ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Τηλεοπτικός διάλογος δημοσιογράφων με καθηγητή ιατρικής.
Δημοσιογράφος 1: ωστόσο κύριε …, εδώ και ένα μεγάλο διάστημα πλέον λαμβάνονται μέτρα, και όλο και περισσότερα μέτρα, σε διάφορες περιοχές. Τώρα έρχονται αυξημένοι περιορισμοί και στην περιοχή της Αττικής. Εσείς βλέπετε ότι θα περιοριστούν τα κρούσματα; γιατί κάθε φορά που παίρνετε αυτά τα μέτρα, δεν βλέπουμε να περιορίζονται.
Ατάραχος ο επιστήμων [η λέξη “κωλοπετσωμένος” σου έρχεται στο μυαλό, αλλά από σεβασμό στην ηλικία και τους τίτλους του, την απωθείς] έχει την απάντηση έτοιμη στο τσεπάκι: ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ποια θα ήταν η κατάσταση αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα. Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα μπορεί να είχαμε και χιλιάδες κρούσματα αυτή τη στιγμή. Ίσως αυτό που έχουμε τώρα να μπορεί να θεωρηθεί εντός εισαγωγικών και επιτυχία.
Δημοσιογράφος 2: βρισκόμαστε στην παρούσα φάση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας όπως λέγεται εδώ και πολλούς μήνες; σας ρωτάω επειδή έρχεται χειμώνας και ο κόσμος σκέφτεται πώς θα φτάσουμε στον Νοέμβριο…
Επιστήμων: είναι σαφές ότι αρχίζουνε τα δύσκολα, βλέπουμε και σε άλλα μέρη του πλανήτη τι γίνεται, συνεπώς είναι πάρα πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε τι πρέπει να κάνει ο καθένας από μας.
Δημοσιογράφος 1: έχουμε όμως και το θέμα των σχολείων κύριε καθηγητά. Υπάρχουν ανησυχίες από τους γονείς, πολλά κρούσματα έχουν εμφανιστεί...
Επιστημων: τα σχολεία είναι το μεγάλο στοίχημα. Παίζουν και ένα …εκπαιδευτικό ρόλο. Οι ιώσεις, όπως έχουμε δει τα τελευταία 20 χρόνια, θα μας συνοδεύουν για πάντα [σ.σ.: ερωτηματικό θαυμαστικό]. Και ο Covid να φύγει, είναι πιθανό να έρθει κάτι άλλο σε 2-3 χρόνια… Συνεπώς πρέπει να μπει στη ζωή μας ένας άλλος τρόπος λειτουργίας, ένας νέος τρόπος υγιεινής, ο οποίος περιλαμβάνει [μικρή παύση] …και τη μάσκα, με την έννοια του να προστατευόμαστε απ’ τα σταγονίδια…
Δημοσιογράφος 2: θέλει μεγάλη προσοχή λοιπόν…
Δημοσιογράφος 1: δεν το συζητάμε…

Στο πλαίσιο του πειράματος που βλέπω να εκτελείται [μέσα στο συνωμοσιολογικό μου παραλήρημα] υπό συνθήκες “κλινικού εργαστηρίου” στο οποίο μετατρέπεται η κοινωνία, πρώτο ζητούμενο είναι, λογικά, η εξέταση του ορίου ανοχής και αντοχής του κόσμου. Δεύτερο, η αναζήτηση των πιο αποδοτικών μεθόδων για τη μεγιστοποίση της αν[τ]οχής: εντατικοποίηση / μονιμοποίηση των μέτρων ασφαλείας, με προσοχή πάντα στον κίνδυνο απώλειας πειθούς του “επιστημονικού” αφηγήματος.
Καλό είναι να κρατάμε το μόνο “σκορ” που δείχνει να έχει κάποιο νόημα: εκείνο των νεκρών, σταθερά στους 2-5 ημερησίως, κατά κανόνα υπέργηρους και με υποκείμενα νοσήματα. Καλό ειναι να θυμόμαστε επίσης δύο πράγματα: ότι οι μιντιάνθρωποι από ενάρξεως fake πανδημίας
* μιλούσαν εν χορώ για “νέα πραγματικότητα” στην οποία μπαίναμε [το ερώτημα επομένως που καλόπιστα γεννάται είναι: “πώς το γνώριζαν”]. Και ότι κάποιοι συνωμοσιολόγοι, από εκείνους που απεχθάνονται οι κ.κ. Ψαριανός, Τσαγκαρουσιάνος, τονίζουν, επίσης εξ αρχής, ότι τα μέτρα [μάσκες, social distancing, κυλιόμενα lockdowns] δεν είναι έκτακτα αλλά ήρθαν για να μείνουν.

