινότητα ασχολείται, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, με το ενδεχόμενο μιας ακόμη μετάλλαξης, την οποία κάποιοι αναμένουν σύντομα, κάποιοι άλλοι μέσα στο έτος που διανύουμε, ενώ όλοι συμφωνούν  σε ένα. Στο στο ότι -μάλλον- θα είναι ανησυχητική.
Ακριβώς γι αυτούς τους λόγους επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και  ότι οι μάσκες ως μέσο προστασίας θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό ακόμη.
Ειδικότερα, τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν και άλλα πανδημικά κύματα εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Ωστόσο, επισήμανε ότι το ζήτημα είναι πόσο μεγάλα και θανατηφόρα θα είναι, γεγονός που δεν μπορεί να προβλεφθεί.
Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι οι σκληροί δείκτες δε θα είναι για πολύ καιρό ακόμα σε υψηλά επίπεδα, εξηγώντας ότι η αποκλιμάκωση είναι δεδομένη, καθώς τόσο τα κρούσματα όσο και οι εισαγωγές έχουν υποχωρήσει. «Αυτό δε σημαίνει ότι ήρθε το τέλος της πανδημίας», υπογράμμισε.
Ερωτηθείς αν θα γίνουν φέτος τις Απόκριες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, δε φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σημειώνοντας ότι «ένα καρναβάλι προφανώς θα προκαλέσει συνωστισμό ανθρώπων. Ο συνωστισμός θα φέρει κρούσματα, αυτά θα φέρουν νόσο και επομένως και βαριά περιστατικά». Όπως είπε, υπάρχει μια πολιτική απόφαση σε όλη την Ευρώπη να σταματήσουν οι περιορισμοί όσο είναι δυνατόν, ωστόσο αυτό ενέχει έναν υγειονομικό κίνδυνο.
Για το Πάσχα, εκτίμησε ότι «φέτος θα καταφέρουμε να πάμε στο χωριό» και συμπλήρωσε ότι και το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο, δεδομένου ότι ανοσοποίηση του πληθυσμού είναι πολύ καλύτερη
και υπάρχουν φάρμακα, ωστόσο τόνισε ότι δε θα πετάξουμε τις μάσκες. «Οι μάσκες θα είναι για αρκετό καιρό μαζί μας», κατέληξε.
Στο ίδιο μήκος κύματος, η περιφερειακή διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επισημαίνει πως μπορεί να εξελίσσονται εν αγνοία μας νέες παραλλαγές κάπουΣε μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση -δεδομένου ότι ακόμη δεν έχουμε «ξεμπερδέψει» με τις μεταλλάξεις Όμικρον και Δέλτα και επιστήμονες σε πολλές χώρες εκφράζουν αντιρρήσεις για τη χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας- προχώρησε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε αφήνει «παράθυρο» για μία ακόμη μετάλλαξη που ενδεχομένως να προκαλέσει ανησυχία μέσα στο 2022.
«Στο τέλος του 2020 είδαμε την έλευση τριών σημαντικών παραλλαγών ανησυχίας, Άλφα, Βήτα και Γάμμα, ενώ στο 2021 είδαμε την έλευση της Δέλτα και της Όμικρον. Είναι λοιπόν αναμενόμενο να περιμένουμε τουλάχιστον ακόμα μία μετάλλαξη ανησυχίας μέσα στο 2022» λέει στην ιστοσελίδα Reader.gr.
Ερωτηθείς πότε θα κάνει την εμφάνισή της αυτή η μετάλλαξη, δεν μπορεί να κάνει κάποια ακριβή πρόβλεψη, ωστόσο εφιστά την προσοχή σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
«Το χρονικό σημείο αυτής της εμφάνισης είναι εξαιρετικά δύσκολο να το προβλέψουμε. Προς το παρόν φαίνεται ότι ο Δεκέμβριος είναι ο πιο «καυτός» μήνας, καθότι η Άλφα, η Βήτα, η Γάμμα και η Όμικρον παρουσιάστηκαν εκείνη τη χρονική στιγμή. Η Δέλτα παρουσιάστηκε πέρυσι τον Μάρτιο με Απρίλιο, οπότε είναι το δεύτερο πιθανό χρονικό σημείο εμφάνισης μιας νέας παραλλαγής» τονίζει.

