ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΖΑ, DIVIDE & CONQUER

Σε φιλικό σπίτι, Σαββατόβραδο, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο δελτίο (οι μόνες στιγμές που το κάνω είναι αυτές). Το συγκλονιστικό αντίο στην 40χρονη, το μαρτύριό της στα χέρια του 50χρονου, οι καρδιές που ράγισαν, οι εικόνες – σοκ των τελευταίων στιγμών της, από κάμερα της τροχαίας (!) … Σκέφτομαι να ζητήσω να κλείσει η τηλεόραση αλλά το αφήνω να περάσει.
Τον λόγο έχουν τώρα ο βλοσυρός μετεωρολόγος, τα συννεφάκια, τα κεραυνάκια, και τα στοιχεία που αντλεί απ’ τα
μαθηματικά μοντέλα του. Τα τελευταία μας παρουσιάζονται σαν είδος εξωγήινης υπερ-νοημοσύνης, ενώ είναι η αποθέωση του “garbage in – garbage out” (garbage = τα στοιχεία με τα οποία τα τροφοδοτεί). Οι κλεφτές ματιές δεν φτάνουν πλέον, πρέπει να στρέψω τη συζήτηση στο θέμα για να μπορώ να βλέπω χωρίς να γίνομαι αγενής.
“Το πήρατε χαμπάρι ότι οι τύποι δέκα μέρες πριν προέβλεπαν
καύσωνα για την εβδομάδα που διανύουμε;”
Και βέβαια το πήραν. Καθένας έχει να διηγηθεί μια ιστορία για το φίλο, συνάδελφο κοκ που επαναλάμβανε το μετερωλογικό μάντρα, νιώθοντας ζέστη εκεί που είχε δροσιά, ή και ψύχρα τις νυχτερινές ώρες.
Στην οθόνη εμφανίζεται η παρακάτω
αλληλουχία, με κεφαλαία γράμματα : “ΖΕΣΤΗ. ΥΓΡΑΣΙΑ. ΣΚΟΝΗ. ΑΦΟΡΗΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ” – ή κάπως έτσι, το νόημα πάντως είναι αυτό : “απελπιστείτε, εδώ και τώρα”. “No mercy for you, motherfuckers!”.
Συνειδητοποιώ ότι αυτό, η στιγμιαία δική μου έκθεση στο ενημερωτικό τηλεοπτικό γίγνεσθαι, είναι τρόπος ζωής για την πλειονότητα των “ελληνικών νοικοκυριών”, ας πούμε.
Εύχομαι απλώς να μην είναι έτσι.
Συσκότιση του νου, αποκοπή απ’ τις αισθήσεις, η ίδια μαζική ύπνωση που έσπρωξε εκατομμύρια ανθρώπων στα νέας τεχνολογίας εμβόλια, βάζοντάς τους να εμβολιάσουν τα ίδια τα παιδιά τους χωρίς λόγο, να τα υποχρεώσουν να φοράνε μάσκες στον καθαρό αέρα …όλη αυτή η επιχείρηση που, δεν ξεκίνησε, αλλά πέρασε σε
τελική φάση το 2020, δημιουργεί αφενός την “κρίσιμη μάζα”, αφετέρου το απαραίτητο “διαίρει και κυβέρνα”.
Γιατί …πώς μπορείς να συζητήσεις με κάποιον που ζεσταίνεται ενώ δεν κάνει ζέστη; που σου μιλάει για τις πρωτοφανείς κλιματικές συνθήκες οι οποίες οφείλονται, πού αλλού, στις εκπομπές CO2; που ετοιμάζεται να κάνει την έκτη (ή μήπως είναι η έβδομη;) δόση του εμβολίου, όντας μονίμως
άρρωστος από διάφορα – του κορωνοϊού μη εξαιρουμένου;
Και …πως μπορεί να συζητήσει αυτός με σένα, τον Αρνητή της Επιστήμης, της Κλιματικής Αλλαγής και της επαναστατικής “mRNA Τεχνολογίας”;

6
(Visited 82 times, 1 visits today)

11 Comments

  1. stcigar May 19, 2024 at 8:46 am

    Βασικά ο Μάιος παραήταν δροσερός για τα δεδομένα της Αθήνας. Πολύς κόσμος εντωμεταξύ δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ως μέσος όρος η θερμοκρασία παραμένει πρακτικά σταθερή κατά τη διάρκεια του χρόνου. Αν για κάποιες μέρες έχει “ασυνήθιστη” ζέστη, θα πρέπει στη συνέχεια να έχει αντιστρόφως “ασυνήθιστο” κρύο για να έρθει το πράγμα στα ίσια του. Αν ο χειμώνας είναι μαλακός, το ίδιο συμβαίνει συνήθως και με το καλοκαίρι κλπ. “Κλιματική αλλαγή” κατά την αντίληψή τους είναι κάτι που το αισθάνεσαι συγκρίνοντας τη φετινή χρονιά με την περσινή και όχι κάτι που διαρκεί εκατονταετίες ή χιλιετίες.

