ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΙΦΝΗΣ …ΕΥΑΛΩΤΤΑ

Δεν ξέρω γιατί [ίσως η απάντηση δεν είναι …κολακευτική, εξ ου την αγνοώ], δεν παύει όμως να με εντυπωσιάζει η προθυμία και το timing με το οποίο …μελέτες και γεγονότα εμφανίζονται απ’ το πουθενά για να στηρίξουν την “αμφιλεγόμενη” άποψη, αρκεί αυτή να εκφράζεται από επίσημα χείλη.
Η πλέον πρόσφατη αφορά στο [μη] άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη. Και τα “επίσημα χείλη”, είναι εκείνα των ειδικών: δεν είναι ο D. Trump που κάνει κουμάντο πλέον, αλλά ο Dr. Fauci και η παρέα του. Μια ματιά στις αλλεπάλληλες “μεταστροφές” του προέδρου: ο τύπος έχει γίνει Νο 1 απόστολος του εμβολιασμού, λάτρης της μάσκας, προωθητής της απίστευτης ρεμδεσιβίρης [πάσα αναφορά στην χλωροκίνη αποτελεί παρελθόν] με άλλα λόγια εξελίσσεται σε έναν genuine “Big Pharma President”. Ασφαλώς θα ενδώσει και στο θέμα των σχολείων.

Παρατηρώ τις συντονισμένες κινήσεις των media, γύρω από την νεοανακαλυφθείσα …ευπάθεια των παιδιών στον Coronavirus – τη στιγμή ακριβώς που κορυφωνόταν η συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων… Τέρμα πλέον τα περί παιδιών που δεν μεταδίδουν τον ιό. Καμία σημασία στο ότι τα παιδιά που έχουν πεθάνει από κορωνοϊό σ’ ολόκληρο τον κόσμο μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Άλλωστε …υπάρχει η γνωστή πρακτική, δοκιμασμένη στους ενήλικες: καρκίνος, μετεγχειρητικές επιπλοκές, έμφραγμα, εγκεφαλικό, αυτοκινητιστικό δυστύχημα – ο θάνατος από ο,τιδήποτε βαφτίζεται “θάνατος από κορωνοϊό”. Η ακριβής περιγραφή του φαινομένου αποτελεί μνημείο “επιστημονικής” κουτοπονηριάς: όχι “πέθανε από κορωνοϊό – from coronavirus” αλλά, “πέθανε με κορωνοϊό – with coronavirus”. Που σημαίνει: από ο,τιδήποτε και αν πέθανε, έτσι και έχει προηγηθεί τεστ στο οποίο βγήκε θετικός [ακρίβεια των τεστ; αξιοπιστία; λεπτομέρειες…] ο θάνατος καταχωρείται σαν θάνατος από κορωνοϊό [ο …Τσιόδρας το ομολόγησε, ουδείς χαμός προέκυψε …”στο Twitter”]. Γιατί να μην περάσουμε την πρακτική και στα παιδιά; η κοινωνία είναι έτοιμη για την επόμενη ένεση σοκ και δέους. “Τα παιδιά μας” είναι το ultimate sales point, – ισχύει για προϊόντα, ιδέες και …τάσεις.
Διαβάζω στην Καθημερινή:
Ένα κοριτσάκι τριών ετών πέθανε από Covid-19 πριν από μερικές ημέρες στο Βέλγιο, ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή οι βελγικές υγειονομικές αρχές, διευκρινίζοντας πως το παιδί έπασχε από διάφορες παθήσεις.
Πρόκειται για το πιο νεαρό θύμα της ασθένειας που έχει γίνει γνωστό στη χώρα.
«Αυτή η είδηση μας αγγίζει όλους πολύ βαθιά είτε ως επιστήμονες είτε ως γονείς», δήλωσε ο Μπουτεουίζν Κατρί, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της χώρας αυτής όπου πρόσφατα σημειώνεται μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

