ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

Κατ’ αρχήν, δίπλα στην οργή / αηδία που προκαλεί η είδηση, υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης. Την οποία διαδέχεται η απορία : πώς είναι δυνατή μια τέτοια απόκλιση απ’ το κυρίαρχο αφήγημα; η απορία δίνει τη θέση της στην αναρώτηση : θα ξανακούσουμε ποτέ γι’ αυτό το θέμα;
Ρισκάρω να απαντήσω :
ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Και ελπίζω ο “δράστης” του ρεπορτάζ να τη σκαπουλάρει με μια απλή επίπληξη.
Μπορεί να κάνω λάθος, και μακάρι. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ιδού το κείμενο απ’ το
in.gr:

Οι Αρχές ξεσκέπασαν κύκλωμα δικηγόρων και ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ για φάμπρικα ψευδών γνωματεύσεων με σκοπό την αφαίρεσης επιμέλειας παιδιών από τους πατεράδες τους.
«Βροχή» έπεσαν οι καταγγελίες για κύκλωμα, που όπως καταγγέλλεται, είχε στήσει φάμπρικα ψευδών βεβαιώσεων που χρησιμοποιούσαν δικηγόροι σε δίκες με σκοπό την αφαίρεση της επιμέλειας παιδιών από τους πατεράδες τους.
Στο κύκλωμα συμμετείχαν δικηγόροι, μία ιδιώτης ψυχολόγος και μία ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA είναι αξιωματικός και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
«Πρόκειται για ένα οργανωμένο κύκλωμα. Ξεκίνησε με την ψυχολόγο της αστυνομίας περίπου το 2018 να εξετάζει υποτίθεται ανήλικα παιδιά και να τα βρίσκει κακοποιημένα από τον ένα εκ των δύο γονέων τους. Αυτό γινόταν πάντα στο πλαίσιο ενός συγκρουσιακού χωρισμού ή διαζυγίου των γονέων και υπήρχε μία αντιδικία σε ότι αφορά την επικοινωνία, την επιμέλεια και τη διατροφή του παιδιού», ανέφερε πατέρας που κατήγγειλε το κύκλωμα.
«Το πρόβλημα όμως διευρύνθηκε γιατί μπήκε και άλλη ψυχολόγος που έκανε το ίδιο ακριβώς και ακόμα χειρότερα διότι το έκανε πολύ πιο μαζικά. Είχε δικτυωθεί με δικηγορικά γραφεία και ξεκινούσαν το έργο της αποξένωσης του παιδιού από τον ένα γονέα, συνήθως από τον πατέρα μέσω αλλεπάλληλων εντατικών συνεδριών. Οι συνεδρίες αυτές ξεκινούσαν πριν γίνει η καταγγελία περί κακοποίησης, συνήθως ασέλγεια σε παιδιά ηλικίας έως 5 ετών και για κάποια παιδιά που ήταν λίγο μεγαλύτερα η κατηγορία ήταν για ενδοοικογενειακή βία».
«Ο σκοπός τους ήταν μέσω των συνεδριών αυτών που έκαναν με τα παιδιά, να καταφέρουν να γίνει βίωμα. Λέγεται εμφύτευση ψευδών αναμνήσεων αυτό το οποίο έκαναν, δηλαδή να κάνουν το παιδάκι μέσα από τις αλλεπάλληλες επαναλήψεις και προβολή εικόνων που δεν έχουν λάβει ποτέ χώρα αυτά να γίνουν βίωμα στο παιδί, ώστε αυτά όταν το παιδί μετά από ένα δύο χρόνια θα κληθεί να καταθέσει θα είναι ήδη αποκομμένο από τον ένα γονέα του και όταν θα τον ρωτήσουν τι συνέβη και αποκόπηκες, θα πει όλα αυτά τα τραγικά πράγματα που υποτίθεται ότι συνέβησαν».
Όπως ανέφερε στο MEGA η δικηγόρος Έλλη Μελεμή, τουλάχιστον 16 περιπτώσεις που αφορούν το κύκλωμα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.


