ΚΟΛΧΙΚΙΝΗ …ΟΠΩΣ ΧΛΩΡΟΚΙΝΗ

Ο κύριος Καπραβέλος, διευθυντής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γ. Παπανικολάου” έχει δώσει ευδιάκριτο στίγμα, με κινδυνολογίες που αφήνουν χιλιόμετρα πίσω ακόμα και τα “στάνταρ” ασυναρτησίας των υπολοίπων συναδέλφων του.
Αλλά και με μια χρήση των ελληνικών, επίσης τόσο …ιδιάζουσα που σε βάζει σε σκέψεις περί το αν θα επιδίωκες την επικοινωνία με άνθρωπο τέτοιου επιπέδου, επί οιασδήποτε βάσεως.
Για όσους παρακολουθούν την επικαιρότητα, θα είναι γνωστές οι αποστροφές του περί
…ενός χρόνου τουλάχιστον ακόμα υπό αυστηρή επιτήρηση και βλέπουμε, περί θυμάτων που θα θρηνήσουμε αν δεν τα κλείσουμε όλα κτλ. κτλ.
Ο λόγος που αναφέρομαι τώρα σ’ αυτόν είναι άλλος : στο πρόσφατο post με τίτλο
ΚΑΝΕΙ COMEBACK Η ΚΟΛΧΙΚΙΝΗ αναφερόμουν στην αναλογία της σχέσης που, “πιθανώς”, θα έχει η πορεία της με εκείνη της χλωροκίνης : η τελευταία, αφού υμνήθηκε από ουχί ευάριθμους δημοσιολογούντες από το ιατρικό προσωπικό της χώρας – του Αγίου Τσιόδρα μη εξαιρουμένου – εξηφανίσθη στη συνέχεια από τα φαρμακεία, με την χορήγησή της να γίνεται πλέον μόνο με συνταγή [το ίδιο έχει συμβεί ήδη με την Κολχικίνη]. Στη συνέχεια άρχισε να παρουσιάζει επικίνδυνες παρενέργειες και να αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τον ασθενή, για να εξαφανιστεί τελικά εντελώς απ’ το προσκήνιο.
Τι λέει λοιπόν σήμερα κύριος
Καπραβέλος; μα …ότι η Κολχικίνη “είναι ένα φάρμακο το οποίο είναι στη φαρέτρα μας, ωστόσο είναι βιαστικό να βγάζουμε συμπεράσματα καθώς πρόκειται για ένα φάρμακο με πολλές παρενέργειες που μπορεί να δημιουργήσει πολλές επιπλοκές”. Αυτά ισχυρίζεται ο καλός μας επιστήμων …ακυρώνοντας την πολυεθνική μελέτη που μόλις ολοκληρώθηκε για την Κολχικίνη [δες το ίδιο post], χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες. Αυτές θα ακολουθήσουν, υποθέτω, σε επόμενη βαρυσήμαντη δήλωση.


3
(Visited 97 times, 1 visits today)

3 Comments

  1. dnk January 31, 2021 at 1:25 pm

    Δεν υπάρχουν χάπια,ούτε καν πομάδα,παρενέργειες έχει ως κι η μακαρονάδα.Το ότι θα “πεινάσουμε” γενόμενοι “βορά” του ιού,είναι ένα,σχετικά,ασφαλές συμπέρασμα.Εκτός κι αν “φέρουμε”- εν είδει αστυκτηνιατρικής σφραγίδας-πιστοποιητικό εμβολιασμού,καθώς ο κορονοϊός ” προτιμάει” “προϊόντα ελευθέρας βοσκής”.

    Reply
  2. stcigar January 31, 2021 at 6:42 pm

    Πρόσεξε την εικόνα που συνοδεύει το επίσημο promotion του False Prophet από τον τελευταίο δίσκο του Dylan. Είναι ωραία να βλέπεις ότι ορισμένοι άνθρωποι δε σε απογοητεύουν..
    https://youtu.be/2QPBpFAKTGo

    Reply
    1. Oannes January 31, 2021 at 8:26 pm

      Ό,τι και να πεις για τον άνθρωπο του Θεού λίγο θα είναι. Ελπίζω να μην αντμετωπίσει πρόβλημα μ’ αυτό.

      Reply

Leave a Reply