“ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ” ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!

[Από in.gr:] Η άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασία έως τα τέλη του αιώνα είναι πλέον βέβαιο ότι θα ξεπεράσει τον στόχο του 1,5 βαθμού που τέθηκε με τη Συμφωνία του Παρισιού, προειδοποιεί ο νέος επικεφαλής της κλιματικής υπηρεσίας του ΟΗΕ.
Είναι πλέον αναπόφευκτο ότι ο πλανήτης θα ζήσει «τουλάχιστον μια μικρή υπέρβαση» του στόχου για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε στο Reuters ο Τζιμ Σκία, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής της Διακυβερνητικής Υπηρεσίας του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC).
Οι κυβερνήσεις «δεν έχουν εφαρμόσει αρκετά φιλόδοξες πολιτικές για να επιτευχθεί ο στόχος της Συμφωνίας του Παρισιού. Αυτό είναι απολύτως βέβαιο» είπε ο βρετανός καθηγητής Βιώσιμης Ενέργειας.
Αναγνώρισε δε ότι ο μηδενισμός των εκπομπών άνθρακα σε ορισμένους τομείς όπως οι μεταφορές «δεν είναι ρεαλιστικός», κάτι που σημαίνει ότι η ανθρωπότητα θα χρειαστεί τεχνολογίες που αφαιρούν το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Οι δηλώσεις του Σκία έρχονται την ώρα που η Ευρώπη, η Αμερική και η Ασία πλήττονται από πρωτοφανείς καύσωνες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας και της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus, ο φετινός Ιούλιος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα αποδειχθεί ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ.
«Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Είναι τρομακτική. Και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή» προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σχολιάζοντας τα δεδομένα του WMO και του Copernicus.
«Η εποχή της παγκόσμιας θέρμανσης τέλειωσε. Ξεκινά η εποχή του παγκόσμιου βρασμού» είπε.
Ο φετινός Ιούλιος ξεπέρασε το όριο των 1,5 βαθμών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήδη χάσαμε τον στόχο, αφού η πρόβλεψη της Συμφωνίας του Παρισιού αφορά τον μέσο όρο μιας περιόδου τουλάχιστον 20 ετών.
Σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις της IPCC, οι δεσμεύσεις που έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα οι κυβερνήσει για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα οδηγούν σε άνοδο της θερμοκρασίας κατά περίπου 2,8 βαθμούς Κελσίου έως το 2100, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.


