ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ & ΟΠΛΙΤΟΔΡΟΜΙΑ *

Η αναλογία ανάμεσα στα πρότζεκτ “κλιματική αλλαγή” και “πανδημία” είναι ορατή σε όποιον έχει στερηθεί την πολυτέλεια της αθωότητας : η υπερμεγέθυνση της φονικότητας του ιού μέσω τερατωδών εικόνων & τίτλων, έφερε τη διάλυση του νευρικού συστήματος σημαντικής μερίδας συνανθρώπων μας : τους βλέπεις στο δρόμο, σήμερα ακόμα, να περπατούν ή να οδηγούν με φίμωτρο …έτοιμοι για το επόμενο κύμα που έρχεται, μετά βαΐων και κλάδων, λοκντάουν, μασκών και εμβολίων [βλ. COVID 19 : ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ]
Τίποτα διαφορετικό ως προς την “κλιματική αλλαγή” : όπως και με την πανδημία, ζητούμενα πίσω απ’ τον τρόμο είναι η ενοχή, και η αίσθηση μιας συλλογικής ευθύνης –
υποχρέωσης ενός εκάστου απέναντι στο σύνολο. Η οποία μεταφράζεται σε επείγουσα συμμόρφωση σε εντολές μη επιδεκτικές αντίρρησης. Όχι τυχαία, τέτοιου είδους project βρίσκουν απήχηση στους νέους συμπολίτες μας : είναι αυτοί που βιώνουν πιο βαθιά τη μεσσιανική αποστολή της δικής τους γενιάς να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν σωρεύσει οι προηγούμενες. Το ότι το βάθος του βιώματος είναι αντίστοιχο εκείνου του γενεαλογικού χάσματος που καλλιεργείται δεκαετίες τώρα, είναι άνευ σημασίας.
Το ότι το όλο αφήγημα πηγάζει από απίθανους ανθρώπους [Gates,
** Schwab, Soros etc] με τους οποίους ουδέποτε είχαμε ελπίσει να συναντηθούμε, είναι άνευ σημασίας επίσης : Ούτως ή άλλως, η υπακοή σε στρατιωτικά παραγγέλματα είναι ο τρόπος ζωής ενός “πολίτη” που ιδρώνει τρέχοντας πίσω από τεχνολογικές εξελίξεις – στο όνομα πάντα της ευκολίας και της ασφάλειας.
Το ότι αγνοεί τις τεχνικές λεπτομέρειες, ή τους
σκοπούς εκείνων που ρυθμίζουν αυτές τις εξελίξεις, δεν τον εμποδίζει να υπακούει / τρέχει. Το αντίθετο μάλιστα.

* Οπλίτης δρόμος [οπλιτοδρομία] : αγώνας ταχύτητας των αρχαίων ολυμπιακών, στο πλαίσιο του οποίου οποίο ο αθλητής έτρεχε φέροντας αμυντική πανοπλία.

** Ο κύριος Gates, αλτρουιστής και ανιδιοτελής όπως πάντα, προειδοποιεί για τη μεγάλη πιθανότητα μιας νέας πανδημίας εντός των επόμενων 20 χρόνων – αιτία αυτής, η κλιματική αλλαγή.

5
(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Reply