    Reply
  2. stcigar May 19, 2024 at 9:17 am

    Παρεμπιπτόντως το πλανητικό “φαινόμενο του θερμοκηπίου” δεν είναι κάτι που μπορείς να δημιουργήσεις και να μελετήσεις εργαστηριακά. “Εργαστήριο” είναι αναγκαστικά ο ίδιος ο πλανήτης που δεν επιτρέπει επιστημονικές παρεμβάσεις και συγκρίσεις με κάτι άλλο έξω από τον εαυτό του. Αν το θέμα δεν είχε αποκτήσει την ιδεολογική διάσταση που απέκτησε, θα επρόκειτο απλώς για μια ενδιαφέρουσα μεν, αναπόδεικτη δε θεωρία της αστροφυσικής.

    Reply
    1. Oannes May 19, 2024 at 10:47 am

      Τα επιχειρήματα εναντίον της φοβερής θεωρίας για τη δημιουργία του φαινομένου απ’ την ανθρώπινη δραστηριότητα είναι άφθονα. Αλλά, υποθέτω, θα ήταν “αγγαρεία” για κάποιον να τα διαβάσει, ιδίως προερχόμενα από ανειδίκευτο όπως εγώ. Νομίζω άλλωστε ότι περιττεύουν μπροστά σε επιχειρήματα που προμηθεύει η κοινή λογική, όπως : “επιστήμονες” του χώρου προβλέπουν την καταστροφή του κόσμου εδώ και δεκαετίες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, ο κόσμος έπρεπε να έχει τελειώσει το 2000 το αργότερο (ο ίδιος ο Carl Sagan εμφανίζεται σε βίντεο να καταθέτει ακριβώς αυτό, ενώπιον “ειδικής επιτροπής” στα middle ’80s). Τo άλλο, και ακόμα ισχυρότερο επιχείρημα είναι αυτό που προμηθεύουν οι ίδιες οι αισθήσεις. Τις οποίες τα όντα διαψεύδουν …μέσα στη μούρη μας, καταφέρνοντας να πείσουν την “κρίσιμη μάζα” : αν τους παίρναμε με τις πέτρες, όπως θα συνέβαινε σε άλλες εποχές, θα έβαζαν το αφήγημα στον κώλο τους, όπως το έβαζαν άλλωστε τότε, όντας πολύ προσεκτικότεροι.
      Αυτό ακριβώς, το “in your face” είναι το καινοφανές της υποθέσεως. Και το ότι όπως και άλλα, προκύπτει τώρα, πρώτη φόρα στα χρονικά που έχουν τον τρόπο να το επιβάλλουν. Αυτό ακυρώνει την πιθανότητα σύμπτωσης, όπως θα την ακύρωνε η δολοφονία κάποιου με συγκεκριμένο τύπου μαχαιριού, την επομένη ακριβώς της αγοράς ενός τέτοιου εργαλείου από τον άσπονδο εχθρό του.
      Υποθέτω ο …”Ο’Μπράιεν” της νέας εποχής θα απαντούσε στον “Ουίνστον Σμίθ” αντίστοιχό του: “Yes, we lie to you all the time. Planning to do something about it?”

      Οι “πραγματείες” που διασχίζουν τον 19ο και τον 20 αιώνα, περί μείωσης του πληθυσμού, ελέγχου των γεννήσεων κτλ. – αρχής γενομένης με την περίφημη Essay On The Principle OF Population του Malthus (1798!!!), θα συναντήσουν κάποια στιγμή το κίνημα των νεο-μαλθουσιανών, παράγοντας “ενδιαφέρουσες” τοποθετήσεις, όπως αυτή του ευγονιστή – ψυχίατρου Elliot Slater που έχω καταγράψει εδώ

      https://oannes.gr/eugenics-society-1971-%ce%b2%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd/

      και φυσικά “κλασικά” συγγράμματα όπως το Population Bomb του Paul Elrich (1968). Σ’ αυτό ο συγγραφέας προτείνει τον εμπλουτισμό των υδάτινων πηγών, όχι με …LSD, αλλά με ουσίες που θα προκαλέσουν στείρωση, προς επίτευξη του “επιθυμητού” πληθυσμιακού επιπέδου – ταυτόχρονα φυσικά με πύρινα κηρύγματα υπέρ των εκτρώσεων και των καινούργιων τότε μεθόδων αντισύλληψης.
      Ο ίδιος, στο επακολουθήσαν “Ecoscience : Population, Resource, Environment”, με συν-συγγραφέα τον John P. Holdren μετέπειτα συνεργάτη της κυβέρνησης Ομπάμα, θα υποστηρίξει τα ίδια μέτρα με πιο εμπεριστατωμένα επιχειρήματα, επεκτεινόμενος στην ανάγκη ψήφισης και εφαρμογής νόμων υπό τη αιγίδα του United Nations Environment Programme (UNEP) και των Ηνωμένων Εθνών …για τον έλεγχο του πληθυσμού. “Και ίσως, στη συνέχεια, μιας …Πλανητικής Διακυβέρνησης, ρυθμιστικής θεμάτων σχετικών με πληθυσμό, το περιβάλλον, τα ενεργειακά / διατροφικά αποθέματα”. Η λέξη “renewable” τίθεται, αν δεν κάνω λάθος, για πρώτη φορά σ’ αυτό βιβλίο του 1977, χρονιάς έναρξης των ηχογραφήσεων του Are We Not Men? των Devo – θα κυκλοφορούσε ένα χρόνο αργότερα! 🙂