Να θυμίσω απλώς ότι …το ότι οι μάσκες ήρθαν για να μείνουν, είναι κάτι που επαναλαμβάνεται από εδώ, μονότονα απ’ το ξεκίνημα “πανδημίας” –
δυό χρόνια τώρα.
Ως προς το φαινόμενο των
zombie cyborgs στα οποία μετατρέπεται ο πληθυσμός – μιλάω για όσους “επιλέγουν” να κινούνται σε πάρκα, πλατείες και άδειους δρόμους φορώντας μάσκα, η μόνη αναφορά των λαλίστατων κατά τ’ άλλα “ειδικών” αφορά σε κάποιες κομψές αποστροφές, όπως “το να κυκλοφορεί κανείς με μάσκα σε ένα άδειο δρόμο δεν είναι ό,τι πιο έξυπνο…”
Ως εκ τούτου, η γιορτή της Αποκριάς μπορεί και να καταργηθεί διά παντός, μια και, πλέον,
Everyday is Halloween, προς επίρρωση του τίτλου των Ministry.
Να σημειώσω τέλος ότι, χτες βράδυ, ο Νούμερο Ένα ανεκδιήγητος των Ελλήνων δημοσιογράφων,
Πάνος Παναγιωτόπουλος [Contra, 21:00], αποκάλυψε …σχέδιο, το οποίο προωθείται από μερίδα ειδικών και κυβερνητικών παραγόντων, στο πλαίσιο του οποίου θα ανακοινώνονται μόνο οι βαριές νοσήσεις από covid και όχι …όλα τα “κρούσματα”, όπως γινόταν μέχρι τώρα. “Αυτό”, θα πει ο ΠΠ “με σκοπό μια εικονική επιστροφή στην δήθεν κανονικότητα”, προσθέτοντας : “πρόκειται για ένα άθλιο, ολοκληρωτικού τύπου σχέδιο, που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού, και που ελπίζουμε ότι ο πρωθυπουργός θα αρνηθεί να υιοθετήσει”. Προειδοποίησε ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις…

3
(Visited 84 times, 1 visits today)

10 Comments

  1. Timothy Price February 8, 2022 at 6:09 pm

    Everyday is Halloween. Is there really a mask bar? How sick (not cool sick) is that?

    Reply
  2. stcigar February 9, 2022 at 5:11 pm

    Το ξέρω, ακούγεται κάπως, αλλά τουλάχιστον ο ΠΠ είναι συνεπής μέσα στην τρομολαγνεία του. Οι άλλοι στο μόνο που είναι συνεπείς είναι το ασύστολο ψέμα προς πάσα κατεύθυνση και ανεξαρτήτως περιεχομένου.

    Reply
    1. Oannes February 9, 2022 at 5:27 pm

      Εννοείται ότι μέσα από μια λεπτεπίλεπτη διαδικασία αξιολόγησης θα μπορούσε να βγει καλύτερος απο κάποιους. Τέτοια συνέπεια πάντως να μου λείπει…

      Reply
    2. Oannes February 9, 2022 at 6:03 pm

      Ο φερ’ειπείν Ευαγγελάτος, είναι αν όχι τίποτα άλλο …ο εαυτός του. Είναι σαν να στο λέει κατάμουτρα, “αυτός είμαι, ένα human trash, ένας ανθυπολούμπεν”. Ο άλλος είναι καβαλημένος και σε ένα καλάμι 15 χιλιόμετρα. Και που ειναι και μαχόμενος δημοσιογράφος, και που είναι και μαχόμενος δικηγόρος, και που έχει χρηματίσει και υπουργός άμυνας δεν ξέρω τι σκατά έχει χρηματίσει, κοκ.