Να προσθέσω απλώς ότι το έργο : “αποξένωση παιδιού από τον πατέρα με τη βοήθεια “ειδικών”, επί σκοπώ απόσπασης της κηδεμονίας εκ μέρους της συζύγου …μαζί με την
περιουσία του” αποτελεί ρουτίνα για τη χώρα – φυτώριο της woke κουλτούρας, δεκαετίες τώρα.

5
(Visited 75 times, 1 visits today)

6 Comments

  1. stcigar May 27, 2024 at 8:13 pm

    Θυμήθηκα ότι την είδηση αυτή την είχα διαβάσει πριν από ένα περίπου χρόνο. Ιδού και το σχετικό ρεπορτάζ:
    https://www.dikastiko.gr/eidhsh/ston-areio-pago-i-famprika-pseydon-gnomateyseon-apo-paidopsychologo-gia-aselgeia-mpampadon-sta-anilika-paidia-toys-binteo/
    Παρόμοιες κατηγορίες από χωρισμένες μανάδες θυμάμαι να διαβάζω μέχρι και πριν από δύο περίπου μήνες:
    https://www.star.gr/eidiseis/ellada/650836/larisa-giatros-synelhfthh-gia-aselgeia-sthn-4xronh-korh-toy

    Reply
    1. Oannes May 27, 2024 at 9:07 pm

      Παράνοια κι έτσι να πούμε. Εντωμεταξύ σε ένα σημείο του περσινού άρθρου αναφέρεται ότι:

      “Οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούσαν μια διαφορετική «φάμπρικα» που έχει στηθεί, με σκοπό ουσιαστικά τη συκοφάντηση, καταδίκη, και τελικά άδικη εξόντωση διαζευγμένων πατεράδων, με θύτη τις πρώην συζύγους, οι οποίες, στοχεύουν να «κερδίσουν» τη μόνιμη κι αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών, ή ίσως κι άλλα οφέλη από διατροφές ή και αποζημιώσεις.
      Σύμφωνα με κάποια πρώτα στοιχεία, ωστόσο, δεν αποκλείονται οι δύο ξεχωριστές «φάμπρικες» να σχετίζονται μεταξύ τους”

      Πήρα τη ζωή μου λάθος. Κουρέας αυγών έπρεπε να είχα γίνει.

      Reply
      1. Oannes May 27, 2024 at 9:28 pm

        Εντρύφησα (για ένα ολόκληρο πεντάλεπτο) και στην ποιητική κοσμογονία του “συγγραφέα μυστήριο” Δεγαμινιώτη.
        Χαρακτήρες όπως αυτός ή ο Γέρος του Μοριά είναι out takes από έργα του Χάρυ Κλυνν ας πούμε.

        Reply
      2. stcigar May 27, 2024 at 9:30 pm

        Αν θες ενδιαφέρουσες “τεχνικές” λεπτομέρειες, υπάρχει και αυτό:
        https://www.dikastikoreportaz.gr/famprika-pseudon-gnomateuseon-fernei-mpampades-se-apognosi/
        Υπάρχουν ακόμα σποραδικά ψήγματα λογικής, τα οποία όμως οδεύουν προς εξαφάνιση. Θα γίνω κουραστικός επαναλαμβάνοντας ότι μετά τον απόλυτο παραλογισμό της υπόθεσης Πισπιρίγκου, έχω εγκαταλείψει και τις τελευταίες μου ελπίδες για μια κάποια “επιστροφή στην κανονικότητα”.
        https://www.youtube.com/watch?v=hn9ZB76KZLI

        Reply
          1. stcigar May 27, 2024 at 9:38 pm

            Μην το συζητάμε, ο τύπος έχει βγάλει ΠΟΛΛΑ γκομενάκια. Εξ ου και, αν ποτέ κάποιος με ρωτήσει για τον “σεξουαλικό μου προσανατολισμό”, εγώ θα δηλώσω υπερήφανα.. ΜΑΛΑΚΑΣ!!!!

            Reply

Leave a Reply