“Το παιδί έπασχε από διάφορες παθήσεις” αλλά,
nevermind… κορωνοϊός it is.
Στο CNN δυο βλοσυροί μαύροι δημοσιογράφοι, άνδρας & γυναίκα
*, έχουν στριμώξει στα όρια του …bullying ένα ον με το φιζίκ του Σπύρου Μπιμπίλα [ο τύπος φέρνει περισσότερο σε έντρομο ιατρικό πειραματόζωο, παρά σε γιατρό] εκμαιεύοντας με το στανιό τη συγκατάνευσή του: “…τελικά, δεν ξέρουμε πόσο επικίνδυνο είναι για τα παιδιά το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο”.
Αφορμή, ο θάνατος “από κορωνοϊό” πέντε παιδιών στη Φλόριντα. Λίγο σχολαστικός να είσαι, ανακαλύπτεις ότι οι θάνατοι είναι απροσδιόριστοι και από χρονικής απόψεως. Που σημαίνει ότι χρεώνονται στην “νέα έξαρση” του ιού, ενώ μπορεί να συνέβησαν οποτεδήποτε τους τελευταίους μήνες. Για την ακρίβεια αυτό “αποδεικνύεται” από τον τρόπο παρουσίασης.
Κατά τ’ άλλα, και ενώ οι “ειδικοί” πιέζουν για ένα νέο shutdown σε διάφορες πολιτείες, οι Black Lives Matter εξακολουθούν ανενόχλητοι τη δραστηριότητά τους ενάντια στην αδικία και τον συστημικό ρατσισμό που μαστίζουν τη χώρα και τον κόσμο.

*Οι απανταχού αφροαμερικανοί αισθάνονται εσχάτως την ανάγκη να είναι μόνιμα βλοσυροί, σε ρόλο “ακτιβιστή” 24/7.

3
(Visited 168 times, 1 visits today)

7 Comments

  1. stcigar July 27, 2020 at 5:46 pm

    Δεν ξέρω, αλλά όταν βλέπω αυτή την επιμονή, αυτή τη μανία να μας πείσουν ότι κινδυνεύουμε από ..κάτι τέλος πάντων, το τελευταίο που διακρίνω στο ύφος τους είναι η ανησυχία για τη ζωή και την ευτυχία του καθενός μας. Αυτό που διακρίνω εγώ πέραν της προφανούς εξουσιομανίας και ιδιοτέλειας είναι μια ύπουλη και σοβαροφανής χαιρεκακία. Έτσι και ήταν στο χέρι τους να μετατρέψουν τον κολωνοϊό σε πανούκλα, είμαι βέβαιος ότι θα το έκαναν χωρίς δισταγμό και μάλιστα με την πεποίθηση (γιατί δεν είναι καν έντιμοι απέναντι στον εαυτό τους) ότι το κάνουν για το καλό μας. Το ίδιο ισχύει και για τους κάθε είδους “ακτιβιστές” των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος και δε συμμαζεύεται, στα πρόσωπα και το χαρακτήρα των περισσότερων εξ αυτών ξεχώριζα πάντα κάτι μεταξύ παγερής αδιαφορίας και υπεροπτικής σκληρότητας απέναντι στον κοινό άνθρωπο, για το συμφέρον του οποίου υποτίθεται ότι κόπτονταν.. Κάτι σαν τον μεσαιωνικό ιεροκήρυκα που με φλογερούς λόγους επέσειε τον κίνδυνο της αιώνιας τιμωρίας στο αμαρτωλό του ποιμνίο (τις αμαρτίες του οποίου στην πραγματικότητα φθονούσε) την ώρα που αν ήταν στο χέρι του θα το έστελνε στην κόλαση ο ίδιος.

    Reply
    1. Oannes July 27, 2020 at 7:36 pm

      Συμφωνώ 279%. Πρώτα πρώτα είναι γνωστές οι απόψεις ανθρώπων όπως ο γενικός επόπτης επί πλανητικών υγειονομικών θεμάτων Bill Gates περί ανάγκης περικοπής του πληθυσμού της Γης στο 1/10 περίπου του σημερινού. Και οι πρώτοι που είναι στο στόχαστρο είναι οι …μαύροι [έχω να γράψω “πράγματα και θαύματα” επ’ αυτού, αλλά ας όψεται η γαμημένη ζέστη …και μια ψιλοαίσθηση ματαιότητας. Που θα μου τα πάει…].
      Όσο για τους ακτιβιστές δεν χρειάζεται αϊνσταϊνιεα ευφυία για να καταλάβει κάποιος ότι κινητήρια δυναμή τους δεν είναι κάποια “χριστιανική συμπόνοια” για το φτωχό, αλλά το φθοενρό μίσος για το πλούσιο, τον επιτυχημένο, τον ξεχωριστό. Μια ακραία διαστροφή / θεωρητικοποίηση ενός φαινομένου που απαντάται ήδη απ’ τον καιρό της αθηναϊκής δημοκρατίας [εξοστρακισμός]

