“Σταθερή αξία” ο Γιάννης Μάζης, μιλάει για τα …τρομερά αποτελέσματα των κυρώσεων και την ευκολία με την οποία ο ΒΠ τα έχει ήδη απορροφήσει, για την τζάμπα μαγκιά των Γάλλων απέναντι στους Ρώσους, αλλά και για το παιχνίδι με τη φωτιά χωρών όπως η Φινλανδία, η Σουηδία και το …Κόσοβο που “κόπτονται” ξαφνικά να μπουν στο ΝΑΤΟ και δηλώνουν έτοιμες γι’ αυτό.
3(Visited 214 times, 1 visits today)
Discover more from OANNES
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
Είναι λίγο περίεργο πάντως που από καμία πλευρά δεν ακούγεται η άποψη ότι θα μπορούσε η ρωσική επιχείρηση να έχει μακροπρόθεσμα οικονομικά κίνητρα. Φαντάζομαι ότι και οι δύο πλευρές θα θεωρούν μια τέτοια εξήγηση απαράδεκτα ορθολογική..
Υπθέτει κανείς ότι οι εμπλεκόμενοι [στρατιωτικοί, γεωπολιτικοί αναλυτές κοκ] αισθάνονται δέσμιοι της ειδικότητάς τους… Αν και για τον Μάζη συγκεκριμένα δεν θα έπρεπε να ισχύει αυτό καθότι ειδικός και στην …Οικονομική Γεωγραφία.
Δεν ξέρω αν είναι μόνον αυτό. Και καλά η παράταξη του Πούτιν, κανένας δεν ξεκινάει πόλεμο διατυμπανίζοντας ότι το κάνει από συμφέρον. Ακόμα και η φήμη του τρελού μεγαλομανή ακούγεται προτιμότερη από την υποψία ότι το κάνει για τα λεφτά. Φαίνεται όμως ότι και οι εχθρικά διακείμενοι αρνούνται πεισματικά να το συζητήσουν. Ξέρεις, του στυλ από πότε οι βάρβαροι απέκτησαν οικονομικά κίνητρα και μάλιστα μακροπρόθεσμα; Τέτοια πράγματα ήταν υποτίθεται αποκλειστικό, έστω και ανομολόγητο, μονοπώλιο της Δύσης. Η οποία Δύση τελευταία φαίνεται ανησυχητικά υπεράνω τέτοιων ποταπών σκοπιμοτήτων, ακόμα και – για να μην πω ιδιαίτερα – όταν αφορούν τον εαυτό της. Άσε που μια συζήτηση περί μακροπρόθεσμων οικουμενικού επιπέδου οικονομικών μεγεθών είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε νακούσει ο τυπικός εκπρόσωπος της “πολιτισμένης” ελίτ. Γιατί δεν τον παίρνει.