ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το link που έστειλε ο stcigar οδηγεί στη συνέντευξη της κυρίας Βάνας Παπαευαγγέλου, καθηγήτριας παιδιατρικής λοιμωξιολογίας – διαπρυσίας κήρυκος, παρεμπιπτόντως, της χρησιμότητας όχι μόνο των μασκών αλλά και του εμβολιασμού σε παιδιά του δημοτικού σχολείου.

Σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου, τα κρούσματα αφορούν σε παιδιά “κυρίως κάτω των 5 ετών”, τα οποία εμφανίζουν την εικόνα γαστρεντερίτιδας και γρήγορα αναπτύσσουν τυπική εικόνα ηπατίτιδας, με τον ίκτερο, τους εμέτους, τις διάρροιες, τον πόνο στην κοιλιά.
Όπως είπε, ο ΕΟΔΥ είναι σε διαρκή συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους θεσμικούς οργανισμούς, ενώ και οι παιδίατροι έχουν ενημερωθεί τόσο από τον Οργανισμό όσο και από ξένους συναδέλφους τους.
«Φαίνεται ότι τα κρούσματα ξεκίνησαν από τον Ιανουάριο, υπήρξε μια μεγάλη έξαρση κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, κι έχουν ξεπεράσει τα 100 κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουμε και την πιο μεγάλη καταγραφή. Είναι παιδιά κυρίως κάτω των 5 ετών, τα οποία εμφανίζουν την εικόνα γαστρεντερίτιδας και γρήγορα αναπτύσσουν τυπική εικόνα ηπατίτιδας, με τον ίκτερο, τους εμέτους, τις διάρροιες, τον πόνο στην κοιλιά», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου.
Μάλιστα, ανέφερε ότι μάλλον «έχουμε και τη λύση του γρίφου» και κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για έναν αδενοϊό.
«Οι γιατροί περιμέναμε ότι θα δούμε πράγματα τις επόμενες εβδομάδες όταν ξεκίνησε η χαλάρωση των μέτρων και αυτό γιατί τα παιδιά 2-3 χρονών μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον αποστειρωμένο κι έχει δημιουργηθεί ένα ανοσολογικό κενό. Τώρα, οικολογικά έρχονται με την άρση των μέτρων οι ιώσεις να συμπληρώσουν αυτό το κενό
[σ.σ.;;;;;]. Εκεί που ένα παιδάκι θα έκανε δύο διάρροιες, τώρα εμφανίζει ηπατίτιδα», εξήγησε.
Υπογράμμισε δε ότι δε θα την εξέπλητε αν είχαμε τέτοια κρούσματα και στην Ελλάδα, ωστόσο εμφανίστηκε καθησυχαστική.


Εν ολίγοις, η κυρία Παπαευαγγέλου πιθανολογεί ότι, για τις περιπτώσεις ηπατίτιδας στα παιδιά, ευθύνονται τα [εξωφρενικά απο κάθε άποψη] μέτρα που λαμβάνονται δυο χρονια τώρα, για μια ασθένεια ο κίνδυνος από την οποία γι’ αυτά είναι
ανύπαρκτος. Της συνέντευξης επακολούθησε άλλη, σημερινή, στο ίδιο σάιτ, του γνωστού κυρίου Παυλάκη, “ιατρού ερευνητή ΗΠΑ”.
Ο κύριος Παυλάκης τοποθετεί την ηλικία των παιδιών στα 1-2 χρόνια. Αυτό, ενώ σε μια ακόμα συνέντευξη στο Σκάι, ο κύριος Μόσσιαλος μιλά για παιδιά …”κάτω των 10 ετών, κανένα από τα οποία δεν είχε εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό”.
Ας ρίξουμε μια ματιά στην συνέντευξη του “ιατρού ερευνητή”:

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Ο αδενοϊός 41 και το χειρότερο σενάριο – Εξηγεί ο Γιώργος Παυλάκης
«Σοβαρό θέμα» χαρακτήρισε την έξαρση ηπατίτιδας σε παιδιά στο εξωτερικό, ο Γιώργος Παυλάκης, ιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».
poster
Τα δύο από τα συνολικά εννέα παιδιά που νόσησαν με ηπατίτιδα στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, υπέστησαν καταστροφή στο συκώτι τους και χρειάστηκε να κάνουν μεταμόσχευση. Στην Αγγλία πρόσθεσε, τα κρούσματα κυμαίνονται από 70 έως 90.
Τα πρώτα δεδομένα «δείχνουν» έναν κοινό αδενοϊό που «δεν κάνει ηπατίτιδες»
«Χρειαζόμαστε χρόνο», πρόσθεσε ο ιατρός – ερευνητής μιλώντας για τις αιτίες της έξαρσης ηπατίτιδας.
Όπως είπε τα τελευταία δεδομένα, χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο, «δείχνουν» ότι μπορεί να ευθύνεται ένας κοινός αδενοϊός, ο αδενοϊός 41, ο οποίος «δεν κάνει ηπατίτιδες».
Εξήγησε ότι θα μπορούσε να είναι και τελείως τυχαίο αλλά λόγω της συχνότητας εμφάνισης του εν λόγω αδενοϊού στα παιδιά που νοσούν «δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε όλα στην τύχη».
Ίσως ο κορωνοϊός συμμετέχει έμμεσα, εξασθενίζοντας το ανοσοποιητικό των παιδιών
Το χειρότερο σενάριο, πρόσθεσε, είναι ότι καθώς δυστυχώς πολλά από αυτά τα παιδιά είχαν μολυνθεί και από κορωνοϊό, ένα μεγάλο μέρος του ανοσοποιητικού τους είχε καταστραφεί καθιστώντας τα ευάλωτα.
«Μπορεί να συνδέεται. Δεν είναι τίποτα σίγουρο. Ένα κακό σενάριο είναι ότι δυστυχώς ο κορωνοϊός συμμετέχει έμμεσα, οπότε μια κάποια άλλη ιική λοίμωξη που δεν θα είχε σοβαρές επιπτώσεις τώρα μπορεί να έχει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Δεν σχετίζονται τα εμβόλια του κορωνοϊού
Το μόνο που σύμφωνα με τον κ. Παυλάκη είναι απόλυτα σαφές είναι ότι τα εμβόλια δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την έξαρση της ηπατίτιδας.
«Πώς το ξέρουμε; Τα παιδιά αυτά είναι 1 – 2 χρονών, δεν είχαν εμβολιαστεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο», τόνισε.


Το ρήμα που χρησιμοποιεί ο αρθρογράφος για τον κύριο Παυλακη είναι το
“εξηγεί”. Εντούτοις, ο “ιατρός ερευνητής ΗΠΑ” δεν καταφέρνει να εξηγήσει τίποτα, ούτε στον εαυτό του.
Ας ακολουθήσουμε τον συλλογισμό του κυρίου Παυλάκη, όπως προκύπτει απ’ το κείμενο :
1. Έχουμε ένα σύνολο παιδιών που ασθενούν με ηπατίτιδα.
2. Υπάρχει “μια συχνότητα” εμφάνισης του αδενοϊού 41 σ’ αυτά. 3. Ο αδενοϊός αυτός δεν δίνει ηπατίτιδες.
Συμπέρασμα : Για τις ηπατίτιδες στα παιδιά είναι πιθανό να ευθύνεται
αυτός ο ιός.
Σημειωτέον ότι το συμπέρασμα συμμερίζονται και ο άλλοι δύο επιστήμονες.
Οπότε, να πούμε κι εμείς “το ωραίο μας” : Στην περίπτωση που ισχύει η
…ηλικιακή εκδοχή του κυρίου Παυλάκη, ότι τα παιδιά αυτά είναι δηλ. 1-2 χρόνων, τουτέστιν, έχουν συλληφθεί άπαντα εν καιρώ πανδημίας, μήπως θα βοηθούσε μια στατιστική έρευνα του αν οι μητέρες τους είχαν προσβληθεί απ’ τον ιό / εμβολιαστεί στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

3
(Visited 89 times, 1 visits today)

1 Comment

Leave a Reply