      Reply
      1. stcigar February 9, 2022 at 8:35 pm

        Καλά και μόνο η φάτσα του ΠΠ αρκεί για να τον κάνει να σου καθίσει μια για πάντα στο λαιμό. Αλλά το θέμα εδώ δεν είναι ο Παναγιωτόπουλος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, όπως τα χαλασμένα ρολόγια που κάποια στιγμή πετυχαίνουν την ώρα με απόλυτη ακρίβεια (η κλασική παρομοίωση για τους κομμουνιστές) έτσι και αυτός μέσα στο κόλλημά του βρίσκεται πιο κοντά στην αλήθεια τη συγκεκριμένη στιγμή σε σχέση με την επίσημη κυβερνητική προπαγάνδα. Υπάρχει όντως πρόβλημα και κανένας δε φαίνεται να συνειδητοποιεί την πηγή του. Άλλοι καταφεύγουν στη δοκιμασμένη τρομολαγνεία και άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα ή προσπαθούν με κάθε τρόπο να το συγκαλύψουν. Φέτος είναι η πρώτη φορά που πέθαναν μαζικά μεσήλικες – από ή με κορωνοϊό δεν έχει πια ιδιαίτερη σημασία – και σποραδικά παιδιά, έγκυες και.. γύφτοι. Δεν πρόκειται πλέον για φανταστική πανδημία ετοιμοθάνατων γερόντων. Το γεγονός ότι κανένας δεν δείχνει διατεθειμένος να το πιστέψει, μιλάει κατά τη γνώμη μου από μόνο του. Αν σταματήσει εδώ και τώρα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – που ευτυχώς βρίσκεται σε ύφεση – τότε υπάρχουν ακόμα ελπίδες να έρθει ο ιός κάποια στιγμή στα ίσια του. Αν όμως ακολουθήσει νέα φουρνιά ισχυρότερων εμβολίων.. ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

        Reply
        1. Oannes February 9, 2022 at 9:52 pm

          …σωθήτω δίνοντας τον πούλο στα γαμημένα εμβόλια!
          Το Novavax για το οποίο διάβασα δεν φαίνεται να ανήκει σε νέα φουρνιά ισχυρότερων εμβολίων – υποτίθεται ότι είναι παλιάς τεχνολογίας, τύπου γρίπης κλπ. Δεδομένου ότι σε κάποιες περιπτώσεις εμβόλιο γρίπης έχουμε κάνει, δεν αποκλείω έτσι και στενέψουν τυχόν τα πράγματα να το σκεφτούμε ως plan b. Το τελευταίο που μας χρειάζεται είναι να πληρώνουμε και πρόστιμο απο πάνω στους μπουρδελιάρηδες.

          Reply
          1. stcigar February 9, 2022 at 10:11 pm

            Μην το συζητάς, κι εγώ σκεφτόμουνα να μείνω μετά τη λήξη του πιστοποιητικού “ανεμβολίαστος” για ένα διάστημα.. μέχρι που κοίταξα το πορτοφόλι. Άσε που ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει περισσότερο από τις ισχυρές μεταλλάξεις των εμβολιασμένων, χωρίς να συμβαίνει στον ίδιο βαθμό και το αντίστροφο. Μιλάμε για φαύλο κύκλο με τα όλα του!🥴

            Reply
            1. Oannes February 9, 2022 at 10:28 pm

              Εντωμεταξύ, αντίξοες συνθήκες [όχι υγείας] με εμποδίζουν να ασχοληθώ όσο θα ήθελα με τα του blog. Αυτό …με το που ξεκίνησα το anti-war tribute. Ελπίζω να στανιάρει το πράμα σύντομα.

              Reply
              1. stcigar February 9, 2022 at 10:46 pm

                Take it easy, κι εγώ τα ίδια και χειρότερα. Υπόψιν ότι ένα τεράστιο ποσοστό των συνολικών σχολίων μου εδώ έχει γραφεί κυριολεκτικά στο πόδι. Take your time and keep calm!!

                Reply
                1. Oannes February 9, 2022 at 10:49 pm

                  Το τελευταίο περί ποδιού ουδόλως διακρίνεται. Κι εσύ το ίδιο!

                  Reply

Leave a Reply