      Reply
      1. stcigar July 28, 2020 at 8:55 am

        Για τις προθέσεις του κυρίου Gates, η γενικά συντηρητική στάση του οποίου μου τον έχει καταστήσει σχετικά συμπαθή, δεν είμαι ιδιαίτερα σίγουρος, χωρίς όμως να έχω ασχοληθεί μαζί του και διεξοδικά. Κατά τα λεγόμενά του φαίνεται να πιστεύει ότι μέσω του εμβολιασμού θα καταπολεμηθεί ο υπερπληθυσμός της Αφρικής με τον ίδιο περίπου τρόπο που η εξάλειψη ορισμένων επικίνδυνων λοιμωδών και η γενικότερη άνοδος του βιοτικού επιπέδου οδήγησαν τις ανεπτυγμένες χώρες της δύσης (εσχάτως και της ανατολής) στην υπογεννητικότητα. Στην πραγματικότητα όμως ο εμβολιασμός είναι ο κύριος παράγοντας της έκρηξης του αφρικανικού πληθυσμού, γιατί δεν συνοδεύτηκε από αντίστοιχη ανάπτυξη του βιοτικού και πνευματικού επιπέδου που θα λειτουργούσε ανασταλτικά στην χρήση του ανεξέλεγκτου γεννοβολήματος ως μέσου υπεραναπλήρωσης της γενικότερης τεχνολογικής και πολιτισμικής καθυστέρηση. Επομένως ο Gates είναι μεν στη θεωρία υπέρ μιας “ανώδυνης” μείωσης του αφρικανικού πληθυσμού, στην πράξη όμως λειτουργεί προς την αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση, κάτι που στην περίπτωσή του δυσκολεύομαι να θεωρήσω αποτέλεσμα επιπολαιότητας ή ανιδιοτέλειας, από τη στιγμή μάλιστα που η αύξηση του πληθυσμού μόνο κέρδη έχει να φέρει σε αυτόν και τις εταιρείες του. Γενικά με τον καιρό τείνω προς την άποψη ότι κορωνοϊός, εμβόλια, μάσκες, εταιρείες πληροφορικής, πολιτική ορθότητα, μουσουλμανικός υπερπληθυσμός, υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας, gay prιde κλπ δείχνουν όλα προς την ίδια κατεύθυνση ασχέτως με την ιδέα που έχουν τα υποκείμενα ή αντικείμενα των παραπάνω φαινομένων για τον εαυτό τους. Ακόμα και το timing της επαναφοράς της Αγιασοφιάς στο προηγούμενος καθεστώς του τζαμιού σε μια περίοδο αποκαθήλωσης των πολιτιστικών μνημείων του δυτικού πολιτισμού εκ των έσω ξεπερνάει πολύ κατά τη γνώμη μου οποιεσδήποτε ιστορικές και τοπικές διαφορές Ελλάδας-Τουρκίας. Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος..

        Reply
        1. Oannes July 28, 2020 at 10:08 am

          Πέρα από οτιδήποτε άλλο, “η μανία να μας πείσουν συνεχώς ότι από κάτι κινδυνεύουμε” για την οποία μιλάς στο προηγουμενό σου post εκπορεύεται από συγκεκριμένες πηγές, όπως ο …Bill Gates.
          Το θέμα των προθέσεών του, ως προς την “πανδημία” [την οποία έχει “προβλέψει” από πενταετίας, με ένα σκεπτικό τη λογική του οποίου εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι] δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα περίπλοκο: η δημιουργία ενός ηθικού / οικονομικού “περιβάλλοντος” αποθαρρυντικού της ανθρώπινης συνεύρεσης [και φυσικά του γάμου], αποτελεί κλασικό [1798] μαλθουσιανό μέτρο μείωσης του πληθυσμού.

