ΜέΡΑ25: Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στην αρχή ήταν απλώς ένα ακόμα φαιδρό πρόσωπο, ένα-δυο κλικ πιο πάνω από τα στάνταρ της πολιτικής σκηνής, μ’ αυτό το αμπιγέ μη-μου-άπτου στιλάκι αριστερού του σαλονιού, με την γελοία μονοκόμματη, ρομποτική κινησιολογία, και τις ατάκες που εξ αρχής ακούγονταν σαν από κινηματογραφικό σενάριο [μπορώ να φανταστώ χιλιάδες τρόπους να περάσει κανείς δυο ώρες, καλύτερους απ’ το να δει την ταινία του Γαβρά]. Κάποια στιγμή έγινε αντιληπτό ότι από όλα τα φαιδρά πρόσωπα που απάρτιζαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο μόνος με τα “guts” να φτάσει ως το τέλος. Δηλαδή, να τινάξει τη χώρα στον αέρα, για να περάσει στην ιστορία ως ήρωάς της.
Κάπου εκεί η αίσθηση του γελοίου υποχώρησε μπροστά στην τρομακτική παράμετρο της προσωπικότητας του κυρίου Βαρουφάκη. Και όταν επέστρεψε τελικά, ως αρχηγός κίνησης, με green new deal, “όχι” στα πετρέλαια, “όχι” σε αεροπλάνα, κρουαζιερόπλοια, κλπ. με την καραμέλα του αντιρατσισμού και των identity politics, και με την πιο ακραία φιλομεταναστευτική πολιτική που μπορεί κανείς να διανοηθεί, η εφιαλτική εικόνα συμπληρώθηκε. Το άτομο δεν είναι ένας ακόμα κλόουν. Είναι ο κλόουν του “IT”.

«Η προσπάθεια αποτροπής έλευσης νέων μεταναστών μέσα από τη δίωξή τους, μέσα από την επιβολή όλο και πιο τιμωρητικών διατάξεων και μεθόδων πάνω τους… Κρίνεστε, τόσο ως ανήθικοι, όσο και ως αναποτελεσματικοί. Η αναποτελεσματικότητα της ανηθικότητάς σας είναι αυτό το οποίο θα θυμόμαστε, θα θυμούνται οι εόμενες γενιές, όσον αφορά νομοσχέδια σαν αυτό. Γιατί οι ροές αυτές έχουνε από πίσω τους ένα σκεπτικό, μια λογική σιδηρόφρακτη και αδυσώπητη, που τα δικά σας τοιχαλάκια και ο δικός σας μισανθρωπισμός, όσο αποτελεσματικά και να προσπαθήσετε αν τον εφαρμοσετε κύριε Χρυσοχοϊδη, και είμαι ότι σίγουρος ότι θα προσπαθήσετε να το κάνετε, δεν πρόκεται να αποδώσει»… [o κύριος Βαρουφάκης, σήμερα στη Βουλή]

Ξέρεις τί είναι να έχεις μια κυβέρνηση που αφήνει και αυτή τη χώρα στο έλεος ανεξέλεγκτων “ροών” από τα τέσσερα σημεία του οριζοντα, κι αυτό το κακοπρογραμματισμένο cyborg, να την κατηγορεί για μισανθρωπισμό και ανηθικότητα; Ξέρεις τι είναι να έχεις ένα “Έλληνα πολιτικό” να σου λέει με ξεδιάντροπη χαιρεκακία ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα απέναντι στις “ροές”, κι ότι η χώρα σου τελειώνει;

Μια ματιά στις προτάσεις του ΜέΡΑ25 για το μεταναστευτικό [αποσπάσματα]:

Ο διαχωρισμός μεταναστών-προσφύγων είναι ξεπερασμένος και απαράδεκτος για πολιτισμένες χώρες, ιδίως όταν έχουν την δική μας αρχαία παράδοση της φιλοξενίας: Όταν συνάνθρωποί μας επιλέγουν να διακινδυνεύσουν την ζωή τους και την ζωή των αγαπημένων τους, υπό συνθήκες οικτρές, ώστε να φτάσουν στα παράλιά μας, δεν έχει καμία σημασία αν το κίνητρό τους ήταν ο φόβος μιας σφαίρας ή ο τρόμος ότι το παιδί τους θα πέθαινε από την πείνα.

Το ΜέΡΑ25 θα δημιουργήσει πανελλήνιο δίκτυο αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων, με τη δημιουργία πολλών, μικρών, ανθρώπινων υποδομών σε όλη την επικράτεια για την αξιοπρεπή φιλοξενία και διαβίωση των προσφύγων, για την σωστή υποδοχή αυτών των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που σήμερα ζητούν άσυλο, δίνοντας παράλληλα ανάσες στα νησιά του Αιγαίου που οι κυβερνητικές και ευρωπαϊκές πολιτικές έχουν μετατρέψει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ψυχών.

Το ΜέΡΑ25 θα θεσμοθετήσει Συμβουλευτική Συνέλευση Μεταναστών (ΣΣΜ) που θα εκλέγουν οι ίδιοι οι μετανάστες με σκοπό την δική τους, οργανωμένη έκφραση – με δημοκρατικές διαδικασίες για τις οποίες θα μεριμνά το ελληνικό κράτος. Κυβέρνηση, Αντιπολίτευση και λοιποί θεσμοί δεν θα δύνανται πλέον να αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως μια άμορφη, άβουλη ανθρώπινη μάζα της οποίας οι απόψεις δεν καταγράφονται και δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στις αποφάσεις και πολιτικές που καταδυναστεύουν τόσες ζωές.

Στις προηγούμενες εκλογές …παραλίγο να ψηφίσω ΝουΔου, μόνο και μόνο από άχτι εναντίον τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις επόμενες, Θεού θέλοντος, ψηφίζω …ΣΥΡΙΖΑ, αν είναι έτσι να εμποδίσω επανείσοδο του ΜέΡΑ25 στο ελληνικό Κοινοβούλιο…

1
(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Reply