Περνώντας απο την ελληνική στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, να μεταφέρουμε την χτεσινή ανακοίνωση του διευθυντή του CDC [Centers for Disease Control and Prevention] Dr. Robert Redfield: διαθέτουμε σαφή επιστημονικά στοιχεία ότι οι μάσκες λειτουργούν, και ότι είναι η καλύτερή μας άμυνα. Θα τολμούσα να πω ότι θεωρώ τη μάσκα μεγαλύτερη εγγύηση για την ασφάλειά μου από το εμβόλιο για τον Covid που πρόκειται να κάνω, όταν βγει… Μετάφραση, για όσους τη χρειάζονται: και μετά τον εμβολιασμό …η μάσκα παραμένει.

* Fake με βάση τα κριτήρια του ίδιου του WHO [διάδοση / τεράστιος αριθμός θυμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο] τα οποία, μετά την ανακήρυξη της προηγούμενης fake πανδημίας [2009] …αναθεωρήθηκαν εν μία νυκτί, δίνοντας τη δυνατότητα ανακήρυξής της ακόμα και με ελάχιστους νεκρούς.

1
(Visited 118 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar September 20, 2020 at 12:53 pm

    Εντωμεταξύ μέχρι χτες οι παιδίατροι έλεγαν και ξανάλεγαν ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μεγαλώνουν σε αποστειρωμένο περιβάλλον γιατί ατροφεί το ανοσοποιητικό και γίνονται υπερβολικά ευάλωτα σε αλλεργίες και λοιμώξεις. Ευτυχώς που η μάσκα δεν προσφέρει καμία προστασία, γιατί αλλιώς θα θρηνήσουμε και ανήλικα θύματα του κορωνοϊού καί άντε μετά να μαζέψεις τους λοιμωξιομαλάκες που θα ωρύονται στα κανάλια “Ορίστε, είδατε; Σας τα λέγαμε!”

    Reply
    1. Oannes September 20, 2020 at 1:27 pm

      Ειλικρινά σου λέω, κάθε φορά που ακούω ένα απ’ αυτά το μ@@νόπανα να μιλάει, και το δημοσιογραφίδιο από δίπλα να του κρατάει το ίσο, φτάνω στα όρια. Η σκέψη ότι όλο αυτό εξακολουθεί να εκτυλίσσεται ανενόχλητο με ξεπερνάει.
      Υποθέτω ότι κόκκινη γραμμή για κάμποσους τουλάχιστον, θα είναι το εμβόλιο. Ελπίζω δηλαδή.

      Reply
      1. stcigar September 20, 2020 at 1:59 pm

        Εδώ γονάτισαν τον πλανήτη με βασικά επιχειρήματα ότι 1) Υπάρχει γρίπη και 2) Πεθαίνουν γέροι. Εν ευθέτω θα μας πληροφορήσουν επίσης ότι 3) Το εμβόλιο δεν εξαφανίζει τη γρίπη και 4) Οι γέροι συνεχίζουν να πεθαίνουν..

        Reply
        1. Oannes September 20, 2020 at 2:24 pm

          Αυτό με το εμβόλιο το λένε ήδη, για να μας προετοιμάζουν, ότι και μετά την ανακάλυψή του …δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα. Στην οποία κατά τους ίδιους το Μάρτιο, θα επιστρέφαμε “μόνο” με την ανακάλυψή του.
          Πρόκειται όμως πιθανώς για λάθος τακτικής. Γιατί έτσι θα αυξηθεί ανεξέλεγκτα ο αριθμός των αντιεμβολιαστών. Από την άλλη μπορεί αυτό να είναι το επιδιωκόμενο, γιατί θα καταστήσει “ολοφάνερη” την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους.

          Reply
          1. stcigar September 20, 2020 at 5:17 pm

            Από μόνοι τους υπέσκαψαν την όποια πίστη του κόσμου στο εμβόλιο (που έτσι κι αλλιώς δεν άγγιζε ούτε το 50%) με το που διατυμπάνισαν τη διακοπή των πειραμάτων λόγω “απρόσμενων” παρενεργειών (βλέπε: για να σαμποτάρουν εκλογικά τον Τραμπ). Αρχίζω να σκέφτομαι ότι μόνη λύση θα ήταν να υπερθεματίσει ο Τραμπ σε κινδυνολογία περί φονικής πανδημίας, ώστε να υποχρεωθεί τελικά το επιστημονικό λόμπι να τον διαψεύσει ως.. ψεκασμένο.

            Reply
            1. Oannes September 20, 2020 at 5:54 pm

              Ως γνωστόν, ο Trump διαθέτει το πλεόνασμα …αυταπάρνησης που θα απαιτούσε κάτι τέτοιο!

              Reply
              1. stcigar September 20, 2020 at 6:07 pm

                Μην το συζητάς 🙂 Πιο πιθανό θα ήταν το να εξαφανιστεί αύριο το πρωί ο κορωνοϊός από μόνος του!

                Reply

Leave a Reply