Μέσα στον ενορχηστρωμένο πανικό που διοχετεύεται απ’ τα μίντια και τους “σόσιαλ” ουραγούς τους, μας είχε διαφύγει το timing, που αποτελεί και εξήγηση της όλης υποθέσεως : έχουμε
καινούργιο επικεφαλής του IPCC [Intergovernmental Panel for Climate Change]. Είναι ο κύριος Jim Skea, “καθηγητής ανανεώσιμης ενέργειας” στο Imperial College του Λονδίνου, ο οποίος εννοεί να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Όμως, στον “ανειδίκευτο” πολίτη που διατηρεί στοιχειωδώς σώας τας φρένας, δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να αντιληφθεί το επίπεδο φερεγγυότητας του κυρίου Σκιά, από το γεγονός ότι …τα περί πρωτοφανών καυσώνων αποτελούν
τεράστιο ψέμα. Και για να αντιληφθεί τα περί ψέματος, δεν απαιτείται κάτι άλλο από φυσιολογική λειτουργία των αισθήσεων και στοιχειώδης μνήμη. Α, και “λελογισμένη” έκθεση στις τοξίνες του δελτίου ειδήσεων.
Η προπαγάνδα προέρχεται απ’ τα ίδια κέντρα που βασάνισαν ψυχικά / σωματικά δισεκατομμύρια ανθρώπων, υποθηκεύοντας το μέλλον τους, στο όνομα ενός ιού αντίστοιχου της γρίπης και επικίνδυνου αποκλειστικά για υπερήλικες με υποκείμενα νοσήματα. Δεν είμαι σε θέση να κάνω ακριβείς συγκρίσεις, το μέγεθος πάντως του ψέματος περί κινδύνου απ’ τον “φονικό ιό” δείχνει
της ιδίας τάξεως μ’ αυτό περί κινδύνου απ’ την κλιματική αλλαγή και την …απροθυμία των κυβερνήσεων να εφαρμόσουν “αρκετά φιλόδοξες πολιτικές” για την εξάλειψή της.
Το επίπεδο της επιστημοσύνης, αντίστοιχο εκείνου της αντικειμενικότητας της ενημέρωσης, φαίνεται από τριτοκοσμικές τακτικές όπως η επιστράτευση παιδιών που …αγωνιούν για τον πλανήτη, ή η ξεδιάντροπη χρήση της γλώσσας των
θρίλερ καταστροφής. Η κυριαρχία των οποίων στην οθόνη τις τελευταίες δεκαετίες, προκύπτει πλέον σαφώς ως προπαρασκευαστική διαδικασία – ήταν ένα απ’ τα κύρια θέματα της αρθρογραφίας μας σε ΗΧΟ και 4Τ …τις τελευταίες δεκαετίες.
Επόμενο “λογικό” βήμα μετά την πανσπερμία των θρίλερ ήταν η υιοθέτηση των κωδίκων τους από τα δελτία των ειδήσεων.
*
Τρίτο βήμα [πάντα στο κόνσεπτ “έμφοβος πολίτης”] ήταν η υιοθέτηση των ιδίων κωδίκων από επιστήμονες και πολιτικούς, με τους δεύτερους να αποφασίζουν/διατάσσουν
καθ’ υπόδειξη των πρώτων. Γιατί αυτό που μετράει πάνω απ΄ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή – εκτός κι αν πρόκειται για τη σωτηρία του πλανήτη.
Εν ολίγοις, αυτό που [θα] κυριαρχεί πλέον ως επικαιρότητα, είναι ένα φρικτό θρίλερ έκτης διαλογής, με προσχηματική υπόθεση και αποκρουστικούς ηθοποιούς, εκτός από ατάλαντους.
Κρατάει κανείς απ’ τις δηλώσεις του κυρίου Σκιά την αναγνώριση περί
“μη ρεαλιστικού” στόχου μείωσης στο μηδέν των εκπομπών CO2 στις μεταφορές. Και ελπίζει το panic mode της πρώτης ανακοίνωσής του να αποτελεί προσπάθεια εξισορρόπησης ηπιότερων πρωτοβουλιών που σχεδιάζει για το μέλλον.
“Παρεμπιπτόντως”, τα σενάρια του IPCC για την άνοδο της θερμοκρασίας είναι όχι ένα αλλά …πέντε [βλ. screen shot]. Κανένα από αυτά δεν μπορεί να υποστηριχθεί με καμία βεβαιότητα.

* Εννοείται ότι ρόλος των μίντια ήταν πάντα η μετατροπή της “πραγματικότητας” σε ευπώλητο προϊόν, στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων των ευνοούμενων τους [πολιτικών, σπονσόρων κτλ]. Από μια στιγμή όμως, προ δεκαετίας περίπου – κι αυτό έγινε ταυτόχρονα, με κεντρική εντολή – το πράγμα αναβαθμίστηκε, πάντα με όρους blockbuster, με εντυπωσιακά graphics, υποχρεωτική ορθοστασία προς άγραν κινητικότητας, και φυσικά …μουσικούλα.

Κάτω : Ιταλία, η “κλιματική αλλαγή” εν πλήρει δράσει : ο εμπρηστής – πιθηκάνθρωπος πετάει πέτρες στο drone που τον απαθανατίζει.