          Reply
  2. stcigar July 28, 2020 at 11:21 am

    Όπως και νάχει ο κορωνοϊός έπληξε (στο κεφάλι..) χώρες που δεν έχουν κανένα πρόβλημα υπερπληθυσμού, ενώ αντιμετωπίστηκε (δικαίως) με αδιαφορία ή και λοιδορία στις περιοχές που αποτελούν την κατεξοχήν πηγή του προβλήματος. Ότι αποτελεί σημάδι αυτοκτονικών τάσεων του δυτικού πολιτισμού μαζί με τα φαινόμενα που ανέφερα παραπάνω, είναι κάτι για το οποίο προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Δεν ξέρω επίσης κατά πόσον αξίζει να δώσουμε τον τίτλο του – αυτοεκπληρούμενου έστω – προφήτη στον Bill Gates, αφού την εποχή που τα έλεγε, ήδη βρίσκονταν στο φόρτε τους υστερίες του τύπου τρελών αγελάδων και γρίπης των πτηνών, που με τη σειρά τους αποτελούσαν συνέχεια μιας μακράς σειράς υστεριών όπως η αποστράγγιση του πετρελαίου, η ρύπανση της ατμόσφαιρας, η ραδιενεργή μόλυνση, το στρώμα του όζοντος, το λιώσιμο των πάγων, ακόμα και το έιτζ, οι “λύσεις” των οποίων κατά σύμπτωση προέβλεπαν κατάλυση των οικονομικών και κοινωνικών θεμελίων του δυτικού οικοδομήματος – και μόνον αυτού – το ίδιο δηλαδή που επιδιώκει με αξιοσημείωτη επιτυχία η πολιτική ορθότητα του κολωνοϊού. Κατά σύμπτωση επίσης όλες εκπορεύονταν από αριστερών καταβολών ακτιβιστές – επιστήμονες που, αφού είδαν τα όνειρά τους για μια κομμουνιστική κοινωνία να καταρρέουν, ανέλαβαν το έργο να διαλύσουν τον καπιταλισμό εκ των έσω. Αυτοί ακριβώς προτείνουν ως λύση στο “πρόβλημα” της υπογεννητικότητας την αντικατάσταση (γιατί περί αυτού πρόκειται) των ευρωπαϊκών πληθυσμών από ποικίλων αποχρώσεων του μαύρου μουσουλμανικούς, τον ανεξέλεγκτο υπερπληθυσμό των οποίων έχουν προκαλέσει συνειδητά και αποκλειστικά οι ίδιοι. Κάπου τρέφουν ίσως και την ελπίδα ότι θα καταφέρουν τουλάχιστο να μεταβιβάσουν το νοσηρό πνεύμα τους σε μηχανές που θα εξασφαλίσουν την επιβίωσή του στην αιωνιότητα..(*τρόμος*)

    Reply
    1. Oannes July 28, 2020 at 6:23 pm

      Σωστά όλα όσα λες κατά την άποψή μου. Για να μη σου πω ότι έχω αρχίσει να δίνω περισσότερη βάση απ’ ότι κάποτε σε “θεωρίες συνωμοσίας” περί “εικονικής κατάρρευσης” της ΕΣΣΔ και ανάληψης της εξουσίας από ανθρώπους της KGB, οι οποίοι, σε συνεργασία με την Κίνα και μη έχοντας ποτέ πάψει να εμφορούνται από “σοσιαλιστικά οράματα” αποκοιμίζουν τη Δύση και με ανθρώπους τους εγκατεσπαρμένους σε καίρια πόστα καταφέρνουν να την διαβρώσουν / κομμουνιστικοποιήσουν εκ των έσω. Η θεωρία αυτή έχει διατυπωθεί to 1984 από τον αυτομολήσαντα στις ΗΠΑ [στα ’70s] Anatoliy Golitsyn και είχε εντυπωσιακά, αν όχι ανησυχητικά ποσοστά επιτυχίας στις προβλέψεις της, μεταξύ άλλων ως προς την ίδια την “κατάρρευση” και την τελική άνοδο στην εξουσία ενός ανθρώπου της KGB.

      Reply
      1. stcigar July 28, 2020 at 9:51 pm

        Μα η Ελλάδα και μόνο αποτελεί κραυγαλέα εφαρμογή αυτών που προανέφερες. Αλλος κέρδισε τον εμφύλιο στα χαρτιά και άλλος τον κέρδισε στην πράξη. Άμα τώρα πιάσουμε παραδείγματα οικονομικής, πολιτικής και ιδεολογικής κατίσχυσης του σοβιετικού -σταλινικού that is- προτύπου κρατικής οργάνωσης στη μεταμολεμική Ευρώπη (μιλάμε τώρα και για τα φασιστικά καθεστώτα) στην καλύτερη περίπτωση θα το ξενυχτήσουμε. Φτάσαμε πλέον στο σημείο να χαρακτηρίζουμε “συνωμοσιολογία” τη διαπίστωση του αυτονόητου..

        Reply

Leave a Reply