      Reply
      1. stcigar May 19, 2024 at 10:59 am

        Προσωπικά δεν διαφωνώ καθόλου σχετικά με την αναγκαιότητα μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, άσε που αποτελεί πολύ πιο εφικτό στόχο σε σχέση με την μεταβολή του παγκόσμιου κλίματος με ανθρώπινα μέσα. Δεν χρειάζονται ούτε τεχνητές κρίσεις ούτε μαζική στείρωση. Το μυστικό είναι το τρίπτυχο “ευημερία, παιδεία, γεροντοκρατία” που στις δυτικές χώρες είχε απόλυτη επιτυχία. Το μόνο εμπόδιο είναι η ανθρώπινη απληστία. Που δυστυχώς είναι και το μεγαλύτερο.

        Reply
        1. Oannes May 19, 2024 at 11:17 am

          Εμ… Κι εμένα δεν θα με χάλαγε μια μείωση σταδιακά και με φυσιολογικό τρόπο, ως λύση για διάφορα προβλήματα.
          Χάρη στην απληστία και τη βλακεία γενικότερα (βλακεία μήτηρ πάσης κακίας!) οι τεχνητές κρίσεις αποτελούν πιο ρεαλιστική προσέγγιση απ’ το τρίπτυχο.

          Reply
          1. Oannes May 19, 2024 at 11:26 am

            Ground breaking paranoia : μόλις δέχτηκα like στο twitter για το πασχαλιάτικο post μου: HANDEL – THE RESURRECTION από την Ελένη Λουκά! 🤪🤪🤪 Πες μου το φίλο σου…

            Reply
            1. stcigar May 19, 2024 at 12:56 pm

              👌👍😃😎

              Reply
          2. stcigar May 19, 2024 at 11:42 am

            Δεν έχεις κι άδικο, αν και μακροπρόθεσμα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Όταν μιλάω εντωμεταξύ για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, εννοώ πρωτίστως του μουσουλμανικού, γιατί αυτός κυρίως είναι που αυξάνεται ανεξέλεγκτα. Πολλοί πιστεύουν βέβαια ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι η γενοκτονία, με το Ισραήλ να δείχνει το δρόμο στην πολιτισμένη ανθρωπότητα. Good luck with that. Στις δυτικές χώρες πάντως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υπερπληθυσμού, ίσα ίσα μας έχουν πρήξει με το υποτιθέμενο πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Η περαιτέρω εξάλειψη των χλωμών προσώπων δεν αποσκοπεί στην μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά στην αντικατάστασή τους από το μουσουλμανικό περίσσευμα της Αφρικής και της Ασίας και κατά συνέπεια στην αύξηση του ευρωπαϊκού πληθυσμού με στόχο τη Μεγάλη Επανεκκίνηση.

            Reply
            1. Oannes May 19, 2024 at 12:16 pm

              Ακριβεστατότατα. Το μόνο πρόβλημα / (όχι ακριβώς “υπο-“) σημείωση, είναι ότι οι καλοί μας Μουσουλμάνοι ούτε τυχαία αυξάνονται ανεξέλεγκτα, ούτε ακαθοδήγητοι είναι.

              Reply
  3. stcigar May 19, 2024 at 10:37 am

    Αυτό που εκμεταλλεύονται οι λαοπλάνοι της παγκοσμιοποίησης, είναι το γεγονός ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι φτιαγμένος για να κατανοεί φαινόμενα μεγάλης χωρικής και χρονικής κλίμακας. Οι αισθήσεις και η κοινή λογική δεν μας βοηθούν καθόλου σε θέματα όπως η πορεία της εθνικής – let alone continental or global – οικονομίας, η μεταβλητή σταθερότητα του κλίματος, η επικινδυνότητα μιας οικουμενικής πανδημίας κοκ. Αναγκαστικά επομένως πιστεύεις αυτά που σου λένε. Όχι δηλαδή ότι αυτοί καταλαβαίνουν καλύτερα.

    Reply
    1. Oannes May 19, 2024 at 10:57 am

      Ακριβώς έτσι. Και το ακόμα χειρότερο : μέσω της “μετριοπαθούς” παραδοχής ότι αυτό ισχύει και για τους ίδιους, το όλον μετατίθεται στους ώμους της αδιανόητα ευφυούς & υπερεποπτικής Τεχνητής Νοημοσύνης. Η οποία, ας πούμε, αντλεί στοιχεία απ’ τον Μπετελγκέζ του Ωρίωνα, όχι απ’ τον εκάστοτε φτωχομπινέ (ή μη) programmer.

      Reply

Leave a Reply