4
(Visited 93 times, 1 visits today)

5 Comments

  1. stcigar July 29, 2023 at 11:47 am

    Αυτό με τις τεχνολογίες που αφαιρούν το διοξείδιο από την ατμόσφαιρα δεν μου αρέσει καθόλου. Ελπίζω να μην κάνουν καμιά μαλακία και πεθάνουμε όλοι. Στο τσακ γλιτώσαμε από τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Έτσι και βάλουν χέρι στην ατμόσφαιρα όμως δεν υπάρχει επιστροφή.

    Reply
    1. Oannes July 29, 2023 at 12:21 pm

      Δύσκολα μπορεί κανείς να αποκλείσει κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον όταν με τις τεχνολογίες του είδους είναι εμπλεγμένος ο αγαπημένος μας Bill Gates.
      Δεν βλεπω πως θα γλιτώσουμε απ’ αυτούς τους πούστηδες.
      Εντωμεταξύ κι αυτό με τους εξωγήινους μου έχει χτυπήσει περίεργο καμπανάκι. Ο mr. “πέτρα του σκανδάλου” David Grush [ο whistle blower] μου φαίνεται ήπια έως και σοβαρά βλαμμένος, με την κακή έννοια. Για να μην πω για διάφορες αστρονομικές μπαρούφες που αραδιάζει επικαλούμενος το degree in physics που διαθέτει. Ετοιμάζω κάτι ακόμα επ’ αυτού – έχω αρχίσει να βαριέμαι βέβαια, αλλά μου φαίνεται γελοίο και ανησυχητικό συνάμα.
      Μιλάμε πάντως ότι από τις αθώες εποχές που πρωτοασχοληθηκα με το θέμα [δεν ξεχνάω διαδρομή με τραίνο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, at 18, μετά από εξετάσεις στη Νομική, να διαβάζω το φοβερό “Επιχείρηση UFO” των Jim & Coral Lorenzen!] μέχρι σήμερα, το πράγμα έχει αποκτήσει μια χροιά τελείως απωθητική.

      Reply
      1. stcigar July 29, 2023 at 12:38 pm

        Να πω την αλήθεια, ποτέ δεν πήρα το συγκεκριμένο ζήτημα στα σοβαρά. Και μιλάμε ότι ένα καλοκαίρι έβαλα δέκα κιλά παρακολουθώντας μονορούφι όλα τα x-files με τη συνοδεία πίτσας και κοκακόλας. Για μένα είναι περισσότερο μια μορφή πορνογραφίας. Δεν ξέρω αν υπάρχουν εξωγήινοι (whatever that means) ή αν ζουν ανάμεσά μας, είμαι σίγουρος όμως ότι δεν ξέρουν ούτε κι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ξέρουν.

        Reply
        1. Oannes July 29, 2023 at 12:50 pm

          Υπήρχε και ένα είδος ρομαντισμού σ’ αυτή την υπόθεση, για κάποιους τουλάχιστον. Κατά βάσιν βέβαια πρόκειται όντως για συνδυασμό porn και psychological operation. Τα x-files με είχαν βρει σε μια περίοδο που είχα πλήρως αδιαφορήσει για το θέμα – άσε που δεν καθόμου σχεδόν καθόλου σπίτι ως εκ τούτου δεν έβλεπα ποτέ τηλεόραση. Ούτε ενδιαφέρθηκα να τα προμηθευτώ ποτέ σε dvd – ουδέποτε μου γέμισαν το μάτι, συμπεριλαμβανομένων των πρωταγωνιστών τους.

          Reply
          1. stcigar July 29, 2023 at 1:04 pm

            Σήμερα τα x-files μου φαίνονται γελοία, τότε όμως βρισκόμουν σε μια “ευαίσθητη” ψυχολογική κατάσταση και είχα κολλήσει για τα καλά. Έχω την αίσθηση πάντως ότι όλες αυτές οι γραφικές απεικονίσεις των εξωγήινων συσκοτίζουν το ζήτημα. Γιατί δεν αποκλείεται όντως να “ζουν ανάμεσά μας” κι εμείς να ψάχνουμε στην Area 51 ιπτάμενους δίσκους και πράσινους καλικάντζαρους.

            Reply

Leave a Reply